Macskabarátok figyelem segítsetek (beszélgetés)
ma este felé,valami szétroncsolta a macskám lábát,valszeg csapdába lépett,bent van a kisállat klinikán,még nem tudjuk megmarad-e a lába...
indítottam egy topicot:
"gyógyulj meg Micy cica" cimmel,ha valakit érdekel nézzétek meg...
kapott már vizet konyharuhát, pofont seggest és mintha a falnak mondnám, hogy mássz arrébb
Az imént engedtem be.Kiraktam 1 órára.A gyerkőc elaludt, és ilyenkor nem szoktam zörgős dolgokat csinálni.Erre ez a mafla valami fémkábel darabbal el kezdett zörögnmi.2 feljöttem az emeletre, és szóltam neki, hagyja abba.És nem akkor komám kifelé.Seperc alatt tudta, hogy hol a másik ajtó a házon mert mint a villám ott termett.De hagytam egy kicsit kinnt.Nyivákolt.Most egy hungarocell darabbal játszik.Az csendes.
Szia Dominika-Dániel!!
Hát tényleg nehéz.A cicánk lány.És kb 5 hónapos.A cicánk nálunk ha alvás van akkor ki van zárva a szóbákból.Mert nem egyszer tapasztaltam azt, hogy beleép a saját kakijába, és utána rázza a lábát minden felé.És ezért vagyok nagyon pipa.kb 1 hónapja belelépett és akkor mondtam a páromnak, ha nem takarítja fel, akkor kiteszem a macskát és be sem jöhet többet.
Mert én etetem, takarítok utána a piszkát meg a rendetlen evését.Szóval a nyakamba lett zakítv úgy ahogy van.
A fiam kicsi még ahhoz, hogy jól tudjon játszani vele.Mert nyúzza amit ideje korán megszakítok, mert a macskának fáj, de megkarmolni nem akarja.Finoman harapja, de semmi komoly.Nemegyszer már mondtam azt, hogy hagyom had karmoljon, ha meg hagyja magát akkor úgy kell neki.De nem .Inkább csak nyávog és néz ránk, hogy segítsünk neki.
Szia! Nem biztos,hogy le tudod szoktatni róla. Volt egy kandúr cicánk, egy szál kolbit lopott el az asztalról,apum elverte,és soha többett nem volt vele gond. Párom unokahugáéknak van 2 cicájuk,őket nem lehet/lehetett leszoktatni a lopásról és az asztalra-konyha pultra való mászkálásról. Kaptak vizet is,verést is és semmi,ja és mind kettő ki van herélve.
Sok sikert és kitartást a leszoktatáshoz! :-)
A cicákat pofozni kell állítólag.
Drága Tobzocska!
Hmm,hát nehéz.Az ösztönt legyőzni,nehéz.
Nálunk is tavaly sok gond volt a cicánkkal,de nálunk a legfőbb gondot az oda-oda pisilgetései jelentetteték.A tetőpont apa teljes ágyányk cseréje jelentette.Ekkor elvittünk kasztráltatni,azóta minden hülyesége eltűnt Sickónak.
Nálunk a macseknál is meg van a metrend,amit nagyon nehezen alakult ki.....de kialakult,úgy,hogy macseknak is jó legyen,a gyerekeknek is és nekünk is.
Leírom:Reggel kap 1 alultasakos kaját,de szárazat is egy keveset teszünk ki neki.Bevágj a tasakost és átalussza a fél napot,akkot mi ia hagyjuk magára.Ebéd után alszik(ha minden igaz,ált.)a kislányom,akkor Sickóé a pálya,kiengedem a konyhában,amúgy neki ott a helye.És amikor a kiscsj felkel,visszaviszi,vagy ha macsak bent alsizik az ágy aladt,hagyjuk..... aztán este falatozik megint egy kicsit.Amiko rapáék megjönnek megdögizik egy kicsit,aztán kész,este egyszer-egyszer egy kicsit játszik vele valamelyikőnk.Így telik minden napunk egyformán.Mi panellban lekunk,úgyhogy többet nem tudunk neki biztosítani,mint a konyha+a kisszoba,a nagyszobába nem mehet,ja + az erkély.
A kaja meg,azonnal elteszem a hűtőben,nem szoktuk előhagyni,már csak,hogy ne romoljon meg azért sem.
De volt mikor Sickó belekóstolt a kemény tojásba,vagy a kolbiba.Ez ösztön is,sz.tem.De ha nem éhes,ált.nem bántja a kaját.
Egyébként a konyhapultra én is allergiás vagyok,oda nem mehet fel.De ha felmegy,rászólunk,lezavarjuk.Nálunk Sici bele szoktt ülni a mosogatóba ha üres.Hát,nem örülök neki.És most félig olvassátok el,és ne ítéljetek el:odaosonok és rányitom a vizetmha agóddig nem vesz észre ..... :)
A konyha asztalra mehet,letörlöm,úgysem ott eszünk.
Mindenben nem korlátozom,csak ami egészséges.
Egyébként milyen nemű?
Egy westie. Kb másfél éves. Igazából anyósomé, de az ő kezök között egyre neveletlenebb lesz. Rám hallgat, én vagyok a főidomár.
Férjemnek mondtam, hogy őt is úgy rontották e, mint ezt a kutyát nem következetesek :D
én újságpapirral elvertem a seggét.
többet nem ment,az asztalra..
de ez már nagyon rég volt!
milyen cicusod van?
szerintem nyugodtan rakd ki,azért adott a jó isten bundát neki...a mienk is kint van,és akkora mint egy hegy,pedig mindig kis cingár volt,most viszont úgy összekapta magát télire,jó nagy bundája lett...
nem lesz semmi baja,ha kiteszed,bár tanúlni úgy sem fog belőle....ha visszaengeded akkor is lopni fog....a vadász ösztöne működik...
Ha éppen tetten éred, megoldás lehet, ha vízipisztolyból lefröcskölöd. A legtöbb cica ezt nem díjazza:)
Általában utálják a citromot, így kipróbálhatod, hogy pár szelet citromot hagysz az asztalon, meg a tűzhely környékén. Aztán persze ha sikerült leszoknia, akkor már enélkül sem fog felmenni.
Amit még utálnak, az a borsmenta szaga, lehet kapni illóolajat. Ha pár cseppet teszel egy kis rongyra, és azt hagyod kint a konyhaasztalon, biztos nem fog a közelébe menni. (Ha véletlenül nem az alomba végzi a dolgát, szintén a borsmentával lehet elriasztani az általa kitalált helytől.)
szia!
ez nehéz kérdés tényleg, náluink is előfordult, de nem kaja lopás miatt, hanem a virágaimat legeli... én is rá szoktam csapni a hátsójára ha rajta kapom! kaja lopás ellen hallottam már olyat, hogy csalinak kitesznek vmi kaját jól bekenve erőspaprikával! elvileg elveszi a kedvét hogy legközelebb ilyet csináljon :D
fröcsköld le vízzel, ha ilyet tesz, és kiabálj rá.
egyébként nem irigyellek, nehéz dolgod van. az én macskáim közül is van, aki akár a szekrény tetejére is felmegy, ha oda pakolunk valami kaját:)
Kedves macskabarátok.Olyanban kérem a segítségeteket, hogy hogyan szoktassam le a házikedvencünket arról, hog felmenejen akár az asztalra akár a tűzhelyre ételt lopni.Mindent meg kap.Ételt, kimondottan macskaételt, néha a maradékból husit, van játéka,sokat foglalakozunk vele,ényleg szeretve van.Szinte gyerekünkként kezeljük.Még is pofátlan.Mit tegyek vele.Mert ídegesítő.Én magam nem annyira komálom a macskákat.De mwegszerettem a kis büdöst.De kezd nagyon betelni a pohár a pofátlanságával.1 szerencséje van, hogy nagyon hideg van és nincsen szívem kizárni.Mert már megtettem volna.
Segytsetek,adjatok ötletet mit is tegyek.
köszi
További ajánlott fórumok:
- 30-40 éves egyedülálló fiúk édesanyjai figyelem!!
- A férfiak mennyire veszik figyelembe a külsőt párválasztáskor?
- Szerintetek mennyire veszik figyelembe az autósok, ha látják, hogy "baba az autóban" matrica van egy kocsin?
- Beteges, ha figyelem a páromat, hogy mikor lép be az iwiwre és hasonlókra..?
- Miért van az, hogy bizonyos férfiak kizárólag egy nő külsejét veszik figyelembe?
- Unatkozom, figyelemre vágyom!