Mért van az hogy a nagycsaládosokról azt hiszik hogy minden támogatást megkapnak? (beszélgetés)
Az önkormányzat miért nem biztosított nektek másik lakást?
Érthetetlen, ez az egész, hiszen a kormány több milliárd forintot fordított szoftverek vásárlására. Elméletileg mindent meg lehetne oldani, de úgy látszik erre még várni kell.
Ha egy önkormányzat szegény, akkor nem tudja támogatni a rászoruló családokat. Aki egyedül neveli a gyerekeit, az is nehéz helyzetben van, de nekik már nem jár semmiféle támogatás.
Ez azért van így, mert minden egyes gyerekre kölön jár az ellátás (ami nem is biztos, hogy azonos mértékű), attól függően, hogy milyen oktatási szinten tanul.
A gyerekekre vonatkozóan külön-külön kell meghozni és a különböző oktaási intézményeknek is külön-külön kell regsiztrálni a jogosultságokat függetlenül attól, hogy ugyannnak az önkormányzatnak az intézményei.
Törvény rendelkezik erről így, nem az önkormányzat találja ki jókedvében, elhihetitek.
Keszthelyen lakunk ez egy kis város és Várvölgyről jöttünk el abbol a lakásbol amit az önkormányzattol kaptunk és ki kellett költöznünk mer álítólag azt a lakást eladják. Viszont a gyerekeket ugye meg átírattam Keszthelyre iskolába,na ez itt a bibi.
Igen ,nekünk is!Csak mi 3 különböző suliba járunk,és az a röhej,hogy mindegyik után bekell adni ugyanazokat a papírokat,egy önkormányzat alatt van mind a 3 suli!!
Hát igen,ez már szőrszálhasogatás!
Hát nem tudom,tényleg ez önkormányzat függő.
A papírokat én is beadom minden évben,mindegyikre.A két fiú egy suliba jár.Ez sztem mindenhol így van,hogy minden évben be kell adni a papírokat az igényléshez.Ahogyan a kedvezményt is minden évben újra kell igényelnem.
Akkor elég rossz helyre költöztetek,ha ennyire kekec az önkormányzat!
De igen,azt probálja most elérni hogy ahol lakunk az az önkormányzat behatja attol ahova bevagyunk jelentve,de nagyon lassan megy,és már szinte röhej ez az egész.
Igen de,ez is önkormányzat függő,én pl megkapom a középiskolásnak,felsősnek is a 100%ot!Az alsósoknak ingyenes a határozat szerint,de minden évbe akkor is bekell adnom a papírokat,mindegyikre!
sajnos ott meg már nem adják mivel elköltöztünk,ki van ez találva elég jól!
Igényeld annál az önkormányzatnál ahova bevagy jelentve,!
Sziasztok!
Nekem is 3 gyerköm van.A kislánykám ovis,ingyenes az étkezés,kapjuk a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt.Ha ez nem lenne,akkor 50%-ék-ot fizetnem kellene.A két fiú közül a nagy felsős,ő rá 95%-os támogatást kapok,a kisebbik szintén ingyen ehet.Nagy segítség!A papírok közül is a munkáltatóit szokták kérni,meg a rendszeresről a határozatot,valamint a csp-ről,főállásúról az igazolást.
Igen,de a másik 50%-ot meg kell igényeli,az önkormányzattól,nincs a sulitokban szociális ügyintéző??
Annyira igazadvan,már szinte gusztustalan hogy olyan is kap kedvezményt aki igazából nincs is rászorulva.De kérdem én akkor ki a szociálisan rászorult ha mi a 4 gyerekkel egy albérletben nem?
Nem,mert hiába van 4 gyermekünk albérletbe lakunk és az ideiglenes bejelentkezést nem fogadják el.Ehez az önkormányzathoz nem tartozunk és löködnek minket ide oda.
És ráadásul az egyik hónapról, a másikra közölték! 3 napom volt rá, hogy kifizessem! És erre nem számítottam! Még jó hogy volt egy kevés félretéve!
Nekünk is 3 gyermek van! Egy ideig nem kellett fizetnünk, mert normatívásak vagyunk mi is! Aztán kitalálták, hogy mégis kell! Így 50%-ot fizetek! Ugyanakkor az is 50 %-ot fizet, akinek semmilyen kedvezménye nincs, mert az önkormányzat azokat is támogatja! Mi azt az 50 %-ot az államtól kapjuk! Hát akkor minket a helyi önkormányzat nem támogat!!! Az mégsincs rendjén, hogy 3 gyerekesek is annyit fizessenek, mint akinek 1 van, ráadásul 6 kocsi, palota, 3 bolt...stb!!!! Azért ez nem fer! A 3 gyerek ovodai, iskolai, bölcsödei fizetnivalója havi 20.000.-Ft! Hááát lenne hová tenni!!!
bocsika, nem ide akartam irni, hanem egy dohányos elleni fórumba. még új vagyok itt.
Mert nem figyelnek oda. Szerintük ők nembetegek, pedig a tüdejük kész szemét domb.
igen ,ilyen van nálunk is!
Ti nem vagytok normatív kedvezményesek??
Szia,igazad van.De tudod mi a szomoru hogy olyan kapott ingyenes étkezést akinek panziojuk van.És ez igaz!
igen,de csak a kislány után az oviban és nem ingyenes mint azt sokan hiszik,50%-kát.A két iskolásnak teljes árat kellett volna fizetnem 14.000.ft azért egy kicsit sok meg még mellette van más is.
szia!nekünk 5 van,és nekünk is mindent ki kell járnunk,és mivel 3 különböző suliba járnak,kész katasztrófa az ügyintézés,és minden gyermekre bekell minden papírt adni,pedig egy helyről kapják a jóváhagyást!És nekem az sem fér a fejembe,hamár egyszer kijött a határozat arról,hogy normatív kedvezményesek vagyunk,és abban ott van minden amire az emberfia jogosult,akkor azokkal kapcsolatban minek kell rohangálni,igényelgetni!Akkor minek kell a normatív kedvezményt is igényelni amikr lósz... sem ér??
Sziasztok,nekünk 4.gyermekünk van és az étkeztetésér ugy kellett harcolnom.
További ajánlott fórumok: