Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mágnás cseresznyés pite recept

Mágnás cseresznyés pite recept

Elkészítési idő 120 perc

A Mágnás cseresznyés pite hozzávalói:
40 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 kiskanál sütőpor
2 tojássárgája
2-3 evőkanál száraz fehérbor

A töltelékhez:
50 dkg friss vagy mirelit cseresznye
3 evőkanál cukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
kevés zsemlemorzsa

A tetejére:
4 tojásfehérje
4 evőkanál cukor


A Mágnás cseresznyés pite elkészítési módja:
A lisztet a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, hogy a vaj ne olvadjon meg a kezünk melegétől, hozzáadjuk a porcukrot, sütőport, tojássárgájákat, a fehérbort, és egynemű tésztává gyúrjuk. Lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük. A töltelékhez a magozott cseresznyét a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal és kevés zsemlemorzsával összeforgatjuk. Az omlós tésztát kinyújtjuk, és egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. 180 fokos sütőben 10 percet elősütjük, rászedjük a cseresznyetölteléket, eligazítjuk, és a forró sütőbe visszatéve további 15-20 percet sütjük. Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, beleszórjuk a cukrot, tovább verjük, és a pite tetejére szedjük. Kanállal csúcsosan eligazítjuk, és a forró sütőbe visszatéve, nyitott ajtónál aranybarnára sütjük a tetejét. Kihűtve, nagyobb kockákra vágva tálaljuk.

Befőttcseresznyét is használhatunk, és más gyümölccsel, pl. meggyel, áfonyával, szederrel, eperrel is készíthetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mágnás cseresznyés pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook