Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Még sosem voltam a Balatonon, de úszni nem tudok! fórum

Még sosem voltam a Balatonon, de úszni nem tudok! (beszélgetős fórum)


1 2 3
65. syria (válaszként erre: 56. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 2. 10:29
Akkor itt az ideje ismét próbálkozni! 😊 Lehet, hogy te is rájössz magadtól, ahogy annak idején én a Balatonban. De egy jó úszómester is csodákat tud tenni.
64. Borian
aug. 2. 05:48

Én sosem próbáltam/próbálok leállni a vízben, csak ha kiértem a partra. Ezért tök mindegy, hogy 10 méter mély, vagy 1,5, utóbbiban is meg tudnék fulladni.


Egyébként mindenki meg tud tanulni úszni, csak megfelelő tanár kell hozzá. Amíg nem érzed, hogyan kell felfeküdni a vízre, nem fog menni. Ezt az alapvető dolgot gyakran kihagyják, mert a legtöbb gyerek azonnal ráérez. Nekem sem a tanfolyamot tartó úszóedző muatta meg, hanem az idűős úszómester bácsi. Megfogatta velem a vízbe lógó lépcső egyik fokát és mondta, hogy feküdjek fel a vízre. Akkor mertem felfeküdni, és onnantól ment egyedül is.

63. Channa* (válaszként erre: 62. - Globus)
aug. 1. 21:03
Én meg szeretem ennek ellenére a vízi sportokat;)
62. globus (válaszként erre: 61. - Channa*)
aug. 1. 20:41

Nem bányatóban. Hanem jóval később uszodában. Mindenki klasszul lebegett, én meg, mint az ólomgolyó...odáig elkapaszkodtam ebben-abban.

Hajóra sem szállok.

61. Channa* (válaszként erre: 58. - Globus)
aug. 1. 20:35
Óóó, veled is megtörtént?
60. Channa* (válaszként erre: 59. - Dzsenniferkata)
aug. 1. 20:34
Azóta én se!
59. Dzsenniferkata (válaszként erre: 57. - Channa*)
aug. 1. 20:24
A bánya tavak a legveszélyesebbek. Hirtelen 4 méter mélyek is lehetnek. Én sem megyek olyanba.
58. globus (válaszként erre: 51. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 1. 20:23

Nyugi, sokan nem tudnak megtanulni úszni. 3x jártam tanfolyanra, úszómesterhez, általános iskolában, csoporttal. Akkor nem ment.

Jó pár évvel később "felbátorodtam", de ki tudtak menteni.

Kb. 30 éve nem megyek vízbe, csak ha térdig ér.

57. Channa* (válaszként erre: 54. - Dzsenniferkata)
aug. 1. 20:17

Igen, emlékszem rá:D Mi is nevetgéltünk rajta és a férjem mondta is, hogy ennyi erővel én is indulhatnék olimpiűn:DDDD


Az én előzményem az, amit írtam, majdnem belefulladtam egy bányatóba 17 évesen. Ha nincs ott a bátyám, akkor tuti megtörténik. A barátok nem vették észre, hogy egyszer csak elmerülök és nem jövök fel. A tesóm alig talált meg, a nyakamnál fogva húzott ki és úszott ki velem.

Én csak arra emlékszem, hogy beúsztunk a tó közepére, ahol volt valami homokpadsezrű és leért a lábunk, így simán ácsorogtunk, de nekem eltűnt a talaj a lábam alól, nagyon megijedtem és elkezdtem merülni, sokat nem lehettem víz alatt, mert nem kellett újraéleszteni...

utána már csak arra emlékszem, hogy a tesóm pofozgat a parton én meg köhögök.


Tehát, úszni tudok, nem is rosszul, csak senki ne zavarjon meg:DDDD

56. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 53. - Syria)
aug. 1. 17:35
Régen sokszor.Mikor még jártam fürdőbe.Gyermek és fiatalkoromban.
55. katt2 (válaszként erre: 54. - Dzsenniferkata)
aug. 1. 17:19

Igen, ez a srác, - valami Eric -, saját bevallása szerint csak egy szálloda 20m-es medencéjében edzhetett. A verseny után nagyon sok meghívást kapott különböző országokban interjúra, fémjelezve a kitartás fogalmát.

Az, hogy az internet népének erről mi a véleménye, ( már ha volt ilyen, kivétel a trollok ), nem hiszem, hogy azokat érdekelte volna, akik tisztelettel gondoltak erre srácra. Legalább megtett mindent, hogy ott lehessen és lehet, hogy elbukott, de bízott önmagában. Ezt kellene nagyon sok embernek eltanulni tőle.

54. Dzsenniferkata (válaszként erre: 48. - Channa*)
aug. 1. 17:04
Egy korábbi olimpián egy Afrikai úszó is így járhatott mint Te. Az olimpiai szint időt teljesíteni kellett neki is. 🏊‍♀️ Aztán a versenyen leblokkolhatott. Phelps, vagy a Cseh Laci biztos lefröcsölte szegényt a nagy lendületben. 😁 Utána meg kinevette az internet népe,amikor majdnem ki kellett menteni.
53. syria (válaszként erre: 51. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 1. 16:43
"fenn tudnék maradni a vízen" Hányszor próbáltad?
aug. 1. 16:24
Bocs.de nem értem.A déli parton ahhoz ,hogy mély vizben ússzál bizony sokáig kell sétálni.Aki pedig nem tud úszni ne menjen a mély részbe.Én tudok,még sem megyek úszómedencébe ,sem oda ahol nem ér le a lábam vagy több méter mély,mert a hideg víz bizony még veszélyesebb.Én azt írtam,hogy a kisebb vízben is lehet élvezni a fürdést.
51. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 49. - Roxána)
aug. 1. 16:10

Én sehogy se tudok . :DDD

Channa De legalább tudsz úszni :D amúgy meg szerintem nem is jó, ha valaki egyedül megy mélyvízbe, mindig jó ha valaki van a közelben. Syria Te sem vagy könnyű eset, mondjuk én örölnék annak is, ha fenn tudnék maradni a vízen.... Medencébe csak olyan helyen mennék, ha senki ismerősre nem számíthatnék.Nekem az egyetlenegy a Balaton tetszik, mióta ott voltam. :D Medence nem vonz.Folyó sem, mert az meg sodor, és mély.

50. syria (válaszként erre: 49. - Roxána)
aug. 1. 16:07

Igen.

És belemennek a Balatonba pl. gumimatraccal, s aztán a hozzátartozóik meg intézhetik a temetést...

aug. 1. 15:59
Hm...Annyi ember nem tud "igazán" úszni,de attól még imádja a vizet.
48. Channa* (válaszként erre: 46. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 1. 15:29

Mit érdekel, hogy ki és mit szól?


Én sosem mehetnék strandra, ha érdekelne, mert nem telik el úgy egy strandolás, hogy férjemnek ne kelljen kimentenie. És mindezt annak ellenére, hogy én tudok úszni töbféleképpen (mell, gyors és hát), csak ha hozzám érnek, lefröcskölnek, hozzám szólnak, akkor elmerülök, mert víziszonyom van egy régi majdnem belefulladás miatt (akkor a tesóm vette észre, hogy eltűntem, megkeresett a tó alján és kiúszott velem, azóta van ez velem...


Tehát, én szeretek úszni, ezért mindig úgy úszok, hogy ha van rá mód, akkor előttem is úszik egy ismerős, mögöttem a férjem és ha gond van, akkor mentenek:DDDD

Egyedül sosem megyek mélyvízbe és olyannal sem, aki csak kicsit ismer, azzal sem, aki kiröhögött emiatt, stb., csak olyannal, akiben megbízok és tudom, hogy kiment;)

47. syria (válaszként erre: 46. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 1. 15:10
Ne károgj! (A biciklizést se lehet a szobában érdemben gyakorolni.) 💩dle, hogy ki mit gondol! A bénázás nem korfüggő. Én 6 évesen is bénáztam, utána huszonsok évvel is, de nem érdekelt. Ne hidd, hogy mindenki azért megy a medence szélére, hogy az ügyetlenkedéseden csámcsogjon! Igazán komikus volt, hogy a hátúszás gyakorlása közben a mellettem lévő pályákon 8-10-szer hasították oda-vissza a vizet az úszók, míg én még mindig az ugyanazt a mennyezeti gerendáját láttam az uszodának. Magyarul: helyben úsztam háton. 🤣🤣🤣 A végén majdnem azért kellett engem kimenteni, mert a felismeréskor majd’ belefulladtam a röhögéstől a vízbe. 🤣 El tudod képzelni? 🤣
46. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 45. - Syria)
aug. 1. 13:42
Ügyes vagy. Az én koromban, már nem szvesen bénáznék mások előtt, talán, ha senki sem ismerne.Az a kár, ezt otthon nem lehet gyakorolni, mint a biciklizést.
45. syria (válaszként erre: 44. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 1. 13:14

Azt te csak hiszed!

5-6 éves lehettem (még nem jártam iskolába), amikor anyukám elkezdett a Széchenyibe hordani úszástanulás érdekében. Szegény úszómester mit dolgozott velem! Annyit sikerült elérnie, hogy labdát csináltam magamból, s lebegtem a vizen amíg a levegőm tartott. Ezt bárhányszor meg tudtam csinálni és biztonságérzetet szereztem, magyarul: nem féltem a víztől. A mellúszás kar- és lábtempója ment külön-külön, de együtt az Istennek se. Anyukám jó pár alkalom után feladta. 16 éves voltam, amikor gimnazistaként eljutottam Balatonmáriafürdőre, az iskola nyári táborába. Bementem a vízbe és láss csodát: elkezdtem úszni. Persze nem szabályosan, az energiám jó része arra ment el, hogy kint tartsam a fejemet a vízből, hogy ne fulladjak bele. Bő 20 év után felfogadtam egy úszómestert, aki kijavította a mellúszási hibáimat, s elkezdtem tanulni a hátúszást...

Csak elhatározás kérdése. 😊

44. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 42. - Syria)
aug. 1. 12:45
Az, hogy idétlen vagyok. :D
43. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 41. - Channa*)
aug. 1. 12:45
Sehol máshol nem voltam, sőt még strandra se járok.Balaton jó messze van, de legalább nem találkoztam ismerőssel. :D
42. syria (válaszként erre: 36. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 1. 12:24
Ügyes vagy, ezt hamar lezongoráztad. 😊 Mi tart vissza attól, hogy megtanulj úszni? Balatontól függetlenül is nagyon jó dolog.
41. Channa* (válaszként erre: 40. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 1. 12:20

Igen, 1 nap kevés és úgy valóban fárasztó.

Mi 1 hétre szoktunk menni évente. Ez úgy pont elég;)


Velencei tó? Ott sem voltál még?

Mondjuk oda most nem is érdemes menni, mert annyira sekély és koszos...


Azt mondják, hogy a Bánki tó is nagyon szép (nem voltam én se), és a Tisza tóra is jókat mondanak (itt sem voltam).

És biztos van több is.


Én a pesti tavakba nem megyek be, mert bár tudok úszni, de nem érzem biztonságosnak, mert mélyek (Lupa tó, Omszki tó....

40. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 38. - Channa*)
aug. 1. 12:08
Nem tudom más tó milyen, de a Balaton bejött, pláne, hogy nem voltak sokan.Biztonságban éreztem magam, így hogy nem tudok úszni, még lebegni sem. :D Mennék, de nagyon messze van. :( Költséges és időigényes az út, egy napra menni nagyon fárasztó.
39. supin
aug. 1. 12:02
Ez nem kizáró ok.
38. Channa* (válaszként erre: 36. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 1. 11:09

Szuper!


Egyébként ez valahol megmagyarázhatatlan, mert ugye annyira nem nagy dolog, mert még sem egy tengerpart, stb., de én pl. úgy vagyok, hogy alig várom, hogy az M7-esről lemenjünk a Balatoni útra, már érzem azt a kellemes érzést, hogy itt vagyok újra! De jó! De szép! Van egy olyan különleges filingje az egésznek;)

A Balatont nem lehet összekeverni egyik tóval sem. Más a színe és minden.


Menj többször, ha teheted!

37. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 28. - Leoborta)
aug. 1. 10:03
Miért is avgy szomorú?Jöhettél volna te is...
aug. 1. 10:02
Na sikerült elmennem , és nagyon jó volt, mostmár értem az embereket, miért szeretnek a Balatonhoz járni.A víz nem volt annyira tiszta, de kellemes , és sekély. Jobb , mintha folyóban fürödtem volna.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook