Mennyit költesz egy hónapban csak magadra (fodrász, manikür, pedikür, kozmetikus, otthoni kencék, ruha, cipő...)? (beszélgetés)
Viszonylag.
Árlista szerint igen.
Szerintem még nőhetne :)
Ja tényleg. Hogy miért kell.
Hát mert kell.
Különbözőek az igényeink. Ennyi.
Én is úgy érzem,hogy ez nagyon sok pénz.
Azon is gondolkoztam,hogy milyen "színvonalú" külsőt "kell" fenntartania,mert ha egy reprezentálós munkahelye van,és rendszeresen 50en bámulják,akkor kicsit jobban megértem,de én is azt hiszem,nagyon messze lehet az átlagtól.
Én ha megtehetném,se költenék ennyit magamra,nem érezném jól magam,ha tudnám,hogy ennyibe kerül a "szépségem",és ha tudnám,hogy nem tudnék rá költeni,akkor visszaesnék bőven a saját színvonalam alá.
Szerintem a fórum indító nem a megélhetési gondokkal rétegnek szegezte a kérdést, nem dicsekvésnek hanem kíváncsi volt más mennyit költ. Nem azt kérdezte hány ember van akinek nincs rá.... Az a szomorú hogy a legtöbb ember nem engedhet meg magának egy kis kényeztetést manapság...:(
Ja egy fodrász 10.000 simán elkér BP-en egy festés (főleg ha melír is van) vágás szárításért.
Én mindig mondom páromnak,hogy ilyen téren jól járt velem :D
Szerintem olyan havi 3000 Ft normál esetben, ha ruha+cipő is kell,akkor max 15 ezer-de az nem havi kiadás :)
Nem vagyok sem cipő,sem táskamániás, nem vagyok a fél kiló vakolat híve.. :D
Persze 1 nő adjon magára.. de a külső nem minden :)
...Amiből 2-3 tagú családok élnek :(
Ez tényleg dicsekvésnek tűnik és irritáló.
Számomra ennek jórésze kidobott pénznek tűnik.
Fodrász általában 2-3 havonta 4.000.- (vidéken, melírozás és vágás)
Műköröm 5 hetente 4.000.-
2-3 havonta 2-3 körömlakk 1.200.-
Pedikűr évente 2x 3.000.-
Kozmetikus 0.-
Otthoni kencék, abból akció idején jól bevásárolok, mindig van mindenem (tusfürdő, sampon, testápoló, arckrémek) havi szinten talán 1.000.-
Parfüm évente 2 db 20.000.-
Masszázs 12.000 (heti 1 alkalom)
Tánc havi 10.500 (heti 2 alkalom)
Cipő nyáron 3 pár 15.000.-
télre 2 pár 12.000.- (van amikor következő télre is jó, attól függ milyen minőség, most már 3. éves az egyik magassarkú csizmám)
ruha nagyon változó, de inkább turis bevásárlás és örökölt holmik, félévente 20.000, de van hogy nem is veszek semmit csak cipőt.
Táskát, pénztárcát 2 évente talán.
Könyvekre éves szinten 30.000.-
A havi magamra olyan 35.000.-, ebből a tánc és a masszázs ami a legtöbb és luxus(12.000+10.500).
Nem hiszem, hogy hencegésből indította. Szerintem inkább azért írta le a saját költési szokásait, hogy ne legyen féloldalas a kérdés, ez így korrekt.
Amúgy meg tényleg sokan élnek rossz körülmények között, de ezért másnak nem kell rosszul éreznie magát, és nem is kuss a neve annak, aki tud költeni.
További ajánlott fórumok:
- Divattervezők, fodrászok, kozmetikusok, pedikűrösök
- Mennyi borravalót adsz a manikürösnek, fodrásznak, kozmetikusnak?
- Fodrász vagy kozmetikus szakma?
- Ha most választanál szakmát, kozmetikus, fodrász vagy műkörmös lennél? Miért?
- Hiába öltözöm csinosan, és rendszeresen járok fodrászhoz, kozmetikushoz, körmöshöz. Mégsem tetszem meg senkinek.
- Melyik szakmával lehet jobban érvényesülni? Fodrász vagy kozmetikus?