Magyarok Németországban (beszélgetés)
Én pflanzenfett-et használok,ha épp nincs otthonról hozott sertészsírom. A növényi zsír sem rossz,de azért más tőle a pörkölt.
Na de disznózsírt hol láttál itt? Melyik boltban láttad,mert én itteni röfizsírt nem találtam eddig.
Szóval akkor a sütőlekvár itt felejtős. Hmm de kár.Jobb lesz ha otthonról hozok,eláll sokáig,ha nincs megbontva.
hát, ezt a kérdésedet passzolom. Zsírt láttam már boltban, de csak libából meg röffencsböl. De én sütéshez margarint használok, amúgy meg olajat. Amit itt is láttam tömb formában, az a pflanzenfett, Aldiban találkoztam vele, persze kétszer sem biztos, hogy erre gondolsz :-/
Sütölekvárt még én se találtam, nekem mindig kijön a lekvár a buktából :-) Különben másra jó az itteni is (pl. zserbóba). Mondjuk én nem vagyok valami örült nagy konyhamester, föleg a sütikkel nem vagyok barátságba (csak ha már kész) :-D
Talált már valaki a boltban sűtőlekvárt itt, Vagy itt nincs olyan?
Marha zsír is érdeklene,de azt sem láttam.Apukám akar valami olyan zsírt vagy olajat,amiben többször lehet sütni krumplit vagy húst.Hollandok nál tömb formában van valami zsír,egyszer kaptunk,aztán az nem ég el,nem lesz büdös,többször lehet sütni benne.Szóval valami ilyesmit keresnék itt ha van.
azt tudom,hogy dupla akkora,de hogy ez mekkora azt nem tudjuk,csak halljuk mindig.Még a fogóba nem ment bele.De félek,mi van ha lejön a résen,mert itt nálunk lambériás a plafon és nem ér végig pont abban a szobában amelyik fölött ez tanyázik.Parázok kicsit.
A múltkor felmentünk a padlásra,kicsit álldogáltunk csendben mozdulatlanul,de nem jött elő a szemétládája.
Jól van,akkor nem csak minket leptek el. :-)
Ezt a porszívózás dolgot már én is olvastam,meg gondoltam is rá,de ahhoz meg nem olcsó a porzsák,hogy 2 naponta kidobjuk.
Nekünk van még 6 db katicánk is az ablaknál a sarokban,ott fognak telelni.Ezek csoportosan telelnek.2 db mindig elröpköd,de visszatalálnak a többiekhez,nagyon okosak. :-)))
Nálunk is rengeteg van...
Ha kivételesen semmi gyümölcsféle sincs elöl, akkor a biokukánál gyűlnek.
Most pl levittem tegnap, azóta az egész lakás tele van velük. :o(
a muslincat ne is mond. MEgörülök tölük. Mindenhol vannak. Nalunk nem csak a konyhaban. Amig jo volt az idö, fent az emeleten is ott ette öket a fene az ablakban. Most mondjuk hogy hidegebb lett, mar csak a konyhat reszesitik elönyben. En meg megörülök, mert nalunk ott a gyerekek innivaloja, banan, alma stb es csak jönnek es jönnek...de honnan???
en mar mindent kiprobaltam, de nekem ez a tegyel ki ezt azt nem jött be.
megfogtam a porszivot es felszivtam öket. Egy-egy szobaba 2x megyek vissza összeszivni ökat. Ha ez megvan, porzsak kidob es 2 napig nyugi van Aztan kezdödik elöröl az egesz. Honnan jönnek nem tudom :S
Érdeklődnék,hogy másnál is sok muslica van a lakásban? Vagy csak nálunk van? Mondjuk sok kaktuszom van az tény,de eddig Magyaro-on nem jött ennyi muslica miattuk,úgyhogy szerintem nem a virágok végett lettek ezek.Kint az udvaron is sok van és bejönnek lehet onnan.
Mi rá a módszer,hogy eltünjenek? Olvastam,hogy egy tálába ecetet kell tenni kis vízzel és abba beledöglenek. Valakinak van más ötlete is esetleg?
Amúgy az egér vagy patkány még mindig nincs meg.de inkább patkány mert,hangosan csipog meg rázza magát.Egy egér szerintünk nem tudja magát rázni.
a simlock az az hogy függö, tehat csak annak a szolgaltatonak a kartyajaval tudod hasznalni. DE! en vettem mar ugy telefont, hogy simlockos volt elmeletileg aztan ugyan ugy hasznalom a kartyammal ami meg mas szolgaltatotol van :D Bar gondolom nem ez a jellemzö.
en utoljara kez alatt üttettem ki, hogy lehessen bele mindenfele kartyat tenni. A nsu-i kauflandban a töröknel a bejaratnal. :D
Hali csajok! Nézelődök teló témában...kártya független teló előfizu nélkül itt h van?
Azt tudom,h az előfizu nélküli az ohne Vertrag. A Simlock lenne gondolom ami erre vonatkozik...de az most az h függő vagy az,h független?
Igen volt lecsapós is,az a hagyományos fajta. :-)
Elég durván csattan.:-)
Párom akarta ezt a rácsosat.Hogy utána aztán mit csinálunk az egérrel azt még nem tudjuk,valószínű kísérleteket hajtunk végre rajta. :-))))))
Ja és párom szerel rá egy ledet majd zsinórral,ezt a zsinórt leeresszük a padlásról a szobába és ha világít a led akkor lecsapódott és bent van az egér.:-) Így nem kell mindig felmászkálni a padlásra. :-))
A Bauhausban lett ám egérfogó!!! :-)
Olyat vettünk,hogy bemegy az egér,de nem döglik meg. :-))
Élelmiszerbolt pénztáránál esetleg?
Rewe vagy hasonló... Nemtom, mi van a környékeden.
sziasztok ismét :)
Hol tudok idekint pillanatragasztót venni?
Lehet csak én vagyok vak, de eddig nem sikerült..
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Kismamaként Németországban:-)
- Ha Németországban születik a gyermekem megkapja a német állampolgárságot?
- Hogyan tudnék Németországban dolgozni? Mi kell hozzá?
- Magyarok társkeresője Németországban!
- Sürgős és fontos a németországi magyaroknak!
- Tudja valaki a németországi hitelfeltételeket kint élő magyaroknak?