Megmenthető egy házasság? (beszélgetés)
Én elmagyaráznám neki : De igen, elköltöztél !! Egy másik nőnél, nővel élsz, nem velem és a családoddal ! Hagyj békén, csak akkor írj, ha életbevágó, fontos mondanivalód van ! Túl sok időd van, találj magadnak értelmes elfoglaltságot, ne engem hívogass !
Nem véletlen javasoltam már délelőtt, hogy kérd a rendőrség segítségét...:( Mert ha nem is segítenek, legalább képben vagy... Ha csendben tűrsz és majd a bíróságon szólsz, hogy hónapok óta zaklat, akkor azt ki fogja neked elhinni ha nincs nyoma?
Jó nagy zűrzavar lehet a fejében ! Már nem is tudja, mit találjon ki, hogy Téged idegesítsen. Hidd el, megszokta, hogy egy gyenge nővel él, és azt csinál, amit akar. Légy mostantól ERŐS, legalább annyira, mint ő. Páran már megírták ezt itt. Csak akkor fog nagyot nézni és becsülni, ha látja, hogy nem hagyod magad !!!
Ha kommunikálni akar, ne hívjon, írjon e-mailt, ha fontos dolog, majd elolvasod, ha ráérsz. ( Ha akarod, kinyomtatod, és van bizonyíték a bíróságon.)A telefonját is felveheted diktafonnal, ha mégis hív, de persze ne tudjon róla.
A cuccait én bedobozolnám, és valahová,pl. a garázsba kiraknám, aztán bármikor elviheti X időn belül. Ezt is beszéld meg az ügyvéddel !
Amúgy írtam az ügyvédnek, reggel pedig megint telefonálni fogok. Na de nekem délután folyamatosan a gyerekek ügyeit kellett intéznem, én nem érek rá folyton telefonálni, meg vele foglalkozni, ma segítettek kicsit a szüleim is, mert sportra vittem a fiúkat, vigyáztak a kicsire, hjogy őt ne kelljen magammal vinni. Viszem ezt a sok terhet, és még közben békén sem hagy. Ráadásul a lakás minden közüzemi számláját és hitelét is én fizetem. Amiről szintén papírt írtunk. Ha nem költözött el, akkor miért?
Nem minden cuccát vitte el, hagyott itt dolgokat (pl. ugye a haját....), mert gondolom nem akart a nőnél ezer dologgal megjelenni. de hát maga írta le a gyerekeknek, hogy a nővel egy ágyban kávézik, bejelölte kék filccel az ő hétvégéit a naptárban és oda írta mellé, hogy apánál leszünk. Nem tudom mit mondtak neki, hogy most ezen lovagol, de komolyan ezt már nem hiszem el! Miért nem lehet normálisan elválni, aztán kész.
Lehet, hogy rögtön az ügyvédnek kellene ezt megírnod, de én a rendőrségnek is szólnék. Hogyhogy nem költözött el ? Csak minden cuccát elvitte, azóta csak a nőjénél van, ott alszik, és azt mondta a gyerekeknek, hogy így Te is boldogabb leszel.( Csak esetleg lehetnél, de nem hagyja.) Komolyan úgy érzem, hogy elment a férjed esze ! Pszichiátrián a helye.
Igen, forduljon az ügyvédedhez !
Lányok! Zaklat. Folyamatosan hívogat telefonon, hogy ő nem költözött el! (Mert aláírta azt a papírt, hogy aközös ingatlanból való kiköltözéssel egyidejűleg átadott X Ft tartásdíjat.)
Már mondtam neki, hogy engem ne hívjon ilyen ügyben többet. Keresse az ügyvédemet. De komolyan elkezdtem most félni...
Ez biztos, tehát ettől nem kellene félni, de ugye most nehéz, és hihetetlen az Anyukának.
Nagyon sok mindent rá kell hagyni most, annál engedékenyebb lesz a tárgyaláson.:))
A látogatási fellángolás csak egy ideig fog tartani.
Megtörtént, hogy a sáros apa feljelentette a nagyszülôket. De ráfázott.
Nagyon jól mondod, kár, hogy tapasztalatból, de ez már mindegy, gondolom.:))
És bármilyen furcsa, most kell engedékenyebbnek lenni az anyának, nem szabad bőszíteni az alvó oroszlánt.
Láttam olyat, hogy a gyerek szülinapja, húsvét, és a karácsony is pont a láthatási időre esett, de elengedte őket, mert a válás még tartott.
És pénzt nem szabad személyesen átvenni, mert az is lehet, hogy majd azt mondja, hogy többet adott.
És a kritizálás?? Akiket én láttam, még a nagymamát is kiigazította, számonkérte, szóval sokat kellett tűrniük.:((
Amelyik ilyenkor görcsösen ragaszkodik a hétvégékhez, annál lazábban kezeli, ha vége a hivatalos dolognak.
Ne éld bele magad, hogy sok szabad hétvégéd lesz.
Ráadásul 4 gyereket nem is biztos, hogy egyszerre viszi el. Bár ezt csak én gondolom.:))
Böbe: tapasztalatból mondom, az első kereset azonnal tartalmazza a tartásdíj követelést, mert csak 6 hónapra visszamenőlegesen követelheted, ennél hosszabb időre nagyon nehéz kicsikarni a törvény által. Ekkor kell rendezni a szülői felügyeletet és a kapcsolattartás szabályozását. Ennyi. És valaki írta, hogy kinéz belőle nem lovagias tetteket. Óva intelek, hogy higgy neki, ügyvéd előtt nyilatkozzatok, az is törvényi erejű és végrehajtathatod ha arra kerül sor.
Messze van még a vége, vegyél nagy levegőt, és tartalékolj erőt, mert sokáig fog tartani!!!!
Nálunk is így van, de sokszor még heti egy hétköznap délután is szokott lenni, illetve a kétnapos ünnepekből az egyik napot.
Azért azt csak belátja, hogy a legkisebb még kicsi, hogy annyi időt nélküled töltsön. Mondjuk ha már most a másik nőre bízná... Nem is értem mit akar, teljesen el van varázsolva. Böbe keménynek kell lenned, mert az ilyen hozzáállás jóra nem vezet.
A magyar is hasonló (vagy ahol a felek külön megegyeznek).
Na pl. 2 hetet egyben egy 3 évesnek (nyárra annyi) lesz nagyon soknak találok. Eddig max. 1 éjszakát töltött nélkülem.
Nálunk a bevett szokás: kéthetente egy hétvége, nagyvakációban 2 hét, más vakációkban ahogy a felek döntenek (de ez a román törvénykezés).
Kértem időpontot, még nem kaptam. De a múltkor is hamar válaszolt. Hétfőn kértem és kedden már mehettem is. A telefont nehezebben vette fel, mint e-mailre kaptam választ.:-)
De ha holnapig semmi, akkor telefonálok is. Mindenképpen sürgősen rendezni akarom jogilag, papírokkal is a dolgot, ez így most rohadtul nem tesz nekem jót.
Tudom, azt a bírói gyakorlat rendezi :(
A jogszabályban nincsenek konkrétumok a láthatás mértékére, mennyiségére vonatkozóan.
Nálunk azért ennél bonyolultabb, mert rögeszmés állapotában nincs az a törvény, amely kötelezne engem, hogy átadjam a gyereket, inkább a láthatást korlátoztatnám. (Ezt viszont nem akarom, csak ha nagyon muszáj lenne.) Másrészt viszont más állapotában sem adtam még oda, nem érzi magát képesnek egy 3,5 éves kislány gondozására - így elviszi a játszótérre, sétálnak egy nagyot, stb. De az én esetem speciális.
Ezt mutasd meg neki és vágd a képébe az ajtót!
Megérdemelné!
Számon kér,okoskodik,belepofázik....
Mit képzel magáról?
Ezt hol találtad? Szerintem inkább a jogszabályt nézd, ne ilyen cikkeket, mert a jogszabály gyakran változik. Még a jogszabály se biztos, hogy tökéletes képet ad, mert a bírói gyakorlatot laikus nem ismeri. Szerintem írd össze a kérdéseidet és kérj időpontot az ügyvédedtől, mert az e-mail nem biztos, hogy célravezető.
Monsjuk ez is le van írva:
"Nem szabad teret adni annak, hogy a külön élő szülő, akkor jöjjön menjen, amikor neki kényelmes"
Amit leírtatok azt be kell tartani, de lehet pl. olyan, hogy apás hétvégén a gyerek szülinapi zsúrra akar menni. Vagy versenye van, vagy bármi ilyesmi. És akkor meg kell határozni azt is, hogy ilyenkor mi van. Nem értek amúgy hozzá én sem, ez az ügyvédek asztala.
Csak elég fura, hogy leírunk valamit amit aztán mégsem kell betartani....
De nálunk ugye még semmi ilyesmi nincsen, nincsenek sehol elhelyezve a gyerekek, hivatalosan házasok vagyunk. Minden azután jöhet szóba, hogy bíróság elé került a dolog. De az ügyvéd majd segít abban, hogy meg tudjam oldani.
Én nem így tudtam, de nem vagyok jogász... Lehet, keresned kellene egy elvált szülős online klubot és ott kérdezgetned arról, mi hogy működik a gyakorlatban.
Általában a vitás helyzetek elkerülése végett rögzítik ezeket, azt is, hogy mi van, ha meghiúsul valami miatt a láthatás, meg hogyan lehet pótolni.
További ajánlott fórumok: