Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Egyéb témák » Magyarok külhonban... cikk

Magyarok külhonban...


A magam részéről soha nem gondoltam volna, hogy a honfitársaim ilyen és hasonló módon viselkednek külhonban.
Magyarok külhonban...

Éltem Olaszországban, de ott nem tapasztaltam hasonló dolgokat a honfitársaimmal kapcsolatban. Mondhatni szerencsém volt. Németországban már kezdett előjönni egy-két "tingli-tangli", alkoholista, drogos, haszonleső. De ez még aránylag kezelhetőnek bizonyult.

Amikor átjöttünk Ausztriába, nem hittük volna azt, ami itt fogadott bennünket...


A párom miatt nem kellett aggódni, mivel ő elég jól beszél németül. Bár ezt az "osztrák dialektust" nem igazán kultiválja. Azt mondja "parasztos duma". Végül is igaza van. Ez itt is olyan, mint nálunk a regionális tájszólások.


Nekem viszont kellett egy kicsit idegeskedni, mert nekem nem megy jól a nyelv. Akiktől átvettük a lakást egy olasz étteremben dolgoztak. Azt mondták, hogy 100%-ig biztosak benne, hogy felvesz a főnökük. Magam is elmentem oda állást keresni, de eléggé negatív volt a hozzáállás a dologhoz eleinte. Szóval elsőre ez volt, amikor csalatkozni kellett magyarokban. A páromnak van itt egy régi imerőse. Ő is ígért fűt-fát, tücsköt-bogarat... Ezt segít intézni, azt segít... Aztán minden maradt a talonban sajnos. Közben én másodállásban elkezdtem hivatalosan háztartási gépeket javítani. A klienseim jobbára magyarok, de eléggé vegyes, van román, török, osztrák, szerb is. Viszont a legtöbb csalódást a magyarok okozzák.


Rám nem igazán lehet azt mondani, hogy drágán dolgozom. Valahol az ausztiai és a magyar árszint közepén járok. Ami a lényeg, hogy van, aki 40€-ből 20-at le akar alkudni. Pedig ő egy biztosítási ügynök. Volt olyan, akitől 20€-t kértem, mivel nem javíatta meg a gépét. Elment pénzt váltani. Azóta is jön. Volt már olyan is, hogy megbeszéltük előre, mennyivel tartozik, aztán meg 10€-t akart adni. Itt nagyon sokan ingyen, vagy fillérekért akarnának dolgoztatni. Az bezzeg jó, hogy ő felveszi a rendes havi fizetését. De hogy fizetni kelljen, azt már nem nagyon akaródzik. Volt olyan, hogy feljelentettek fekete munka miatt. De nem tudtak mit kezdeni velem, mert ez nem volt igaz.


De amint hallom a többiektől, mindenhol ez a helyzet.

Villanyszerelők, költöztetők, autószerelők, kozmetikusok. körmösök, fodrászok. Mindenki hasonlóan nyilatkozik. Az irigységről nem is beszélve. Nem véletlenül mondják idekint, hogy "magyar a magyarnak farkasa". Nagyon igaz sajnos.

Mennek a lehúzások, átverések, főleg munka terén.


Azt nem értem, miért nem lehetünk mi is egy erős, összetartó nemzet!?Én most "Laciként" írtam le a véleményem a mindennapi történésekkel kapcsolatosan.
Írta: andilaci, 2021. május 18. 14:37
Fórumozz a témáról: Magyarok külhonban... fórum (eddig 182 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook