Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Maradék kalácsból recept

Maradék kalácsból recept

A Maradék kalácsból hozzávalói:
Mákos beigli
Diós beigli
Kalács
1 liter tej
5 tojás
2cs.vaníliáscukor
3 evőkanál sárgabarack lekvár
fahéj
2 db alma
5 dkg margarin


A Maradék kalácsból elkészítési módja:
Kivajazunk egy tűzálló tálat.A maradék kalácsokat(száraz is lehet)vékony szeletekre vágjuk és rétegesen beletesszük a tálba.4 dl tejet a vaníliáscukorral felforraljuk,majd ráöntjük a kalácsokra. A maradék tejbe belekeverjük a tojások sárgáját,majd ezt is ráöntjük a kalácsokra.A tetejére reszeljük az almát,ízlés szerint megszórjuk fahéjjal.40 percre forró sütőben sütjük.Ha már majdnem kész befedjük a tojásfehérje kemény habjával amibe belekevertük a sárgabarack lekvárt.Kb 10 percig sütjük még.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A maradék kalácsból elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook