Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Máglyarakás Anikó módra recept

Máglyarakás Anikó módra recept

Elkészítési idő 60 perc

A Máglyarakás Anikó módra hozzávalói:
10 db száraz kifli
1 l tej
20 dkg cukor
10 dkg vaj
1/2 kg reszelt alma
5 tojás
10-20 dkg darált dió
fahéj
3 ek baracklekvár


A Máglyarakás Anikó módra elkészítési módja:
A kifliket felkockázom, karikázom. A vajat megolvasztom, majd beleteszem a cukrot, a tojássárgákat és a tejet. Ezeket összekeverve forralom fel a tejes egyveleget, majd a kiflikre öntöm. Célszerű egy kicsit állni hagyni, hogy a kiflikarikák jól megszívják magukat. Egy nagy tűzálló tepsit kivajazok és beleteszem az átitatott kifliket. A kiflikre szórom a darált diót. A következő réteg a reszelt alma lesz. Én szoktam tenni az almába cukrot és fahéjat is. Ha mindezekkel végeztem, beteszem a tepsit a sütőbe és 30 percig 180 fokon sütöm a süteményt. Az utolsó réteg a reszelt alma. Közben a tojásfehérjékből habot készítek úgy, hogy 3 evőkanál barackízt belekeverek. A 30 perc eltelte után, a habot rákenem a süteményre és kisebb hőfokon, további 10-15 percig bennt hagyom. Akkor lesz kész, mikor kissé megbarnul a hab.

Máglyarakás lényege, hogy rétegezve készítjük. Aki több alapanyaggal rendelkezik, az nyugodtan rétegezzen. De vigyázat! A túl sok réteget használunk, akkor nem sülnek át a rétegek és pórul járhatunk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A máglyarakás anikó módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook