Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós püspökkenyér recept

Diós püspökkenyér recept

A Diós püspökkenyér hozzávalói:
6 db tojás
50 dkg cukor
50 dkg liszt
16 dkg sütőmargarin vagy vaj
1 csomag sütőpor vagy késhegynyi szódabikarbóna
4 dl tej
6 dkg őrölt dió
1 citrom reszelt héja
A tepsi kenéséhez:
sütőmargarin vagy vaj
liszt
A szóráshoz:
porcukor
lekvár


A Diós püspökkenyér elkészítési módja:
A tojások sárgáját, a margarint, a cukrot, a tejet és a citromhéjat jó habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a diót és a tojások keményre vert habját. Egy nagyobb méretű őzgerincformát kikenünk, liszttel meghintünk. A tésztát belesimítjuk, mérsékelt tűzön úgy sütjük meg, mint a piskótát. Ha kihűlt, megtölthetjük lekvárral, de ha csak megszórjuk porcukorral és mellé kínáljuk a lekvárt, akkor is finom sütemény.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós püspökkenyér elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook