Magyarok Németországban (beszélgetős fórum)
kíváncsian várom! közben kimegyek a konyhába muffint sütni
nah nyitok egyet :)ezt figyeld,nah kivancsi leszek..:)
mosopor vagy folyekony mososzer?
töled másolva...ez a legjobb szerintem:-)
most szólt az emberem, hogy nyilván nem jön haza, csak késön...lehet, ki kell mennie a reptérre, lesz sajtótájékoztató 8kor...banyek...
nah akkor nyitok egyet..de szerinterd milyen cimmel?
de a fórum jó ötlet, lehet okosabbak lennénk
na ja...én otthon a persil sensitive-t használtam...muszáj volt mindenböl sensitive, mert volt valami börnyavajám, és ezt mondta a bördoki...azt nagyon szerettem...
azt nem tudom, hogy bevizesedik-e, mert lenn van a fürdöben a mosógép, de azt a fürdöt nem használjuk és különben is száraz...legfeljebb a pára lehet...meg hát ilyen bazi nagy csomagos, xxl-es, azt egy év alatt sem használom el...
lehet nyitok egy forumot..mosopor vagy folyekony mososzer? :)
nah en ugyen ezt az öblitoket hasznalom felvaltva..egyszer a sargat egyszer a feheret :)szeretem naon :)
nekem nem szokot osszeallni,nem tudom miert van az ,talan bevizesedik vagy nedvesseg eri,nem tudom..enis aszem atterek a folyekonyra fene egye meg mar h. fakok a ruhaim ,nagyon bosszant :( dehat menyik markat vegyem abbol is..van egy halom marka ,azt se tudom melyiket valaszam..:(
most épp a nyári virágos sárgát, de különben a sensitive-et szoktam...a lenorból...a mosószerrel nem tudom...nekem otthon egy viszonylag új Candy mosógépem volt, kicsi (össz-vissz 3 kg fért bele), de mikor a párom ruháit mostam a folyékonny Persillel, fakított rajtuk...az enyémeken nem vettem észre változást, a fekete fekete volt és a színes is színes...itt egy ösöreg Mile gép van, muszájból van mosópor, mert após-pajtás bevásárolt, nem tudta, hogy nem szeretem, és nincs pofám kidobni...de szerintem fakulnak a ruhák...ami igaz, a fehérek vakítanak (meister Proper), de a színesek olyanok, amilyenek...a feketékhez az Aldis folyékony feketét használom, az jó! Szeretem! Ha elfogynak ezek a porok, át akarok állni én is a folyékonyra! föleg, hogy az nem áll össze, mint a nokedli...neked is összeáll egy idö után, vagy én vagyok balfék?
melyik lenort szoktad venni?en a DM-be meg a müllerbe szoktam menni?en meg pont most akartam valtani folyekony mososzerre mert olyan hamar fakok lesznek a ruhaink..es gondoltam hatha a folyekony kimeletesebb..pedig normal adagban hasznalom a mosoport.nem ertem..:(
föleg stb :-DDDDDD bocsi, ezt nem bírtam kihagyni :-DDDD Ja a lenort használom én is (érdekes, otthon a silant használtam), de azt meg a Realban szoktuk venni...A Lidl-be csak akkor megyünk, ha valami olyan van akciós, ami feltétlenül kell...különben vagy az Aldi, vagy a Real...van payback kártyánk, úgyhogy szorgalmasan gyüjtögetjük rá a pontokat...épp ezért a dm-be is járunk...fura, mert otthon nem szerettem a dm-et, inkább a rossmannba vagy a müllerbe jártam...utóbbi egész hessenben, rossmann meg a mi városunkban nincs...így maradt a dm...meg otthon folyékony mosószert használtam, ki nem állhattam a port, meg a lenort se szerettem, silant használtam, itt mosóport használok meg lenort...mennyit változik az ember, ha muszáj...
mi meg a Lidl-ben mert az is tök olcso es sok markas cuccot lehet kapni..amit meg nem kapunk meg azt megvesszuk a Rewe-ben de nem sürunk vasarolunk a Rewe-ben..a Lidl-ben van lenor öblito,markas mosopor,kajak..,meg stb..
nálunk nagyon komolyan is veszik a szétválogatást...egyszerüen nem viszik el, ha nem belevaló van benne...azért az gáz, ha a valamelyik itt marad még egy hónapot...és hol szoktatok vásárolni? Mi az Aldiban legtöbbször, mert ott elég jó minöségü cuccok vannak
nekunk is nagyon pici a konyhank ,nekunk sincs se sajzunk se kamrank semi ilyesmi,,,es nekunk csak egy fajta kukank van ..a vegyes hulladeknak..nekünk mas kukank nincs is..mar szoltunk a föberlönek hogy szüksegunk lenne a többiere is..dehat azota is hozza ...:(
jaja, nekem is nehéz volt...itt két hetente viszik a biot, a sárgát, papírt, feketét havonta. mi most leszünk bajba, mert marha pici a konyhánk, nincs spájzunk, kamránk, ilyesmi, és nem tudjuk hova rakni a szemetest, ha meglesz a mosogatógép (jelenleg annak a helyén vannak a kukák)...ha az onnan kikerül, csak a könyha közepére tudjuk rakni, az meg nem vicces...viszont láttam egy marha jó ötletet, csak hát 60 €! Azért az piszok drága egy szemetesre! Olyan, mint az ikeás fém cipösszekrény,ami több szintes. falra lehet fúrni és ugyanúgy lehajtod, kidobod, visszacsukod...nagyon tetszik, csak nagyon drága!
pfff..nehezen,de rakenyszerultem,mert ugyebar nem tudom hogy mashol hogy van de itt 2hetente viszik csak el a szemetet.a kuka meg olyan pici mint a fene..aztan sose fert bele a 2heti cucc..aztan elkeztuk szelektalni..tejes doboz,karton,flakon stb..aztan levinni mindig a szemettelepre ahol szelektalva kell kidobni...eshat igy rajottunk hogy jobb..!bar eleg sok helyet foglalnak azok a vacak különvalogatot dolgok..merthat azert nem minden nap futkozunk a telepre..meg nem is egy köpesre van..:( nehez volt raalni..:(
te hogy szoktad meg a szelektív hulladékgyüjtést?
köszi a valaszt...en is erre tipeltem..:)
köszi, most épp szünetelek...a munka rám esö része kész, mostmár az emberem segítségére is szükség van...ha rajtam múlna lecibálnám a fekete kukát és mindent belevágnák, de "hát azok kincsek!", nem szabad eldobni...ilyen nálatok is van? hogy szerinted nem ér semmit valami, de el ne dobd, mert világháború tör ki (gondolok itt a 88. törött csavarra, vagy a 1982. szarrá ment vinyóra, alaplapra, stb...)
akarom mondani jo takaritast kivanok :)
szia..a mai nap uncsi kicsit..
szép napot mindenkinek! kinek milyen napja van? Itt száz ágra süt a nap, meleg van, és ki kell takarítanom a pincét :S Fújj...de alkalmanként megnézlek benneteket, kivel mi van...ugyis leviszem a laptopot zenét hallgatni! Valaki nem akar segíteni? Csuda világ van odalenn, épp tegnap voltam ott...szerintem akasztott ember kötele is van ott...lomtárnak van használva, de kissógorom leköltözik hamarosan...aztán csak a készbe teszi bele a s*ét. És jobb mielöbb túlesni rajta...
oksa ..ugyis enis megyek
szia!szep estet..sziasztok..:)
a mosáson én is túljutottam délelött...most meg, ha nem haragszotok, megyek, bevágom magam a tus alá, mert eddig a drága mama boldogított, és igazán puma szagom van már...de holnap leszek, mert férjem egész nap dolgozik, a házimunkán meg túl vagyok
jah meg föztem,meg mostam :)
További ajánlott fórumok: