Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mandulát meg kell pucolni, mielőtt ledarálom, és beleteszem a kakaós piskótába? fórum

Mandulát meg kell pucolni, mielőtt ledarálom, és beleteszem a kakaós piskótába? (tudásbázis kérdés)


14. Dócy (válaszként erre: 13. - 2cd3cbcf1e)
2011. jan. 9. 21:15
Köszi, ezeket nem is tudtam.
2011. jan. 9. 13:24

"A mandula héjában cianogén glükozid van − amiből a gyomorsav és az emésztőenzimek ciánsavat készítenek −, ezért mindenképpen meg kell tisztítani.

A keserűmandula pedig nem ehető, hét-tíz szem elfogyasztása gyermeknek már halálos lehet.


Főzve, sütve a veszélyes összetevő lebomlik."

12. 4aeed0a8dd (válaszként erre: 11. - Dócy)
2011. jan. 7. 16:39
A sütibe én nem pirítanám.
11. Dócy (válaszként erre: 10. - 4aeed0a8dd)
2011. jan. 7. 16:35
De nem kell megpirítani, mielőtt felhasználjuk?
10. 4aeed0a8dd (válaszként erre: 9. - Dócy)
2011. jan. 7. 16:32
A héja száraz és nem mutat jól.
9. Dócy (válaszként erre: 8. - Ronka)
2011. jan. 7. 16:31
Ha nem pucoljuk le a hártyát rossz lesz?
2011. jan. 7. 16:28
Igen!Lobogó forró vízbe dobod éa kipöckölöd a héjjából a mandulát!
2011. jan. 7. 16:25
Esetleg vki próbálta már?
6. Dócy (válaszként erre: 4. - 6b006fc769)
2011. jan. 7. 16:24
Persze, nem a kemény héjra gondolok.
2011. jan. 7. 16:23
Én megpucolnám.
2011. jan. 7. 16:23

A kemény héjától igen:D

Bocsánat:D

Szerintem nem kell a barna hártyát lehúzni róla, olyan mint a dió - ahogy a kettes számú versenyző írta:D

3. Dócy (válaszként erre: 2. - 9f98008a3b)
2011. jan. 7. 16:21
Igen, én is erre gondoltam, csak még sosem csináltam mandulás piskótát, és nem tudom, h milyen.
2011. jan. 7. 16:19

Én nem pucolgatnám.

Olyan, mint a dió: olajos, csonthéjas.

Bele a darálóba, azt had szóljon! ;)

2011. jan. 7. 16:17
Mandulát meg kell pucolni, mielőtt ledarálom, és beleteszem a kakaós piskótába?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook