Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Majoránnás sertéstokány recept

Majoránnás sertéstokány recept

A Majoránnás sertéstokány hozzávalói:
- 60 deka hús,
- 3 fej vöröshagyma,
- 3 dl víz,
- 2 dl tejföl,
- törött bors, só,
- 1 kávéskanálnyi majoránna
- étolaj


A Majoránnás sertéstokány elkészítési módja:
A húst vékony, kis ujjnyi hosszúságú, késhát vastagságú darabokra vágjuk. A 3 fej vöröshagymát finomra vágjuk és olajon megpirítjuk. Amint a hagyma fonnyadni kezd, belétesszük a húst, megpirítjuk, megsózzuk. Aztán meghintjük egy kis törött borssal és egy kávéskanálnyi majorannával s 3 dl vízzel feleresztjük. Fedõ alatt pároljuk. Ha már puhul, 2 dl tejföllel elkeverjük s addig pároljuk, míg egészen megpuhul. Tarhonyával tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A majoránnás sertéstokány elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook