Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Márványsajtos pulyka recept

Márványsajtos pulyka recept

Elkészítési idő 60 perc

A Márványsajtos pulyka hozzávalói:
70 dkg pulyka mell
25 dkg Márvány sajt (nem Mizó, mert az kesernyés lesz)
1 csokor petrezselyem
15 dkg füstölt szalonna
1 ü. muskotályos bor


A Márványsajtos pulyka elkészítési módja:
A pulykát és a szalonnát felszeletelem, a petrezselymet felaprítom és a sajtot elmarzsolom. Egy sütő tál (jénai, kacsasütő, római tál)alját kirakom a felszeletelt szalonnával és elkezdem rétegezni rá a többi hozzávalót a következő sorrendben, amíg el nem fogynak:hús, morzsolt sajt, petrezselyem. A legtetejére már nem teszek petrezselymet, mert megégne. Az egészet felöntöm a borral úgy hogy, háromnegyed részig töltse fel. (A maradékot jóízűen el lehet szopogatni amíg el nem készül.)Lefedem alufóliával, vagy az edény tetejével és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 60-70 perc alatt készre sütöm. Köretként én francia krumplit adok hozzá. Mi Szenteste ezt szoktuk enni. Jó étvágyat!

Ha a krumplival együtt tesszük be, egyszerre sül meg és lehet is tálalni.


Kategória: Húsételek receptjei


A márványsajtos pulyka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook