Magyarok Németországban (beszélgetés)
Ezt szótárt használom,minden benne van ami kell.
Használd egészséggel.
Hashajtó helyett javasolnám a spenót, ill. zabpehely evését mindkettő sokat segít.Itt minden boltban lehet kapni natúr zabpelyhet.
2: Abführmittel
1. Nemtom, a szótár szerint Entrümpelung
Sziasztok!
Nekem is eszembe jutott 2 kérdés is.
Hogy mondják erre azt,h
1. lomtalanítás
2. hashajtó
Lényeges...tudom. :)
hat en ugy tudom igen. Patikaban is vehetsz, de tudtommal nincs olyan hogy receptre. ES HA-s is van mindenhol.
De azert kerdezz ra a dokinal, hatha csak en nem tudtam rola. A leanykam nekem tapszeres volt, mert nem akart ciciröl inni, en meg nem tudtam fejni. Nekem nem mondtak hogy lehetne olcsobban kapni receptel...pedig mit ne mondjak, 3 hetes kora ota ezt kapta es HA-s mellett jol jött volna :S
hat ha keres annyit hogy el tudjon tartani titeket es meg tudtok elni + komolyan gondoljatok hogy kint maradtok, nem csak egy evet, akkor en jönnek. Veszteni nem fogtok az tuti.
A gyerekek hamar belejönnek. az elsö par het tuti nehez, de szerintem ök akik aztan a legjobban feltalaljak magukat, a legkönyebben tanulna es legkönyebben ismerkednek.
A lakas ara valtozo. Attol függ melyik tartomany es azon belül is hogy varos, falul, merrefele. Na meg ugye a meret. 3 gyerekkel lehet hogy gondot fog okozni hogy talaljatok. Van valami elöiras, most nem akarok neked hülyeseget mondani. Viszont en inkabb ugy mondanam hogy kene minimum 4 szoba a harom gyerekhez. Es akkor meg nincs nappalitok... Ezt szerintem siman elvarjak 3 gyerekkel. NEm egyszerü megfelelö lakast talalni. Nem olcsok, es ha nem akartok/tudtok proviziot fizetni akkor plana nehez. A 4 szobasok szerintem amugy is hianycikkek többnyire :S
Az ovi ara is valtozo. En azt hittem hogy tartomanyonkent ugyan az, de mar ebben is ketelkedek. Mivel 3 gyereked van, viszonylag olcso, total mas a rendszer mint otthon. Az ovinak van egy havidija, es ehhez jön meg a kaja ha ott akarod hogy ebedeljen. De erröl is akkor tud az ember többet mondani ha tudod hova költöznetek.
a sulirol en nem tudok semmit mondani. Trixit vard meg, neki 2 sulis gyerköce van.
Csaladi potlekot termeszetesn kapsz ha ide vagytok bejelentve. Otthonrol nem kapsz többet, helyette innen.
köszi :)
és a jogot is :))
Sziasztok !
Szerintetek normális, hogy hetek óta próbálom hívni a konzulátust és soha nem érem el öket ?
Két számom is van az ügyintézötöl és egyiket sem veszik fel ! Júliusban kértem új útlevelet és még mindig nem ért ide....
Eprecske, köszönöm a jogot :) Nagyon csinos vagy !
Eprecske, emlékeim szerint senki nem volt még Berlinből...
Kár, hogy olyan messze vagy. :o(
Sziasztok!
Én pedig lelkesen keresek embereket Berlinből. Van Valaki?
Esténként elég egyedül érzem egyenlőre itt magam.
Üdv: Csilla
Sziasztok!továbbra is lelkesen keresek hannoveri családokat, akiknek szüksége lenne babysitterre, vagy házvezetőnőre!!!
Üdv.: Judika
Sziasztok!
Mi júniusban költöztünk ide.Férjem kapott munkát,és jött az egész család.Van egy 10 hónapos babynk.Szeretünk itt élni.Én most tanulom a nyelvet.Szívesen csatlakozok hozzátok.
