Magyarok Németországban (beszélgetős fórum)
meg allatkertbe mi se jutottunk el..ez ahol ma voltunk ez olyan kis vadaspark...semmi extra allat..!de mi is tervezzuk az allatkertet :)
férjem, anyja, nevelöapja, öccse---magyarok igen...
jó program! mi is készülünk már egy ideje állatkertbe, de nem jutottunk még oda! Majd szerintem jövö hét végén, a múzeumok éjszakáján az állatekert is nyitva lesz...
en azt gondoltam csak a Ferjeddel vagytok kint nemetbe?ezekszerint rosszul gondoltam..De a Ferjed Magyar nem?
huu hat ma.elmentunk egy vadasparkba :) tök jo volt..:)meg kicsit kocsikaztunk..
neeemiiis! csak pizzát sütöttem...és nem sikerült elrontani...jaaj, azt mondják, az az egészséges távolság, ha az anyós nem tud papucsban átslattyogni...nálunk sajnos át tud...szeretem én, de tisztes távolságból jobban, azt hiszem...
dözsi hapsiztatok, fagyi, süti meg ilyenek , na hagyuk a bringázást az volt csak az alibi.. :DDD
hali! márti megjött a brinyózásból és lóg a bele...meg bezabált és csendben emészt...
Merre felé vagy Nünberg mellett? Jelenleg én is Nünberg mellett vagyok.
köszi olvastam, viszon.. :))
Darmstadt Frankfurt melett..
Márti már bizti biciglizik.. :))
na.. azért az 250 km, ha magyarba megyek mindig arra feléd veszem az iránt, na ezzel jó nagyot mondtam., nem is lehetne másfele.. :))
család, munka,?
nekem család itt munkám, ha érdekkel inkább priviben.. :))
Melyik város? Nem is vagytok messze. Én Nürnberg mellett.
hessen..:))
miota vagy kint? én 20 éve :)
Függ a párod állampolgárságától is, de magyar állampolgárságú párok 8 év letelte után kérhetik. Feleségként(férjként) egy német állampolgárságúval 4 év után, de két év után kérvényezheti, és elbírálás után megkaphatja. Ez a tavalyi szabályozás alapján.
Igazából semmilyen különbségről nem tudok, hogy mi változna, ha valaki megcsinálja. Ha valaki tud erről, azt szívesen venném.
wow...ez mind új...én ebböl csak annyit tudtam, hogy mikor a bevándorlási hivatalban intéztük a tartózkodási engedélyt, ott azt mondták, ez az engedély 5 évre érvényes, aztán kérvényezhetem a német állampolgárságot...nem tudom még, hogy akarom-e...de még van 4 évem eldönteni...
18 éves korától dönthetnek és 21 éves korig lehet haladékot kérni. Ha itt nő fel tényleg választhat, ha meghagyja az anya a lehetőséget és nem íratja be rögtön a "nemmémet" állampolgárságot. De akkor meg a gyerek 18 évesen megkérvényezheti.
Annyit tudok még, hogy a 90-es évek körüli kettős állampolgárságra való jogosultságot az utána kérvényezőknél megváltoztatták. Akkor még számítottak a német felmenők, nálam már sajnos nem.
sziaa! itt nem fúj a szél se! nemsoká megyünk bicajozni! kinyaltam a lakást, még várom, hogy a mosógép lejárjon és megyünk, tekerünk egyet...
Hogy vagytok?
sziasztok Csajok!
mi még nem érrezük a vulkáni por hatását..
ezer ágra süt a nap csak hideg szél is fujdogál.. :))
állampolgárság, a magam részéröl maradok magyar, már mecsinálhatam volna, de valahogy nem huzta a fantáziám az is csak egy papir és mi magyarok is oda megyunk a nagyvilágban ahová akarunk. a választások se itt se magyarban nem érdekeltek..
nem vagyok köztiszztviselö, igy hát igy is kilöve.. :))
én nem vettem észre semmi változást...leszámítva a csöndet! Éjjel megnéztem a csillagokat, és nagyon élveztem, hogy nem mozognak :-DDD Furi, az állampolgárság választásról én csak a töröknél hallottam, azt is 18 éves korukban...mindegy, ebben nem vagyok otthon és gyanítom, nem is leszek....a kissógorom is kettös állampolgár, itt született, de az anyósom magyar áp. volt akkor még...de én azt hallottam, hogy automatikusan az anya állampolgárságát kapja, nem az országét, ahol született...na mindegy, ez lehet, hülyeség már...de mikor házasodtunk, otthon az anyakönyvvezetö bejegyezte az anyakönyvbe, hogy a születendö gyerekeknek mi lesz a neve, és zat mondta, ez azért kell, mert az apja német állampolgár, viszont én magyar vagyok, és ha azelött születne az utód, mielött én is megkapnám a németet, és akárhol születik a gyerek, mindenképp az én állampolgárságomat kapja. Nem láttam benne összefüggést, de mindegy...mint ahogy abban sem, hogy miért akartak a páromon mindenképp német születési anyakönyvi kivonatot behajtani, amikor a románt meg a magyart leadta...na én válaszoltam is egy szuszra...jajaj, nekem azt hiszem, ma szómenésem van...
Itt is süt a nap, de átszűrődik ezen az izlandi poron, amitől furcsa fény van, ti is látjátok?
Milyen nemzetiségűek a párjaitok?
És ebben az esetben nem jogosult a magyar juttatásokra (pl amit otthon a születéskor kap a gyerek) Az állampolgársága ideiglenes kettős is lehet max. 21 éves koráig, amikor döntenie kell. De csak abban az esetben, ha itt nő fel.:)
További ajánlott fórumok: