Melyik az a házimunka, amit a legjobban utálsz? Amit szívesen kihagynál az életedből? Melyiket szereted a legjobban? (beszélgetés)
Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek! Félig túl vagyok a házi munkákon.
Andikám! Remélem, jól fog sikerülni a műtéted, és hamar kiengednek, gyorsan fogsz gyógyulni...Biztosan nem túl nagy műtét ez.
Sziasztok!
Hali Ágikám!
Nem fogáészati szájsebészet, hanem gégészeti. Van a baloldali állkapcsom alatt egy bazi nagy nyálmirigy. Volt egy fiatal háziorvosnőnk, azt mondta, várjunk vele, mert nem lehet tudni, mi az. A férjem elvitt az orvos barátjához, az rögtön diagnosztált: nyálmirigy, amiben nyálkő van, és be van gyulladva. Telefonált valahova, és másnap reggel már műtöttek. Belülről kivették a nyálkövet.
A mirigy ott maradt és most a Mária utcában kívülről szedik ki a mirigyet, felvágva a nyakam.
Készítettem én is gombás-velős-körmös-csülkös pacalt, de rájöttem, hogy a pacalpörkölt úgy az igazi, ha csak pacallal készül és nincs benne más anyag.
Ez a múltkori gulyás nagyon finomra sikerült, kérte a férjem, hogy máskor is főzzek.
Valsóban elég sokáig fő, de kuktában nem olyan vészes.
Szia Andikám!
Még nem vagy kész a szájsebészeten? Ilyen sokáig tart, hogy helyrehozzanak?
Minek fekszel kés alá? Ha nem akarod, ne írd le, vagy priviben.
Az a margarin, amiről szó volt, és mi is vettünk, már most olyan vacak, hogy meg kell fordítani és a víz csorog ki belőle! Azelőtt vettünk mi is, és jó volt, most már nem.
A húsvéti munkákon túl vagyok nagyjából. Holnap kicsit porszívózok. Főzök valamit, ami gyorsan megy, és remélem, nem lesz más feladat.
A kézzel írott ( 4 db) húsvéti lapot ma feladtuk a postán (öregeknek). Ide a Hoxára kb. a hó végén kezdem majd feltenni azt a 10 db-ot, amit én szerkesztettem.
Kellemes délutánt mindenkinek!
Szia Ágikám!
Végül kínai ebéd lett, mert a szájsebészeten töltöttem a délelőttöt. Végre 3/4 év után sínen vagyok és jövő hó 24-én kés alá fekszem.
Ha az orvosképzés nem lenne békaperspektívában, nem szenvedtem volna tavaly nyár óta! Össze-vissza küldözgettek, a doki meglátta a rengeteg papírt, elképedt és azt mondta: "Na most jött jó helyre!"
Megáll az ember esze!!!
Ne dolgozz annyit!
Jó éjszakát, - álmodj szépeket!
Sziasztok!
Jól teszed, menjetek, míg van rá lehetőség.
Én ma az SZTK-ban voltam, és mehetek vissza d.u. 2-re. Csak főzeléket főztem. Ha lesz energiám még ma, pucolok egy kis ablakot.
Holnapra is jut mindenféle feladat.
Sziasztok!
Ma kivételesen én is dolgoztam, - rendbe hoztam a növényeket a folyosón és fel is mostam.
Szépek a muskik, de még nem teszem ki.
Holnap sólet ebédünk lesz.
Igen Ágikám, szeretek főzni, - de ma mégis örültem, hogy maradt tegnapról. De általában 2 napra főzök mindig délután, mert nem tudom milyen programot talál ki másnapra a férjem. Alszik egyet és reggel megkérdezi: nem megyünk Győrbe vagy Komáromba? Esetleg Budaörsre...
Nem mondok "nem"-t!
Sziasztok!
Ma jó sokat dolgoztam (házi munka), akár tetszik, akár nem, megcsináltam és még van is hátra...
Sziasztok! Ez igaz, a férfiak kezében jól áll a porszívó!
Kellemes estét, jó éjszakát mindenkinek!
Sziasztok!
Nem készülök, elutazunk pár napra a baráti körrel. Főtt sonkát, körözöttet, főtt tojást és sós rágcsálni valót viszek.
Az unokáknak süssön az édesanyjuk!!!!! DDDD....
Sziasztok!
Készülődtök-e a Húsvétra?
