Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mellrák a 65 éves nagyanyámnál - Esély, gondolatok, tapasztalatok, vélemények másoktól fórum

Mellrák a 65 éves nagyanyámnál - Esély, gondolatok, tapasztalatok, vélemények másoktól (beszélgetős fórum)


3. minus (válaszként erre: 2. - Angéla1)
2021. szept. 4. 23:00
Próbáltam. Amióta bent fekszik - úgy néz ki jövőhéten hazajöhet -, folyamatosan próbálom elérni őt, de eddig csak az osztályvezető, ügyeletes orvossal tudtam beszélni aki csak az aktuális állapotáról tudott tájékoztatást adni. Ő is a kezelő orvosához irányított engem - lottóznom kéne mert az ötösre nagyobb esélyem van mint őt elérni.
2021. szept. 4. 21:42
Az orvosától kéne ezekre rákérdezni,kifaggatni.
2021. szept. 3. 23:17

A kissé túlsúlyos, kezelt magas vérnyomással küzdő, alkoholt nem fogyasztó, fiatal korában dohányozott - azóta leszokott, nagymamám 65 éves és nyáron diagnosztizáltak nála rosszindulatú daganatot a bal mellében. Megkapta az első kemoterápiás kezelését pont egy hete - múlt hét pénteken. Kedd este sajnos vért vettem észre a székletében szerdán kapcsolatba léptem a háziorvossal aki igazolta a gyanúmat és beutalta a sürgősségire ahonnan még aznap este elkerült és az onkoterápiás intézetbe szállították. Az őt kezelő doktornő azt mondta rossz a vérképe mivel lecsökkent a fehérvérsejt száma - ami elmondása szerint elp szokott fordulni a kemoterápiát kapó betegeknél.


Azt reméltem valamelyikőtök tud segíteni elemezni a leletét, tanácsot adni vagy megosztani hasonló tapasztalatait ha voltak - időskorban diagnosztizált mellrák család vagy barátok körében. Minden hozzászólásnak örülök. (A kezelőorvosával még nem sikerült beszélnem mert aznap amikor megkapta a leletét dolgozott utoljára mielőtt most szabadságra ment, egyidejűleg azzal hogy a nagyanyám megkapta az első kemoterápiás kezelését és a fent leírtak történtek.


A nagyanyám lelete a következő :


A bal emlő külső-felső negyedében diónyi mobilis terime tapintható. Fibroglanduláris parenchymájú emlők involutióval. A külső-felső negyedben 26 mm-es nyúlványos szélű, intenzív tumorárnyék látszik amorf microcalcificatiokkal. A bal emlő képlete echoszegény, szolid, szabálytalan alakú, nyúlványos szélű. A bal emlő külső-felső negyedében kb 6 mm-es pathológiás megjelenésű intramammalis nyirokcsomó látszik, illetve az axillában is látszik két darab pathológiás megjelenésű nyirokcsomó. Radiológiailag malignus térfoglaló folyamat pathológiás axillaris nyirokcsomókkal. A kenetben véres-savós háttérben nagy tömegben disszociatív hajlamú fragmentumokat képező, helyenként sarjszövettel összefüggésben álló jelentős magmegnagyobbodással jellemezhető daganatos mirigyhámsejt populatio látható. Diagnózisok : Malignitás (nyirokcsomó), Carcinoma ductale infitlrans (NST), BRGrIII ER+, PR+, CK5-, HER2-, Ecad+, MIB1 40%. A minta magas grádusú emlőcarcinomanak felel meg.Valakinek van gondolata, véleménye, információja vagy tapasztalata? Hálával várok és értékelek minden egyes hozzászólást

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook