Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mézes-fahéjas csirke recept

Mézes-fahéjas csirke recept

Elkészítési idő 60 perc

A Mézes-fahéjas csirke hozzávalói:
néhány darab (attól függ, hogy hány személyre készül) csirke felső-, alsó-,vagy egész comb
1 evőkanál őrölt fahéj
1-2 ek citromlé
2-3 dl méz
kevés olaj
kevés víz
rízs
1 doboz kukoricakonzerv


A Mézes-fahéjas csirke elkészítési módja:
A húst megmossuk, és tepsibe rakjuk az ízlés szerinti olajon, vizen, citromlével. Előmelegített sütőbe tesszük alufóliával lefedve, hogy puhuljon. A méz javát összekeverjük kevés olajjal, a fahéjjal, kis citromlével és a megpuhult hús tetejére kenjük egyenletesen, hogy mindenhol érje a máz. Miután megpirult, megforgatjuk és a maradék sima mézzel bekenjük a húsok másik felét. Pirulásig sütjük. A rízst puhára főzzük, végül hozzá keverjük a kukoricakonzervet.

A méz kiválasztásához a virágmézet javaslom az állaga miatt, de lehet más ízű is, a lényeg, hogy a sűrűbb állagúakból válasszunk.
Ha a sütés kezdetekor kicsit több vízzel rakjuk fel a húst puhulni, akkor a hús forgatásakor bőven lesz a mézes "léből", én leöntöttem belőle a kukoricás rízsre, így kapott az is egy kis édes-pikáns beütést :).


Kategória: Húsételek receptjei


A mézes-fahéjas csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook