Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Mandulás cappuccino recept

Mandulás cappuccino recept

A Mandulás cappuccino hozzávalói:
10 dkg mandula
4 dl tej
4 teáskanál neszkávé
1 dl tejszín
3 evőkanál cukor
3 evőkanál Amaretto likőr
édes tejszínhab


A Mandulás cappuccino elkészítési módja:
A mandulát száraz, teflonos serpenyőben megpirítom, kihűlés után durvára őrlöm. Ráöntök 4 dl tejet, és hűtőbe teszem, hogy a tej átvegye a pirított mandula ízét. Másnap leszűröm a mandulás tejet, hozzáadom a 2 evőkanál meleg vízben feloldott kávét, és ráöntöm a tejszínt. A cukorral együtt kevergetve felforralom. Elzárom a lángot, és hozzáöntöm a likőrt. Amikor kicsit kihűlt, bögrékbe töltöm, és hideg tejszínhabot teszek a tetejére.


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A mandulás cappuccino elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook