Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mézes-mustáros pulyka recept

Mézes-mustáros pulyka recept

Elkészítési idő 80 perc

Kalória 344 kcal

A Mézes-mustáros pulyka hozzávalói:
70 dkg pulykamell
4 dkg vaj
3 evőkanál mustár
2-2 evőkanál barna cukor, méz és frissen facsart narancslé
1 evőkanál száraz fehérbor
10 gerezd narancs
őrölt bors



A Mézes-mustáros pulyka elkészítési módja:
A húst tepsibe tesszük, puha vajjal megkenjük, megsózzuk, és forró sütőben minden oldalát 5 percig sütjük. A mustárt, a cukrot és a mézet egy tálban elkeverjük, ezzel a húst mindenhol bekenjük. A sütést még 50 percig meleg, de nem forró sütőben folytatjuk, közben a húst gyakran locsolgatjuk a saját levével. A narancsgerezdekről a fehér részt leszedjük, a magokat kivesszük, és a sütés vége előtt néhány perccel a hús mellé tesszük. A sütőléből az égett részeket kidobjuk, a levet leszűrjük, és egy serpenyőbe öntjük. A húst tányérra tesszük, és a meleg, de nem kikapcsolt sütőben tartjuk. A narancslevet és a bort a szószhoz öntjük, majd közepes lángon összemelegítjük, sóval, borssal ízesítjük, végül átpasszírozzuk. A húst vékony szeletekre vágjuk, előmelegített tányérokra osztjuk, a narancsgerezdekkel körberakjuk, és a forró szószt melléöntjük. Rögtön tálaljuk, burgonyakrokettet adunk mellé.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2006. aug. 14. 13:53
A mézes-mustáros pulyka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook