Megcsalás-túldramatizálás (beszélgetés)
Na én ebben szerencsés vagyok:)Az én férjem is láthatom néha az edzőteremben.Bár ugye annak is vannak hátrânyai,ha jó pasid van.Jól is esik,meg picit nem annyira,mikor azt hallom vissza,h farmervásárlásnál a 20éves eladó mondja a féjemnek,h jó segge van.Igaz,h nem voltam ott,de mondtam,h nekem nem szòlogatnak be.Erre a nagyfiam,h persze,mert a férjem mellett meg sem mernek mukkani:)
Szòval engen nem csábítanak a hús gyönyörei,ill.az otthoni tökéletes,de egy ffitest is lehet nagyon esztétikus,szép,viszont még ha csak szeretőként is kellene vki,azért fontos lenne,h emberileg is szimpatikus legyen.Ezért se tud megfogni még az edző e,holott barát is.Valahogy kell ahhoz néha egy kis tudatlanság-nem tudom jobban kifejezni...-amikor valaki az edzegetêsből,súlyok emelgetéséből él meg.Aranyosak néha és jó fejek,de ennyi.Te is gondolj ilyesmire,hátha lelohaszt.
Én nem nevezném társadalmi elvárásnak azt a viselkedést, ami egy megcsalás, válás után van. Ez mindig a családi minta alapján alakul. Mit látott az illető a családjában, környezetében, amikor történt valami. Ha azt látta, hogy a mama vagy a papa őrjöngve tőr zúz, fenyegetődzik, megteszi, akkor ő is pont így fog tenni egy hasonló helyzetben, mert azt gondolja, hogy ez a követendő minta.
Igen, én is úgy gondolom, hogy sokan túldramatizálnak egy megcsalást, egy válást, egy szakítást, és soha nem arra gondolnak, hogy milyen jól jártak azzal, hogy megtörtént. Pedig szerintem sok esetben igen is jól járnak, mert egy új élet kezdődik számukra, ami sokkal szebb lehetne, ha el tudnának szakadni a felvett, megörökölt rossz "szokások"tól.
Lhet,hogy csak egyszerűen jól látod azt,amikor ,vagy amiért már nem érdemes küzdeni,vagy etnni bármit is.
Ezt a "küzdés a másikért" dolgot is valami közmondás,vagy szólás hajtja.És akik csinálják,sokszor nem veszik észre,hogy egy menthetetlen dolgot foltoznak.Mert hajtja őket az elv,h küzdeni,meg foltozni kell,és csak csinálják,nem értékelnek közben,h érdemes-e illetve főleg,hogy a másik vevő -e rá,és ő is tesz-e valamit a kapcsolatért,vagy inkább kifelé húzódik belőle.
Erről sokféle vélemény van,kinek ez,kinek az a megcsalás.Sőt rendszeresen szólnak is erről topikok.
Itt most inkább a bármiféle megcsalatottsághoz társuló érzésekről,gondolatokról beszélünk-nyilván mindenki abban mond véleményt,amit ő megcsalásnak érez.
Igazad van,a "hideg csalásról" ritkán esik szó. Ebben viszont biztos vagyok,h szinte ugyanakkora(azt nem tudom mekkora) fájdalmat okozna ez nekem,mintha fizikailag is történt volna valami.
Szépen leírtad,és egyetértek.
Igen,az én hsz-eimben még sok minden keveredik.ezért is nyitottam topikot erről,mert ez egy soktényezős dolog,és a saját véleményemben sem vagyok biztos néhány helyen.
Érdekes felvetés..és nem érzem,hogy az "ölni tilos" elvárás erősebb lenne! Hiszen még ezt a tettet is felül akarják írni,vagyis enyhíteni rajta,illetve indokolni a féltékenységgel,vagy a megcsalatottsággal!(""szerelemféltés""..mekkora eufémizmus)és jónéhány ember MEGÉRTI!!! a gyilkoláshoz vezető indítékként ezt!
Szerintem többször nem is arról van szó,hogy elragadják az érzelmei,és öl,hanem benne van a fejében az,h őt megcsalták,és ez akkora bűn,h neki torolni kell,akár öléssel..és ezt enyhítő körülménynek fogják találni!!
Igen,azt hiszem ez volna az ideális,ha a monogám szex nem alap volna,hanem csak egy székláb(ja ezt már leírtam vkinek) az 5 közül.Sokkal több kapcsolat tudnak jól működni,mert nem a szex és az ezzel kapcsolatos problémák,v lehetséges problémák tennék ki az ember gondolatainak nagyobb százalékát,hanem tudna más témákba is nagyobb energiákat tenni
A közös örömök és a közös célnak valóban nagyobb összetartó erőnek kéne lennie a szexuális hűségnél.
Mondjuk,azt hiszem,sok kapcsolatban ezek nincsenek meg eleve,és csak utána kezdődik a megcsalás.
szia:) igazából koránkelő vagyok,ha van dolgom,ha nincs..Én keltem reggel a kakast,h kukorékoljon,meg a napot is nekem kell feltolni az égre:D
Este 10 után viszont biztos,h nem találsz meg a hoxán:)
Te kezdtél osztozkodásról beszélni,ezért erre válaszoltam.
Ha adod a hűséget,el is várhatod:akkor ha ez meg van beszélve a másikkal,már a kapcsolat elején.Hallgatólagosan nem érdemes semmit elvárni,mert nem tudhatod,hogy milyen a másik értékrendje,mit hozott magával a kapcsolatotokba.Lehet,h neki nem természetes a hűség.
A kérdésedre nem tudok válaszolni,mert nem ismerem a körülményeket,hogy hogyan,és mikor kéne örülni,hogy te adsz-e,és hogy más dolgok rendben vannak-e..szóval ne haragudj,erre az általános kérdésre most nem írok semmit.
Épp ezt hívom túldramatizálásnak.
Az emberbe bele van nevelve,hogy a megcsalás az borzasztó,abba bele kell betegedni.(és persze emelett van egy normális mértékű fájdalom,csalódottság)
És a ahelyett,hogy képes volna nagyjából normálisan(persze a fájdalom jogát nem vitatom el)élni az életét,szeretni azokat,akiket eddig,törődni a gyerekekkel,űzni továbbra is kedvtelve a saját hivatását,és hobbiját..ehelyett sok ember teljesen összerogy a megcsalástól
Az egész életét leamortizálja.
Szerintem ekkora fájdalmat max akkor volna szabad megélni,ha valaki meghal a szeretteink közül.
tuti:)
Ahova ezelőtt jártam, oda még jártak csajok, de inkább férfiak. Ahova most járok, totál egyedül vagyok csaj.:)