Mi a véleményed arról, hogy nem kell nyelvvizsga a diplomához? (beszélgetés)
Ez a kérdés vicc? Azt hiszem veled kár beszélgetni...mikor hasonlítjuk össze az almát és a banánt?
Esetleg beszélj egy (jó) nyelvtanárral mi a véleménye erről, esetleg neki hiszel.
pedig lehet.
különösen az angolt, németet, meg más fölkapott nyelveket.
rengeteg hanganyag van az interneten.
heti egy-két órában más tárgyakat sem lehet megtanulni.
ha otthon még hozzáteszel 3-szor 4-szer annyit, akkor viszont szinte biztos a siker.
Pedig ez így van.:)
Elég megfoghatatlan dolog a nyelvérzék, de létezik. Enélkül is megtanulható a nyelv, de nem ugyanolyan szinten.
ezzel az erővel az érettségit se kérjék, mert néhány helyen botrányos az oktatás...
kifejezetten a matek oktatást meg már meg se említem.... :-)
oké.
sokan gondolják így, de én nem hiszem ezt.
és nem is értem pontosan, hogy mi lenne pontosan ez az érzék....
olyan van, hogy valakinek könnyen megy a nyelvtanulás meg van akinek nehezen, ezt nem vitatom, de ha megvan a kellő akarat és szorgalom, akkor csak igen kivételes esetekben nem megy.
szerintem.
igen, meg van szabva, hogy melyikekből, de sok helyen még elfogadják az eszperantót, lovárit meg a beás.
ezt nem tartom helyesnek, sokkal értelmesebb lenne akkor bevenni a japán, arab, kínait. :-)
ezeknek nem sok értelme van, ha azt vesszük alapul, hogy azért kell elvileg í nyelvtudás, hogy a külföldi szakirodalmat is el tudják olvasni illetve a későbbi munka során használják.
nyilván vannak olyanok is, akik képtelenek rá, de ez az elenyésző kisebbség.
a legtöbb sikertelen nyelvtanuló nem tanul ilyen vagy olyan okból. nem foglalkozik eleget és megfelelően a nyelvvel.
ezért nem megy nekik....
mi az, hogy bemagolós?
miért ne lehetne ugyanúgy megtanulni mint más tárgyat?
mi az, amiben szerinted különbözik más tárgyak tanulásától?
(a matekra is azt mondja a legtöbb ember, hogy jaj de nehéz, pedig a legegyszerűbb tárgy.... csak a szabályokat kell alkalmazni. :-))
Ez már most is így van, mindenhol meg van szabva, melyik nyelvekből fogadják el a nyelvvizsgát.
Nem lehet ugyanúgy megtanulni, mint bármilyen más tárgyat, ez nem egy bemagolós dolog. És hidd el, vannak, akik egyszerűen képtelenek egy nyelvvizsga-típusú tudás elérésére, akárhogy is álljanak hozzá.
igen ez így van. szerintem az egyéni hozzáálláson múlik a nyelvtanulás sikeressége.
véleményem szerint ugyanúgy meg lehet tanulni, mint bármely másik tárgyat.
szerintem igenis legyen nyelvvizsgája egy felsőfokú végzettséggel rendelkező személynek.
sőt még annyiban meg is szigorítanám, hogy meghatároznám, hogy csak a legtöbb beszélővel rendelkező vagy leggyakrabban használt nyelvek valamelyikéből legyen elfogadható.
én remélem, h megvalósul, és nem fognak szemétkedni a fősulik.... Másodállással a ynakamon sincs pénzem magántanárhoz járni, h az x éve csak szlengben, és adott szituációkban gyakorolt, ezáltal eléggé megkopott, beszűkült nyelvtudásomat felelevenítse..... Arról ne is beszéljünk, h másodállással időm sincs rá.... Próbáltam elővenni a ynelvtani ygakorlóimat (vettem többet is), régi füzeteimet, szótáraimat, h talán magamtól megy, de be kellett látnom, h egyedül nem megy, ahogy azt szépen meg is énekelték annó.... Csak sajna így mások ha-ha-ha-nak, nem én....
Szeretnék egyetemi diplomát is szerezni, de ahhoz az kellene, h valamelyest normális fizut kapjak, és a másodállást el tudjam hagyni... Ha így haladunk, lehet többe fogok kerülni állam bá'-nak a bentrekedt diplomámmal, mert a létfenntartáshoz szükséges anyagiak érdekében pihenni nincs időm, így valszeg előbb-utóbb, kiesek a munkából, ezzel párhuzamosan az eü ellátásom többe fog kerülni, mint az a rohadt kemény fedél, amit most odaadhatnának....
Amúgy meg, qvára igazságtalannak tartom, h a bnőm 3 diplomás pedagógusként nem volt kötelezve a nyelvvizsgára (megadták neki egy kamu, belső vizsgával, ami egyenértékű volt egy félévi vizsgával. Előttem 2-3 évvel diplomázott), én meg kapjam be, és minimálbérért dolgozzak szakmámban, mert nincs nyelvvizsgám....
Félreértés ne essék! Nem bnőmtől sajnálom! Csak ez így, ilyen formában igazságtalan....
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet-e nevezni valakit közalkalmazottnak a diplomás bérrel és munkakörbe úgy, hogy nincs nyelvvizsgája a diplomához?
- A főiskolai diplomámhoz még nem kellett anno nyelvvizsga. 40 elmúltam bőven, újra tanulnék, de nem nyelvet... lehet?
- Hány éves korig kell nyelvvizsga diplomához?
- Felsőfokú angol nyelvvizsgán mit mondjak arról a témáról, hogy aukció/régiségek?
- Mit lehet arról nyelvvizsgán mondani, hogy élettársi viszony?
- Mit mondjak arról felsőfokú nyelvvizsgán, hogy műszerek a gyógyításban?