Én túl sokat nem fogok takarítani, mert rend van és kosz nincs most sem...
sütni csak az unokák kedvencét, amit nem kell sütni,
nekünk meg piskótára öntök pudingot és kész.Úgyis kövérek vagyunk. A hajamból kellene vágatni, de majd még meggondolom.
Én mindig az időjáráshoz igazodom, nem figyelem milyen nap vagy ünnep van.
Egyetlen pléddel takarózunk, nyáron csak egy lepedővel. Párna nélkül alszunk, igaz a férjemnek van egy gyógypárnája, de azt is kidobja a feje alól, ha már nem nézi a tv-t.
Jó, hogy írod a paplanokat, majd húsvét után kiteszem az erkélyre, de én főleg a párnákat szoktam. Mivel ez földszint, ide beugrik a macska is (a csuda egye a frakkját!). Kinn volt egy nyugágy, oda pakoltam ki a párnákat, mikor sütött a nap. Egy napon észrevettem, hogy tele van a nyugágy macskaszőrrel. Na be is hoztam, benn van a kis szobában, összecsukva.
Nem tudom, lesz-e kedvem kivinni meg behozni, van más dolgom is( pláne ilyen öregen ).
Ma én csak panírozott halat sütöttem ki, és hozzá csináltam burg. krokettet, már jó régen volt, és szeretem.
Én a szemetet szívesen kiviszem (csak a földszintről
kell), még hidegben is kiszaladok vele, pláne este.
Érdekes, este kedvem van ilyenekhez, amihez reggel nincs...
A kukát mi nem mossuk ki itt, mindeki zsákkal dobja be a szemetet, benn is a szemét zsákban van.
Sziasztok!
Sok mindent olvastam itt, mióta utoljára voltam (tegnap).
Gyümölcsfát mi már nem veszünk, öregek vagyunk ahhoz, meg aztán közös a kert..most fog beköltözni az 5. család, mert itt 6 lakás van, ez egy elég régi társasház. De 2 lakás üresen volt, évek óta. A legfelsőt eladták (az a legnagyobb), most majd renoválják, gondolom, fiatalok jönnek, van egy 6 éves gyerek és egy pocaklakó. Még én nem tudtam velük találkozni, a férjem és a szomszéd (aki mellettünk lakik családi házban), már találkoztak a fiatal asszonnyal, kedves, azt mondták.
Szerintem csak azért, hogy ne dátumhoz legyen kötve... Legyen inkább ünnephez. :)
Más nem hallott erről?
Amúgy először én is azt gondoltam, hogy valami vallási előírás, hogy a böjti időszakban nem lehet, esetleg jelkép, hogy a nyuszi már rakhatja a tojásokat... De nem, egyszerű fizika, kémia. :)
Ma ágyneműcsere van nálunk, ilyenkor valóban non-stop mosás megy.
Viszont ki lehet teregetni. Sajna a paplanokat még nem szabad kitenni szellőztetni, úgy tudom, hogy azokat csak húsvét után lehet.
Általában a végeredményre gondolok, és az lelkesít.
A főzés meg talán azért, mert anyukám nem szeretett főzni, volt 2-3 féle kaja amiket váltogatva csinált, én meg szerettem a hasam, így már gyerekként bevetettem magam a konyhába, dédmama receptjeivel, aztán később szakácskönyvvel.
Bár a mai nagyon egyszerű kaja volt, nem kell hozzá nagy főzési tudomány, mégis finom, és gyerekkoromat idézte, amikor a nagyi bedobálta a krumplikat a sparheltbe...
Gyümölcsök... Hát, valóban meg kell nézni, hogy az ember mit vesz. Én is inkább almás vagyok, és hasonlóak a tapasztalataim, bár ki lehet fogni jókat. Ma három félét vettem, remélem, hogy lesz köztük jó is. Vettünk epret, az elég íztelen. Őszibarackból szintén a fehér húsúra szavazok, de azt is alig lehet kapni, és nem olyan.
Szokott lenni pár száz forintért gyümölcsfa, egyik ismerősöm barackot vett, és rá 1 évre nagyon finom fehér belűt termett. Lehet, hogy mi is veszünk az idén.
További ajánlott fórumok:
- Mi bántja most a lelked a legjobban és miért?
- Milyen pénzzel megvehető dologra vágysz legjobban?
- Miért aggódsz, vagy izgulsz ma a legjobban?
- Mit tennél, ha tudnád, hogy csak 5 perc van az életedből?
- Nőknek: Mi fog meg a legjobban egy férfin?
- Mit gondolsz arról, ha egy nő nem igazán végez házimunkát, inkább dolgozik, karriert épít?