Magyar Nap
zenés programmal és magyar specialitásokkal
2011. november 5-én
15:30 – 18:00 óráig
Sok szeretettel meghívunk minden magyar családot, a magyar kultúrát kedvelő és megismerni akaró kedves érdeklődőt a Frankfurti Interkulturális Napok 2011 keretében megrendezendő programunkra!
Kobzos Kiss Tamás Liszt Ferenc-díjas népzenész népi hangszerek bemutatójával és népdalokkal fogja zeneileg színesíteni a programot.
A gyerekeknek külön meglepetéssel készülünk!
A délutánt süteménnyel, kávéval és magyar gulyáslevessel fogjuk fűszerezni.
(Minden finomság benne foglaltatik a belépő árában!)
Költséghozzájárulás családonként: 15,00 € , felnőtteknek:10,00 €
információ:
Tel: 06181/5073111, lasinfo(kukac)gmx(pont)de
06109-369756,info(kukac)lingu-hungarica(pont)de
Halihó!
2011. december 23-án indulok Widdernből (Bayern-Württemberg tartomány, Heilbronn Kreis) haza Tiszakécskére (Bács-Kiskun megye). 2012. január 1-én pedig ismét vissza Németországba. Mivel az útiköltség egy személyre nézve igen magas,útitárs(ak)at keresek, hogy megosztva a benzinpénzt mindannyian kényelmesen és olcsón utazhassunk. Akit érdekel a dolog írjon egy pm-et....akit nem,azt kérem,h ossza meg másokkal is,hátha egy ismerősének, vagy ismerőse ismerősének érdekes lehet a dolog. :) Köszike :)
hat kerdes hogy melyik ilyen online boltrol beszelünk? :)
en ugy tudom hogy az összesnel vissza lehet küldeni 14 napon belül ha nem jo. Akar meret, akar kinezet, szin, szoval barmi nem stimmel vele, indoklas nelkül 14 napon belül visszaveszik.
A melyik oldalat csak azert kerdezem, mert ahol postaköltseg nelkül küldik, ott altalaban ugyan igy lehet visszaküldeni. De van ahol benne van a szabalyzatban, hogy a visszaküldes az penzbe kerül. NA meg van ugye az hogyol penzert küldik, ott altalaban a te költseged az is ha visszaküldöd. Ritka ahol nem.
Egyebkent valoban visszaküldik a lovet, szoval en merem ajanlani. A Zalando, az I`m walking es a mirapodo oldalakon en mar vasarlotam, es nem volt soha gondom. Ha nem volt jo is visszakaptam a penzem. Söt az elsö nevezett oldalon 4 honap utan kinyiffant a szandalom es minden gond nelkül visszaküldtem ök meg a penzem. A szep az volt benne, hogy nyar elejen vettem, hordtam, kinyiffant, jött az ösz, amugy sem kellett volna, visszaküldtem es jött a penzem. :D
Heilbronnban cipöt venni? hmm. A setaloutcan van egy viszonylag nagy, de en annyira nem voltam töle elajulva. (a geleria Kaufhoff-fal szemben majdnem) aztan van a Mutterschuhe az Obinal (MediaMartk közeli Obinal), aztan majdnem ugyan ott a Shoe4You, ezt az ara miatt szerettem.
Es van Offenauban a B27 mellett egy nagy cipöbolt. En szinte mindig ott vasaroltam. Ott vannak nagyobb es kisebb meretek is. Az egyetlen hibaja, hogy mivel raktarüzlet, ha nincs kirakva, akkor nincs az adott meretben. De jo a valasztek es az ar is szerintem.
További ajánlott fórumok:
- Kismamaként Németországban:-)
- Ha Németországban születik a gyermekem megkapja a német állampolgárságot?
- Hogyan tudnék Németországban dolgozni? Mi kell hozzá?
- Magyarok társkeresője Németországban!
- Sürgős és fontos a németországi magyaroknak!
- Tudja valaki a németországi hitelfeltételeket kint élő magyaroknak?