Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Megőrülök a szomszédoktól fórum

Megőrülök a szomszédoktól (beszélgetős fórum)


nov. 19. 15:22

Na, most jelentem a fejleményeket. Sikerült elérni azt a pontot, amitől besokalltam, megjelent egy új fajta zaj. Szerintem kicsit átrendezték a lakást, lettek új ülőbútorok, és valamiért ezeket nem elég már taszigálni, hanem kicsit megemelve kell odébbrakni lehetőleg úgy, hogy jó nagyot koppanjon a padlón minden egyes megmozdításkor. A széktaszigálás persze ugyanúgy megmaradt. :D Néhány napja már telik a pohár, de ma egész délelőtt ezt hallgattam, úgyhogy megfogtam az öntapadós kis tappancsokat, felvonultam, bekopogtam. Cigányasszony nyitott ajtót, mondom neki, ne haragudjon, hogy zavarom, az alsó szomszéd vagyok, és annyira lehallatszik a székhuzogatás, hogy kezdek a falramászni tőle, vettem ezeket a tappancsokat, ragasszák már fel légyszi a székekre, segítek is szívesen ha kell. Értetlenkedett egy csomót, aztán abban maradtunk hogy ok felragasztja "mind a négyre". Azóta néhány óra telt el, egyszer hallottam már, de azért ez most nem a betonfúró taszigálás, hanem csak egy tompább rengés :D

Szerintem tavasszal költözök, ha letelik a szerződésben foglalt 1 évem, egyre jobb áron vannak már egyre jobb lakások.

19. soyle74 (válaszként erre: 18. - Bluebox11)
okt. 28. 09:16

Akkor lehet ők is olvassák ezt a fórumot. :D

De amúgy sokaknál a szép szó sem használ, és még nekik áll feljebb, ha szólni mersz nekik. Mondván, hogy a saját lakásukban azt csinálnak, amit akarnak, legalábbis szerintük.

No meg az is igaz, hogy sokan nem is gondolják, hogy másokat esetleg zavarhatják a zörgéseik.

okt. 28. 01:16
Még nincs, várom a megfelelő alkalmat :) Amióta idesírtam ezt a fórumot, nagyjából nyugalom van, így indokolatlan lenne felrontani hozzájuk.
okt. 25. 07:44
Van fejlemény?
16. VendrinerPiroska (válaszként erre: 12. - Bluebox11)
okt. 23. 23:06

Szerintem egy jó ötlet vinni a barátot, de azért igyekezzetek baráti hangot megütni. Remélem, vevők lesznek rá. Sok sikert.


Csak halkan jegyzem meg: Én általában felső szomszéd szoktam lenni, de én is hallok mindent, ami alattam történik.

15. Cucicsillag (válaszként erre: 1. - Bluebox11)
okt. 23. 22:49

Lehet szolni ,sztem.

Az emberek nagy resze azert ertelmes :)

Szemelyesen hatekonyabb.

14. michelle.r (válaszként erre: 8. - Enissa)
okt. 23. 22:47
Bízzunk benne, hogy nem suttyóék laknak felettük, ha a kedves kérés nem elég, nyilván tovább kell menni.
13. .Charlotte (válaszként erre: 1. - Bluebox11)
okt. 23. 22:06

Régebben én is hasonló problémával küzdöttem. Mikor költözésre került a szó, akkor mi kijelentettük, hogy ezentúl csak legfelülre költözünk.


Én a helyedben személyesen próbálnám meg először. A levél szerintem nem túl jó ötlet. Úgyis tudná, hogy tőled van. Másrészről meg lehet, hogy azon idegesítené fel magát, hogy miért nem személyesen szóltál neki.

okt. 23. 21:33

A csajjal találkoztam egyik nap a liftben, egy elég primitív Kardashian/Kylie Jenner stílust majmoló leányzónak tűnik, de nem akarok előítéletes lenni. Próbáltam pár szót váltani vele, nem sikerült, pedig néhány mondat erejéig tök jól el szoktam cseverészni a szomszédokkal a liftben.


A kérédésemre azt hiszem megkaptam a választ, gyűjtöm a gondolatokat a személyes ügyintézéshez :D

Azon is gondolkodom, hogy áthívom egyik komolyabb beütésű haveromat, mintha a pasim lenne, aki ugyan nem lakik velem, de sokat van itt. Ha ketten megyünk fel, az nyomatékosabb, mint besavanyodott, szenzitív, egyedülálló csajként.

11. Bichi (válaszként erre: 3. - Bluebox11)
okt. 23. 21:09
Gondolom, ha levélben írod is tudják, hogy ki lakik alattuk, akit ez zavar, de még annyira sem fognak gerincesnek tartani, hogy eléjük álltál...
10. katt2 (válaszként erre: 8. - Enissa)
okt. 23. 21:08
Így van. Ha nem megy szépen, majd megy csúnyán!
9. katt2 (válaszként erre: 7. - Michelle.r)
okt. 23. 21:05
Két gepárd? Hát ez jó. Mi csak egy gyermekkel költöztünk, de az a kis elefánt volt... Voltak is cirkuszok rendesen...
8. Enissa (válaszként erre: 7. - Michelle.r)
okt. 23. 20:59
Az én felsőszomszédom felszedette, majd nem szigeteltette vissza a födémet. Ők ilyen fajták, carnak rá. Kértem őket szépen, hogy ne klumpában járkáljanak, a nagy fából készült székeket ne húzzák, lehetőleg éjszaka ne. Nem figyeltek aztán egy közgyűlésen átadtam a szigetelést a széklábakra, és megkértem egy lakót, hogy hallgassa meg, milyen érzés, ha az ember azt érzi lovarda van felette. A megszégyenítés hatott rájuk, a szépen kérés nem. Mindenkihez megtalálható az út, ha keressük remélhetőleg.
7. michelle.r (válaszként erre: 5. - Enissa)
okt. 23. 20:44
Honnan kéne tudniuk, hogy kispórolták a normális szigetelést a felső lakás padlójából? Én is húzta a nyakam, amikor egy kertes házból két gepárrdal :D beköltöztünk egy társasház legfelső szintjére, de az előző tulajdonos megnyugtatott, hogy még azt se hallanák, ha aerobicot tartanánk, mert felszedette teljesen a régi padlót és rendesen alá szigeteltek.
6. michelle.r (válaszként erre: 1. - Bluebox11)
okt. 23. 20:41
Vedd kifejezetten viccesre/játssz rá. Vigyél egy tálca sütit, vagy egy doboz csokit/egy üveg bort, akármiféle kedvességet, mondd el, hogy nagyon nem vagy jó ezekben a helyzetekben, azért hoztál ajándékot, hogy oldódjon a hangulat. Vigyél a székek lábára ragasztható hangtompítót flekket, és mondd el, hogy minden lehallatszik. Levelet írni nem túl barátságos. Ráadásul ha megismeritek egymást, valószínűleg jobban is fognak figyelni, hogy egy ilyen kedves szomszédnak ne okozzanak bosszúságot. 😉
5. Enissa (válaszként erre: 1. - Bluebox11)
okt. 23. 20:40

Személyesen menj szerintem, ha láttad már őket és nem bozótvágóval járnak.

Ha normálisok, akkor hívd be a lakásodba egyik felet a másikat meg hívjátok telefonon, hogy menjen végig a lakáson, húzza el a széket, ez normális szomszédokkal működni szokott. Persze, alapból illene tudniuk, de próba, cseresznye. Sok sikert!

4. NomNom (válaszként erre: 1. - Bluebox11)
okt. 23. 20:32

Én voltam már legfelső lakó és majd falra másztam az alattam lakóktól. Képzelheted ott is hogy vezethette a fal a hangokat. Nyugdíjas pár akiknek az volt a hobbija, hogy hajnal 1-ig üvöltve nézték a tv-t.

Cserébe néha hajnal 3-kor raktam be mosást. 😂

Amúgy nem direkt csak folyton odavoltam...

okt. 23. 20:32
Sokkal "kényelmesebb" lenne nekem az egészet megírni egy levélben, és az ajtajuknál hagyni. Nem tudom megítélni, hogy ez a leveles megoldás nem dühítené-e fel őket teljesen például.
2. globus (válaszként erre: 1. - Bluebox11)
okt. 23. 20:24
Miért ne szólhatnál kedvesen, udvariasan? Jó napot kívánok, elnézést, talán nem tudnak róla, de ez és ez van... megpróbálhatnánk egy hangtompítós megoldást. Köszönöm szépen. Barátságos hangnemre biztosan segítőkészen reagálnak.
okt. 23. 20:21

Sziasztok! 6 emeletes épületben az 5. szinten lakom, és az a bajom, hogy nagyon lehallatszik minden a felső szomszédtól. Az épület úgy vezeti a rezgéseket, hogy minden léptüktől döng a plafon, mintha elefántok rohangálnának felettem, a széktologatásra reggelente fel is szoktam ébredni, (olyan, mint amikor betonfúróval belefúrnak a falba) de szerencsére hallgathatom egész nap, mert szinte a konyhában élnek. Az a baj, hogy legfelső lakóként erről a problémáról valószínűleg nem is tudnak, így kicsit sem figyelnek oda rá.

Azon gondolkodom, hogy írok nekik egy levelet, amiben ezt kedvesen összefoglalom, ill. vettem széklábra ragasztható kis korongokat a csikorgásra. Valószínűleg jobb lenne személyesen beszélni velük, de abban nem vagyok olyan jó, meg nem merek csak így felmenni :D

Ti mit gondoltok?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook