Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Makacs feleség, viharos válás. Mi a véleményetek? fórum

Makacs feleség, viharos válás. Mi a véleményetek? (beszélgetős fórum)


1 2
ápr. 27. 17:12
Szerintem ahhoz, hogy egy kapcsolat idáig jut,mindkét fél hibája,mint ahogy az is ha nem figyel a másikra,és haggya lelkileg odáig jutni,hogy kifordul önmagából Bizonyára amikor gyereket vállaltak nem egy szörnyetegnek tartotta csak szép csendben nem vette észre, mert könnyebb nem észre venni ha a másiknak segítségre van szüksége. Sok ember csak azz látja,hogy nem "úgy" viselkedik pedig ő mindent olyan jól csinál..Természetesen egyáltalán nem biztos, hogy erről van szó, de az éremnek mindig két oldala van.
44. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 41. - Bichi)
ápr. 19. 11:15
Oké gondold ezt de hidd el hogy ebben semmi kompenzáció nincs. Nyilván az anyának meg a gyerekeknek marad a több pl. a ház. Attól hogy anya nem a legokosabb még ennie kell a gyerekeknek meg nem kell őket kiszakítani a házból amit megszoktak (amennyiben az anyagiak kiadják ezt a lehetőséget).
43. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 41. - Bichi)
ápr. 19. 11:12
Ez családfüggő. Én is része vagyok a szűk körnek, szoros kapcsolatom volt a gyerekkel amíg engedte őket az anyjuk meg az apával is együtt nőttünk fel, együtt sírtunk és nevettünk. Kihat rám is ez a helyezet, igenis van hozzá közöm különben nem fordult volna hozzám az apa mindennel.
42. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 40. - Regin_a)
ápr. 19. 11:10
Mármint a szex? A feleség nem akart szexelni majdnem egy évig. De nem volt hűtlenség. Az anya fenyegetőzött vele de szerintem nem tette megy.
41. Bichi (válaszként erre: 25. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 18. 19:01

Egy rokonnak sincs ehhez semmi köze, és továbbra is messze túlmutat amit ajánlani akar a korrektségen. Szóval még mindig úgy gondolom, hogy kompenzál, főleg akkor, ha valóban azt tartja a feleségéről, amit írsz.

De igazából minden olyan válásban, ahol nincs alapban megállapodás, ott mindkét fél mintha másik mozit nézne, és a külső ember, még ha rokon is, nagyon nem lát bele, ha csak az egyik oldalról hallja...

40. Regin_a (válaszként erre: 36. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 18. 18:54

Nem a bútor és tsai a gond

Mi volt a házaséletükkel, hogy finoman fejezzem ki magam. Ha valakit kellemesen megdöntenek, az nem mond ilyeneket a férjére

ápr. 18. 17:21
Közöd?
38. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 37. - Greeneyed)
ápr. 18. 13:04

Ennyire nem volt ilyen. Vagy talán nem mutatta ki? Nem tudom.


Az a baj hogy tényleg dühös évek óta, de mindenkire.


Apai nagyszülőktől egyenesen tiltotta a gyerekeket, mondván nincsenek rájuk jó hatással. Egy óvónőről és egy általános iskolai tanítóról van szó.

37. Greeneyed (válaszként erre: 32. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 18. 13:00

Hogy mi változott. De ezek szerint (amit a 36-dik hozzászólásban írtál) nem változott, hanem mindig ilyen volt. Hát, részvétem.

Talán lehet időt nyerni, akkor hátha lehiggad. Mert most nem gondolkodik racionálisan a dühtől.

36. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 34. - Ágio8405)
ápr. 18. 12:34

Mindig is egy makacs személyiség volt. Bevallom nekünk (a férj családjának, én is a tagja vagyok) voltak nem szimpatikus megnyilvánulásai a házasság előtt is amikor csak jártak, de süket fülekre találtak, mert a férj elvakultan szerelmes volt.


Terhes lett az elsővel, kb 5 éve, akkor kicsit “kinyílt a csipája”. Gondolom én mert ezzel “megfogta” a férjet. Nem egyszercsak lett ilyen, hanem fokozatosan egyre inkább. Amikor keretesbe költözzek akkor kezdtek el nőni az igények, meg az emiatti balhék: veszekedett hogy neki pl. ilyen olyan bútor kell- ehhez apának plusz munkát kell vállalnia- a plusz munka miatt keveset van otthon- emiatt veszekszik vele- akkor apa nem vállal plusz munkát, hogy többet legyen otthon- emiatt nincs pénz a megálmodott drága dolgokra és ismét ott a veszekedés


Ördögi kör.


Mindez olyan stílusokban, hogy apa sz.r, nyomorult, f.szfej, csóró, rohadék stb. Mert nem valósult meg azonnal valami.

35. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 33. - Fincsi5)
ápr. 18. 12:23

De, szerintem valamilyen mértékben az. Csak az a baj, hogy nem akar segíteni saját magán, nem ismeri be. Kétszer volt pszichológusnál, de minden sz.nak elhordta, hogy őt megsértette, milyen alapon hozza szóba a gyerekkorát, hogy milyen alapon várja el tőle hogy ő változzon miközben ő szenved minenki miatt stb. A másik, hogy elég nárcisztikus lett a viselkedése az elmúlt években, nagyon magának való lett, dühkitörései vannak, ha nem kap meg azonnal valamit hisztizik, ha megkapja, akkor mást keres amibe beleköthet, van hogy tör, zúz, apát megütötte rendszeresen, a válás kijelentése óta méginkább így viselkedik.


Minden szakember költségeiben segítettük volna, de nem akar menni.

ápr. 18. 11:58
Én arra lennék kiváncsi asszony mióta ilyen? A kapcsolat elején, vagy amikor úgy fontott elveszi, meg legyen gyerek milyen volt?
33. fincsi5 (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 18. 11:31
Nem lehet, hogy depressziós?
32. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 31. - Greeneyed)
ápr. 18. 10:50

Hát én válaszolok, csak nem tudom mi hiányzik neked a sztoriból.


A feleség eleve nehéz eset volt. Hullámzik a hangulata meg a véleménye is évek óta, most ez az első, hogy 3 napnál tovább kitart valami mellett amit mondott.

31. Greeneyed (válaszként erre: 9. - Globus)
ápr. 18. 10:45
Jogos, kissé felületesen olvastam, szóval arra lennék kíváncsi, hogy a nő mitől ennyire dühös. Mert szerintem ezért nem gondolkodik most teljesen racionálisan - ami miatt itt pellengérre lett állítva, de nekem hiányzik valami a sztoriból. Ritkán fordul elő, hogy emberek csak úgy "meghülyülnek".
ápr. 18. 10:35
Igazából lényegtelen minek nevezzük. Nem akarja az apa elsumákolni a fizetést.
29. Channa* (válaszként erre: 26. - Asztanaviszta)
ápr. 18. 10:28

Hát nem tudom...

Amíg a bankban a két ember benne van a szerződésben, addig mindkettőnek fizetési kötelezettsége van, azaz nem mutogathatnak egymásra, hogy megbeszélték, hogy csak az egyik fizeti.


A gyerektartásról semmi mást nem írtam, csak annyit, hogy fizetni kell. Mivel nem értek ehhez, így fogalmam sincs, hogy milyen az összege/mértéke.


A bankhoz viszont értek.


Na, ezért van annyi bedőlt hitel.

Az emberek csak aláírnak és fogalmunk sincs arról, hogy ez nem egy hajó, amiből kiszállnak, ha nincs kedvük tovább evezni. Itt akkor lehet kiszállni, ha kifizetik a tartozást, vagy a szerződést módosítják. A szerződésmódosításnak feltételei vannak. Nem engednek ki úgy adóst, hogy a másik adós nem rendelkezik annyi jövedelemmel, ami szükséges.

28. Channa* (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 18. 10:23
A gyerektartás összegét a fizetésedhez képest megállapítják, de senkit nem érdekel, hogy te úgy vettél fel hitelt, hogy a jövőre nem gondoltál!
27. andi6020 (válaszként erre: 23. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 18. 09:40
Szerintem is. A saját kölykeimet is így hívom.
26. asztanaviszta (válaszként erre: 18. - Channa*)
ápr. 18. 08:43

Ez így nem igaz.

A gyerektartást megítélik, a gyerekek számától függően.

Jelenleg általában fix összegben határozzák meg, figyelembe véve a gyerek érdekeit és mindkét szülő jövedelmi viszonyát.

Ha közös a ház és a hitel, akkor közös a visszafizetési kötelezettség. A gyerektartást fizetni kell. A hitellel kapcsolatban a vagyonmegosztásnál kell megállapodni.

A fórumindító szerintem olyan megoldásra gondolt, hogy az apa lemond a tulajdonrészéről. Ekkor viszont a hitel a volt feleségének kell fizetnie, ami kb. a fizetendő gyerektartással megegyező összeg.

25. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 24. - Bichi)
ápr. 18. 08:42

Én egy rokon vagyok ebben az egészben. Bele nem szólok, max tanácsot adok amikor apa kéri, de ez évek óta így van. A “buta” nem az én véleményem. A feleség saját szülei is hülyének tartják.


Nincs benne semmi kompenzáció. Szerintem/szerintünk korrekt alku egy apától aki nem akarlja sz.rban hagyni őket. Mint lentebb írtam korábban is megvolt minden amire anya kinyitotta a száját.

24. Bichi (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 18. 08:39

Ez nagyon nem tűnik életszerűnek, már bocsánat.

Gondolom ez a "buta" a te véleményed, és nem igazán értem, hogy neked ehhez az egészhez mi közöd van. A felesége, és a gyereke anyja, maradj ki ebből, és legyen mindenki kedvére hülye.

Másokkal együtt nem értem, hogy mit akar kompenzálni a felajánlásával, mert valamit tuti...

23. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 22. - Andi6020)
ápr. 18. 08:34
Nem hiszem hogy értem, hogy mit írsz. A “kölykök” is szép megfogalmazás.
22. andi6020 (válaszként erre: 21. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 18. 08:33
Miért írsz úgy, mintha egy mesét olvasnál fel este a kölyköknek?
21. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 20. - Semleges)
ápr. 18. 08:25

Ezen túl vannak. Apa mindent felajánlott. Pár alkalmat voltak párterápián is, csak anya szerint baromság.


Elmúltak az érzések az évek alatt apa részéről, azóta nyugodt mióta elköltözött onnan. Anya részéről utólag nem is tudom voltak e egyáltalán, az biztos hogy most kapaszkodik.

ápr. 18. 08:15
Az a véleményem, hogy meg kellene próbálni rendbe tenni a házasságukat.
19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 18. - Channa*)
ápr. 18. 08:14
Mindekettő együtt apa fizetésének kb a 100%a. Nem vonhatják le a teljes fizetését.
18. Channa* (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 18. 08:09

Fogalmam sincs a válásokról és én annyira az ilyen emberekkel sem tudok mit kezdeni.


A hitelt ketten vettétek fel, azaz mindketten adósok vagytok, így ha az egyik nem fizet és emiatt hátralékos lesz, akkor is mindkettő hitele fel lesz mondva, azaz nem vagy kérdés a törlesztés fizetése, akkor sem, ha te nem laksz ott, hiszen épp úgy felmondják a te hiteledet, épp úgy KHR listára kerülsz, stb.


A gyerektartást azzal fizettetik, aki nem a gyerekkel él, azaz neked mindenképp fizetned kell.


Tehát, mindkettőt!

17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Bichi)
ápr. 18. 08:09
Kiindulva anya logikájaból -és írtam lentebb, hogy nem túl okos sajnos- szerintem arra számít, hogy valaki (tehetős bátyja, apja) majd gondoskodik az anyagi biztonságról, miközben ő jól kib*szott a férjével aki 3x annyit kell visszafizessen a babaváró miatt. Nem a gyerekek mellett van, hanem az apa ellen.
16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - Halacskaaaa)
ápr. 18. 08:04

Érzelmileg anya lett távolságtartó.


“Szeretlek”-re válasz “Oké”

Virágra válasz “Nem kell”

Puszira válasz “Most ezt miért kaptam?”


Amióta anya megbolondult: Verekszik, rongál, veszekszik, lelkileg építi le apát.

Kineziológus, pszichológus, párterápia megvolt. Anya nem akar jobban lenni.


Igen haza lett tolva a pénz, mert voltak elvárások. Talán apának nemet kellett volna mondani, a helyett hogy mindenre papucs módon bólogat, de vak volt, aztán heti 7 nap munka lett a vége. A baj az volt (és ezen indult el lefele a házasság) hogy anya hálátlan és semmi nem elég neki.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook