Megcsalás: aki megcsalta már a párját az "törvényszerűen" előbb vagy utóbb megteszi megint? (beszélgetés)
Sajna ez tényleg így van. Minden férfi elvihető... egy-két, több alkalomra. :o(
Engem is megcsalt a párom és amikor kiderült, nem értette mi a bajom,hiszen hozzám jött haza, az csak a d...-ról szólt. És amíg lesznek olyan nők, akiknek ez is elég... addig hűtlen férfiak is lesznek.
Hát akkor nincs mit tenni vagy elfogadod így továbbra is,vagy egy kicsit praktikázol.....pl te se legyél hozzá mindig nagyon érzelmes,egy kicsit érezze hogy bánt téged valami.Egy kicsit vegyél vissza,tudom hogy nehéz megcsinálni de megéri!! Észrefogja venni a változást és szerintem kapcsol majd....Különben az is igaz hogy egy kapcsolatban van domináns szereplő.Az biztos te vagy ,ez persze nem azt jelenti,hogy ő nem szeret csak lehet hogy egy kicsit megváltozott.De miért??Talán érzi hogy biztos pont vagy neki és nem kell érted megharcolni.Hát ez az amit ne engeddj meg ,egy kicsit harcoljon érted és az érzelmeidért!!!
Köszönöm szépen a segítséget. Bevallom elég sokat segítettél így ismeretlenben. :) Lehet, hogy több időnek kell eltelnie, míg teljesen túlteszem magam ezen az egészen, de remélem sikerülni fog. Persze azért nyitva tartom a szemem ezek után talán mégjobban. Azért arra vigyázni fogok, hogy a párom ebből semmit se vegyen észre.
Mégegyszer nagyon köszönöm!!! :)
Már nagyon sokszor elmomndtam neki, tisztában van vele mik a vágyaim. A megismerkedésünkkor és a kapcsoaltunk elején nem ilyen volt, persze akkor a hódítás volt neki a legfontosabb. Akkor én voltam kicsit visszahúzódóbb egyrészt mert bennem lassan alakultak ki az érzelmek és több csalódás után óvatos voltam. Nem mondom, hogy sosem szeretget de mégis úgy érzem, én sokkal többet nyújtok neki etéren. Amikor szóba hozom, hogy megint elhanyagolva érzem magam akkor kicsit felháborodik ezen de egy ideig igyekszik és olyan mint amire vágyom, aztán megint jön egy negatív hullám és minden kezdődik előről.
Ha így érzed akkor csak egy dolog lehetséges,ha mind ezt elmondod neki amit nekem leírtál.Hidd el ez az egyetlen út hogy ő is megtudja amit te hiányolsz a kapcsolatból.Biztos hogy tudna rajta változtatni ha tudomására hoznád.Amikor megismerkedtetek akkor is már ilyen volt? vagy mostanába lett ilyen?Ezek fontos dolgok ,mert ,bár igaz változhatnak az emberek ,de én úgy gondolom alapvető tulajdonságokban nem igazán.Vehetnek fel jó és rossz szokásokat,de azt mindig észreveszi az illető párja.Próbáld meg,beszélj vele ,hátha egy kicsit "simulósabb" lesz,és így érzed majd hogy fobtos vagy neki! HAJRÁ!!!
Tudom, igazad van, teljesen egyetértek veled. Tisztában vagyok vele, hogy sokszor túlzásba viszem a féltékenységet és ennek is megvan az oka. Persze nem vagyunk egyformák, még mi nők sem, de a férfiakkal aztán tényleg nem lehet bennünket azonosítani. Ők tényleg teljesen másképp gondolkodnak mint mi. Persze vannak kivételek hála istennek. Szeret a párom, ezt tudom csak sajna ő nem az a típus, hogy ezt őszintén ki tudná mutatni. Nem az a romantikus, bújós fajta mint én, viszont nekem szükségem van arra -és szerintem többségében így gondoljuk mi nők-, hogy a párunk ne csak szavakkal hanem tettekkel is bizonyítsa érzéseit. Nem arra vágyom, hogy állandóan lógjon a "szoknyám szélén" és folyton csöpögjünk a nyáltól, és minden nap 100x elmondja, hogy szeret. Nekem annyi elég, hogy ha elmegy mellettem akkor időnként megsímogasson, puszilgasson, bókoljon ha csinosnak talál és ha kíván akkor teperjen le:-) Persze ezt csak nagy vonalakban írtam le, nem hiszem, hoyg sokat kérek. Ha ezeket megkapnám akkor azt érezném, hogy csak én kellek neki és nyugiban volnék. Minden vitánk és a féltékenységem kiindulópontja az, hogy elhanyagoltnak érzem magam.
Ne gondolkozz ezen egész nap mert ez fogja felőrölni a kapcsolatotokat.Hidd el minden "valamiért " történik.Persze minden nőt megcsalhat a párja ,és hidd el nem kell ahhoz olyan munkahely amikor akkor mész dolgozni amikor akarsz.Ez bárhol bármikor megtörténhet.És ne éld át ezt nap mint nap mert így tényleg felőröl téged és lehet hogy őt is .Örülj annak hogy boldogok vagytok,én is féltékeny voltam huszonéves koromban ,ellenőriztem sok mindent.Most már máshogy látom a dolgokat.Kell egy kis féltékenység,de ne ez legyen a meghatározó egy kapcsolatban.Ja és arra nagyon figyelj hogy a párod ebből ne vegyen észre semmit,illetve csak annyit ami "egészséges" féltékenység.Ha meg akar csalni akkor úgy is meg teszi , /akár otthon akár máshol/de akkor neked is elkell gondolkozni hogy valamiben te is hibás vagy,vagy valamit te is elrontottál,vagy valami hiányzik neki.Na ez most elég okoskodónak sikerült,de talán kihámozol belőle valamit.NE GONDOLKOZZ SOKAT EZEN!!Örüljetek minden nap egymásnak és lepjétek meg egymást mindig valamivel,hidd el a változatosságok sokat segítenek mindenben!!
Szerintem ne gondolkozz sokat ezen,hidd el majd az idő segít.Napról napra nem fogsz rágondolni annyit.Arra se gondolj hogy mi lett volna ha.....Nem volt semmi és lehet hogy tényleg teljesen ártalmatlan az egész.Most gondold át : Ha haza se mégy és mondjuk megtörténik a dolog ,vagy akármi azt te nem tudod meg és lehet jobb is mert egyszerű kaland volt ....és nem is lesz több....persze tudom ez nem vigasz.Az tényleg igaz amiről nem tudsz az nem FÁJ.Persze erre nem lehet alapozni.Persze minél idősebb leszel és érettebb erre ráfogsz jönni.Fiatalkorában mindenki attól fél hogy mi lesz ha megcsal a párom.Összefog dőlni a világ és hasonlók.Ez persze igaz mert mi nők azt gondoljuk holtomig kitartunk egymás mellett és csak ő meg én egész életünkben.De azért az élet sajnos nem ilyen egyszerű..... És mint tudjuk a férfiak azért mások.Azért bizz meg benne ,hisz nem láttál semmit,így nem történt semmi.Gondolom még csak együtt éltek ,nem vagytok házasok.Tudod fiatalon az ember tele van álmokkal van egy gyönyörű elképzelése a családről ,gyerekekről ," jó életről", öszinte párról.És ez így helyes mert én is így gondoltam és a mai napig is így látom.Azért néha tartsd rajta a szemed ,persze ne "durván"és néha check-old.Ha valami történt ,vagy elkezdődött nála azt szerintem úgy is észreveszed pár hét után,és akkor ülj le vele beszélni.
Azért volt rossz érzésem, mert tudtam, hogy ment az egyetemre ami nagyon messze van. Tudtam mikor végez és mikor jött vissza hívtam nem vette fel a telefont, sokszor rátelefonáltam, azonban semmi, pedig ilyet még sosem csinált. Egyre idegesebb lettem és valami azt súgta, hogy inkább menjek haza, hogy lenyugodjak és otthon várjam meg. Csak ez másképpen sült el....
És Te hogy tudtad ezen túltenni magad? Mert nekem eddig nem sikerült, igaz még csak kb. 3 hete történt. Őszintén szólva most nem is igazán tudok benne megbízni. Folyton azon jár az eszem, hogy mi lett volna ha később jövök haza, vagy haza sem jövök. :(
Sziasztok!
Nekem is volt már hasonló érzésem, többször is jártam úgy, mintha valami azt súgná, menjek haza mert a párom felvitt valakit. Kb. 4x haza is szaladtam miközben ő azt hitte, hogy dolgozom és otthon volt, szerencsére egyedül. Azt tudni kell, hogy a párom a maga ura, akkor megy dolgozni amikor akar és ez rám nézve nem igazán szerencsés mert mindig azon agyalok, hogy így bármikor megcsalhat... Szörnyű ezt nap mint nap átélni.
Szia !Teljesen /most ezt fonetikusan írom/ dezsavű érzésem volt amikor olvastalak.Igaz én ídősebb vagyok mint te de anno 15 éve velünk is megesett egy hasonló szituáció.Én dolgoztam és hamarabb hazaengedtek ,és amikor megpillantottam a lakásunk ablakát pont arra gondoltam hogy lehet hogy van nálunk valaki.Nem tudom miért hisz nem láttam az ablakba senkit ,de valahogy megéreztem.Kinyitottam az ajtót és ott volt nálunk egy lány aki a párom /akkor még nem voltunk házasok/mellett ült ,de hamar felpattantak és nagyon zavarba jöttek.Úgy emlékszem elég nagy veszekedés lett belőle,de nem szakítottunk.Házasság-gyerekek-eddig "jó élet"-és épp pár hónapja tudtam meg hogy volt egy hosszabb rajtam kívüli kapcsolata.Szóval most így állunk.De visszatérve a te gondodra.Nem láttál semmit,tehát nem csalt meg biztos.Adj neki esélyt és aztán úgy is kiderül,tartsd szem előtt !!/én sajnos vakon megbíztam benne/Néha csinálhatsz ehhez hasoló rajtaütést ,persze ne vidd túlzásba mert az már átfordulhat rossz irányba.Ha megakar csalni vagy már megtette akkor azt úgy is észreveszed.(persze én sem vettem észre ,de te lehet.....)És hidd el ez még nem megcsalás ,igazából csak az fáj amit megtudsz!!!!A
szerintem inkább az a kérdés, miért volt rossz érzésed, miért mentél haza?
Igen, mert attól tartok, hogy ha később megyek egy kicsit haza, akkor megtette volna. Hiszen annyira zavarban volt mikor ajtót nyitott. Még belülről benne is hagyta a kulcsot a zárban, ezért nem tudtam bemenni.
mire kérdezed, hogy megcsalás-e?
hogy ott volt egy csaj nálatok?
Sziasztok.
A véleményetekre lennék kiváncsi. A párom egyik nap otthon volt, napközben volt dolga ezt tudtam is, probáltam hívni telefonon nem tudtam elérni. Rossz érzésem volt. Aztán munkámat félbehagyva hazamentem és nem tudtam bemenni az ajtón otthon, mikor már kopogtam izgatottan nyitott ajtót és kiderült, hogy az egyik évfolyamtársát hozta fel az egyetemről. A lánynak gyorsan odaadott valami anyagot és azzal a lendülettel el is hagyta a lakásunkat a csaj.
Utána mondta a párom, hogy ne haragudjak hülyén jött ki a helyzet, a lány csak hazahozta kocsival és mivel wc-re kellett mennie, meg amúgy is anyagot kellett neki adni, ezért felhívta, de semmi sem történt és nem is történt volna.
Másnap persze kaptam egyszál rózsát ami gyanús volt, mert sosem kaptam tőle virágot, hacsak nem valami ünnep volt.
Szerintettek mit tegyek? Azóta is együtt élünk, megmondtam neki, hogy az utolsó esélyét játszotta el. De sajnos azóta sem tudom magam túltenni ezen az egészen. Szerintettek ez megcsalás? Nem tudom, felnőtt emberek vagyunk,azt hittem ilyenkor már komolyabban gondolkodik az ember.....
hmm, a kérdésre a válaszom az, hogy szerintem igen, aki egyszer megtette, megteszi máskor is. sajnos... s ezt saját tapasztalatból tudom! :)
És hogy kell magát valakinek rászoktatni a hűségre?
Ez szerintem genetikailag van belénk vésve. Aki olyan az folyamatosan félrelép aki meg nem az nem igazán teszi meg, nem keresi az ilyen helyzeteket és nem megy bele a lehetőségbe.
én is csaltam már meg és voltam megcsalva...sőt a jelenlegi kapcsolatomon kívül soha nem voltam szent, ez nem egy olyan dolog, amire büszke vagyok, de megtörtént.
Az egyik ismerősöm mondta,viszont elgondolkodtatott,hogy aki nem "szoktatja rá magát" a hűségre az soha nem is lesz az..
és ebben szerintem lehet vmi..
Dehogy tartom logikusnak....sőt!!!!!
Egyenesen illogikusnak tartom!
Talán csak a rossz tapasztalatom mondatja ezt velem, ugyanis nekem ez a megcsalás egy totális kiábrándulást is jelentett, hiszen addig úgy éreztem minden tökéletesen működik a párkapcsolatomban, a szextől kezdve az érzelmekig.
Én soha nem csaltam volna meg a páromat csak úgy.....mert megkívánok más férfiakat!
Akkor dühömben úgy éreztem revansot kell vennem és bár lelkileg nem volt túl jó, azt hiszem "nagyon hasznos" volt abból a szempontból, hogy a párom érzékelte, ....ezt én is meg tudom tenni sőt meg is teszem, ezzel engem nem tud bümtetni!!!
És mivel ez neki is nagyon rosszul esett....nos azt hiszem legalábbis elgondolkodott ezen az egészen...érdemes e feláldozni egy kapcsolatot a vélt sérelmei miatt...
Előbb talán tisztáznia kellett volna velem..
Tényleg igaz az, hogy mindenki magából indul ki. Akit megcsalnak, azt tartja logikusnak, hogy akkor mást is, pedig ez nem így működik.
...egyébként nem hiszek abban, hogyha egy kapcsolat jól működik akkor ott nincs megcsalás..
...mindig akadnak csinos és gátlástalan nők akik szemet vethetnek a párunkra és a legtöbben bele fognak menni az egyalkalmasnak vélt kalandba az élvezet kedvéért..
...bárki elcsábítható, szerintem ne legyünk olyan magabiztosak...
...a férfiak ezt nem érzik akkora érzelmi tragédiának mint mi nők...
...ők ezt csak egy élvezetes ámde felejthető kalandként tartják nyilván!! (TISZTELET EGY KÉT KIVÉTELNEK)
...ezen én is sokszor elgondolkodom...
...engem ugyanis már csalt meg a párom - állítólag bosszúból mert még mindig tartottam a kapcsolatot egy régi fiúbarátommal- akivel mellesleg soha nem volt szexuális kapcsolatom, de a párom ezt nem díjazta így hát megcsalt..:-(
...én persze visszacsaltam aztán kibékültünk és ennek már 2 éve...
...de...én már nem tudok benne megbízni többé azt hiszem...
...már simán el tudom képzelni róla hogy újra megtenné bár eddig nem volt okom a a gyanúra...
...de úgy érzem sokkal távolságtartóbb, óvatosabb lett a kapcsolatunk azóta...
...már nem érzem magam vele olyan meghitten mint rég, bár azt hiszem szeretem..
Attól is függ, miért tette. Ha a kapcsolatból hiányol valamit a félrelépő - kimondva-kimondatlan -, akkor a kapcsolat helyrejöttével miért tenné meg újra? Ha viszont a hiány megmarad, akkor valószínű. Nemtől független, otthon látott minta valamelyest belejátszhat... Nem hinném, hogy általánosítani lehetne, ahogy törvényszerűsíteni sem.
szerintem nem törvényszerű,hogy ismét megtegyem...a férjemet megcsaltam,mert nem szerettem már,el is váltam tőle,bár ő nem tudott a dolgaimról,de én attól függetlenűl nem tudtam a szemébe nézni többet,ugyhogy jobbnak láttam a külön folytatást..a mostani páromat nem csalnám meg,bár egyszer volt rá kisértés,de nem tettem meg....mert ugy gondoltam,hogy nem érdemli meg...az exem megérdemelte,mert egy önző és egoista ember volt,aki csak magára gondolt...
Nem tudta, így nem fájt neki...ez tényleg így van..
szerencsére időben kiderült, nem nevezném megcsalásnak..
Azt a fájdalmat látni a szemében...akkor fogtam fel, hogy mit művelek:-(
Soha többé!!!
Szerintem nem!!!!
Nekem egyszer már majdnem "sikerült", de többé biztos, hogy nem tenném!!!!!!!!
Vannak pasik, akik tetszenek, ez ellen nem tudok tenni semmit, de soha nem csalnám meg a párom!!
Csak ha megengedné:-))
Szerintem kutyából nem lesz szalonna! Aki egyszer megtette megteszi a következő adandó alkalommal is.
A megcsalást soha nem tudnám megbocsátani!
További ajánlott fórumok: