Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Egyéb témák » Melyik nyelvet érdemes tanulni? cikk

Melyik nyelvet érdemes tanulni?


Arra a kérdésre, hogy a 21. század elején melyik nyelvet a legcélszerűbb tanulni, nem igazán lehet egyértelmű választ találni. Cikkemben megpróbáltam összefoglalni a saját véleményemet ezzel kapcsolatban.
Melyik nyelvet érdemes tanulni?

A MIÉRT?


A legfontosabb szempont az, hogy miért szeretnénk a nyelvet megtanulni. Ennek több oka is lehet, az új munkától akár egy új párkapcsolatig, vagy az új élet reményében idegen országba való kiköltözés. Előfordulhat, hogy csak a tudásszomj hajt és csak hobbi szinten történő nyelvtanulásról van szó.


NYELVEK GYAKORISÁGA A VILÁGON


Kiindulhatunk abból is, hogy melyik nyelvet beszélik az emberek világon a legtöbben.


Az első helyen a kínai áll. A kínaiak a világ egyik legdinamikusabban fejlődő országát mondhatják magukénak. Az ő nyelvüket inkább kifejezetten üzleti célzattal érdemes számításba venni és tanulni.


Második az arab. A világ 27 országában hivatalosan elfogadott nyelv. Jobbára a Közel-Keleti régiókban és Észak Afrikában beszélik. Életmódjuk és vallási metódusuk eléggé sajátságos a miénkhez képest. Aki a világnak eme bonyolult, de gyönyörű csodáját szeretné felfedezni, tanuljon arab nyelvet.


Bronzérmes a hindi. Ez jelenleg India egyik hivatalos nyelve, több mint ötszáz-millió ember beszéli a világon. Mivel mindannyian tisztában vagyunk javarészt ennek az országnak a szépségeivel, ennek a nyelvnek az elsajátítása inkább a buddhizmus és a hinduizmus iránt érdeklődőknek ajánlott.


Negyedik az angol. Gondolom ez az a nyelv, amelyhez nem igazán kell különösebb hozzáfűznivaló. A mai haladó szellem irányzata jobbára ezt a nyelvet részesíti előnyben. Magyarországon ebből a nyelvből tették le a legtöbb nyelvvizsgát 2020. második félévében.


Ötödik helyen szerepel a spanyol nyelv. Jelenleg 21 ország államnyelve, valamint az ENSZ és az EU hivatalos nyelve. Ezt a nyelvet kifejezetten a politikai pályán gondolkodóknak ajánlanám.Meglátásom szerint az angol a legnépszerűbb tanult nyelv.

Legvalószínűbb az is, hogy ezen a nyelven könnyen megértethetjük magunkat a világ bármely táján. Leggyakrabban igen nagy fontossággal bír egy munka, vagy bizonyos pozíciók megszerzéséhez is.

Európán belül meg kell említeni még a másik két fontos nyelvet is: a németet és a franciát is.Végeredményben: bármilyen nyelv megtanulása hasznos lehet. Mindenképpen személyiségünk fejlődését szolgálja a nyelvtanulás, fejleszti értelmi képességeinket.


Hogy végülis kinek milyen nyelven érdemes tanulnia?

Csak a helyzetének, képzettségének, terveinek ismeretében lehet eldönteni.
Írta: andilaci, 2021. szeptember 4. 09:35
Fórumozz a témáról: Melyik nyelvet érdemes tanulni? fórum (eddig 25 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook