Mai menü, avagy nyújtsunk ötleteket a tanácstalanoknak... (beszélgetés)
Bocsi!
Az egyszerű muzsdéj nem más, mint összetört fokhagyma és só keveréke vízzel hígítva.
Ezzel a lével aztán locsolgatjuk a húst, halat, krumplit, puliszkát, azaz tulajdonképpen bármit. Szárazabb ételek mellé különösen ajánlott, picit puhítja, lazítja azokat, de a pacallevesnek is elmaradhatatlan kísérője, és az egyszerű sült krumplit is nagyon feldobja.
Ennél egyszerűbb mártás(?)nincs.
Napló - Imádok főzni! ☺ Kedvenc receptjeim:
87. A mujdei, azaz muzsdéj, ahogy én készítem
Megegyszer elnezest, ha erthetetlen vagyok!
Azert remelem van nehany etel ami megtetszett vagy esetleg amit ki is probalnal :)))
Akkor ezek szerint mi nem vagyunk "jobb hely" :))))))
Arrol nem is beszelve, hogy nalam a serpenyos burgonya mast jelent: sos vizben megfozzuk a krumplit, hagyjuk kihulni, felkarikazzuk es forro olajon ropogosra sutjuk, majd a vegen megszorjuk keves zoldpetrezselyemmel es esetleg egy kis sajttal.
:DDDDDDDDDD
Nem uj kaja egyik sem. A husokat elozo nap bepacoltam (fuszerek, olaj, vorosbor), a "mititei" az huskolbszkak rostelyon, a szalmakrumpli az szalmakrumpli, a salata sem okozhat nagy fejtorest.
Ha valamit nem irok le eleg erthetoen, csak kerdezz, de altalaban mindegyiket megtalalod a receptjeim kozott.
Nehogy azt hidd, hogy nalunk nem valogatnak a fiuk! AAAAAAAAAAAAAAA, sokszor bizony, megy a fejtores nalam is ;)))))
Ma párom főzött... bajaiak vagyunk így igazi bajai halászlé volt a menü (amit igazán finomra csak férfiak tudnak megfőzni) én főztem mellé a tésztát, mert mi azzal eszük. Nálunk voltak a nagyik és a dédszülék is.
És ma szorgalmas asszony voltam és igaz házi túrós rétest készítettem mellé. Ehhez hozzátartozik, hogy a gyerkőcöt tegnap lepasszoltuk, különben nem ment volna a tészta hajtogatás minden gond nélkül
én is szoktam ugyanezt figyelni, hogy micsoda különleges ételeket kreál a kedves Marika ( ha hívhatom így:D )
És irigykedek nagyon is, de érdemes megnézni a naplóját, mert nagyon sok finomságról lehull a lepel ám!!:)
Amúgy ma a párom főzött, ( szimplán ő szeretett volna hmm hát nemmondtam hogy nem:D )
Jól főz amúgy, van egy kis könyvecske amit direkt neki írok, hogy mit hogy kell és már jól csinálja!:)
Csontlevest csinált és borsós tésztát:)
Ez nem ér, mintha Te nem is ezen a bolygón főzőcskéznél! :D Magyarul nem lehetne, hogy Mi mezei emberkék is megértsük? Olvasom mindig, hogy mit kreálsz éppen, és ámulok, hogy húúúú, az mi lehet, biztos valami szuper új kajaféle! :D
Majd kitalálok a paprikás krumplinak egy szuper különleges nevet, hogy tudjam álcázni! :P Ma az volt nálunk, virslivel, füstölt kolbásszal. Nálunk sajnos nem lehet különleges ajákat csinálni, mert válogatós a banda, magamra meg külön nem főzőcskézek. Marad a nyálcsorgatás... :D
További ajánlott fórumok:
- Otthoncsinosító kreatív ötleteket kérek, vidám, meleg fészket szeretnék
- Második babát szeretnénk! Ötleteket várok, hogy lány legyen...
- Mit ebédeltél ma? Ötleteket gyűjtök a havi ebédtervemhez
- Le kellene fogynom 10 kg-t. Tudnátok ötleteket adni?
- Elvileg mindig a nő választ párkapcsolatban, de ebben az esetben én mit tudok tenni? Ötleteket várok.
- Menü keresztelőre - ötleteket várok