Magyarok Németországban (beszélgetés)
Nem teljesen egyedül. Apukám már régóta kint él. Anyagilag ő tud támogatni...meg tudunk találkozni vele hetente 2-3x. Szóval nem vagyok annyira elveszett. Másban sajna ahogy korábban is írtam nem tud segíteni,mert nem beszél németül.
25 leszek a héten. :)
Perpill egy kis hotelban lakom...és egy konyha tartozik a 2. és 3. emelethez...és vmelyik rohadék állandóan lejmol.
Egyszer a sót,meg borsot találtam máshol...na mondom lehet csak átrakták másik polcra...de azért átpakoltam a dolgaimat egy kevésbé szem előtt lévő helyre. Most meg megették az egyik joghurtom,meg a vajamat is használták (még csak vissza se rakta a helyére,hogy ne vegyem észre).
mickolci: én nem
húde rohadt mérges vagyok...ezek a rohadt köcsögök megeszik a kajám :S
Hát erre felénk kicsit hideg van,legalábbis délben még fáztam. :-)
Szoktatok venni tököket meg virágot ilyen becsületkasszánál.Ez olyan jó dolog.Én itt a faluban virágot szedtem így. :-)
Sziasztok!
Mizu felétek? :)
Itt is szőlővidék van... ;o)
Most, hogy elköltöztünk az ablakból már nem szőlőket látunk, de azért így sem kell 5 percnél többet autózni. ;o)
Halihó!
Ma voltunk Würzburgban.Gyönyörű volt. :)
Nem,nem azt.
Ezt: Erben Spätburgunder Libliech-Vollmundig
:-)
Akkor a szőlőmennyiség területenként változó.Hát én eddig csak sört láttam,de szőlőt nem nagyon,csak kis mennyiségben háznál.
Na megvettük azt az édeset,hamarosan megkóstoljuk,igazából vörösboros kuglófot csináltam és abba tettem.A többit meg megiszogatjuk. :-)
Végül is ők inkább sörösek. Sörgyár van dögivel...de túl sok szőlőt nem lehet itt látni. ;)
Egyébként azt mondják a borhoz értő emberek hogy olyan, hogy rendes szőlőből készül egy bor...nem lehet édes...ott már sok a hozzáadott cucc. Ha igazi borról van szó,akkor max félédes lehet. (Én is az édeset szeretem egyébként).
További ajánlott fórumok:
- Kismamaként Németországban:-)
- Ha Németországban születik a gyermekem megkapja a német állampolgárságot?
- Hogyan tudnék Németországban dolgozni? Mi kell hozzá?
- Magyarok társkeresője Németországban!
- Sürgős és fontos a németországi magyaroknak!
- Tudja valaki a németországi hitelfeltételeket kint élő magyaroknak?