Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Meggyes-fahéjas muffin recept

Meggyes-fahéjas muffin recept

A Meggyes-fahéjas muffin hozzávalói:
23 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg barna nádcukor
2 teáskanál sütőpor
2-3 teáskanál fahéj (ízlés szerint)
2 db tojás
2,5 dl tej
0,8 dl olaj
28 dkg enyhén cukrozott, magozott meggybefőtt (+ a leve)
12 db muffinpapír


A Meggyes-fahéjas muffin elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (légkeverésest 160-ra), a 12 darabos muffinsütőformába belehelyezzük a muffinpapírokat. A lisztet a cukorral, a sütőporral és a fahéjjal alaposan összekeverjük. A tojást, a tejet, az olajat, esetleg 2-3 evőkanál meggylevet kézi habverővel elkeverjük. Ezek után gyorsan összeelegyítjük a száraz és nedves hozzávalókat, végül a tésztába kanállal beleforgatjuk a meggyet. Eloszlatjuk a sütőformában, és 20-25 percig, középső rácson készre sütjük. Kihűlés után, tálalás előtt esetleg meglocsolhatjuk még a befőtt levével.

Az elkészült tészta kicsit ragadós lesz, ezért nehéz gyorsan beleadagolni a formába, de megéri vesződni vele, mert nagyon szépen feljön, a meggy pedig ellensúlyozza a teljes kiőrlésű liszt szárazságát.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A meggyes-fahéjas muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook