Lézeres szemműtét (beszélgetés)
Hát kettőslátásnál én kettőt látok, főleg a világító dolgoknál nagyon zavaró (mostanában nem figyelem, de pl. mikor gyalog jártam, a rendőrlámpából is kettő volt, mégpedig pár száz méterről nézve kb. 2 méterrel arrébb). Érdekes lehet egy ilyen szitu, hogy mész kocsival, aztán látod a két lámpát, és azt hiszed, van egy kanyarodósáv is, hisz van külön lámpája, aztán jól megrántod a kocsit a járda felé :-)
A szellemképnél is kettő van, de a másodpéldány halovány.
Mi a különbség a kettőslátás és a szellemképes látás között? :)
Nyaggatom őket újraműtéssel, most azzal "riogatnak", hogy újraműtést csak akkor vállalnak, ha teljesen felszívódott haze, illetve ha minimális dioptria marad vissza, azt nem érdemes piszkálni, mert többet ártunk vele mint használunk, főleg, hogy ilyen pocsékul gyógyulok.
Azért kemény a 3 csepp ennyi idő után! Vigasztaljon, hogy a szteroid után 3 nappal beindult a saját könnyem, és két héttel később húzott fel a bal szemem 2-3 nap alatt 30%-ot! Szóval lehet, hogy haze ellen jó a csepp, de utána szerintem be fogsz indulni (bár a beindulós szememen soha nem volt kettőslátás, csak szellemkép...)
A jobb az továbbra sem brillíroz, de a héten a toronydaru feliratát simán kiolvastam vele, nyilván nem volt éles, de a betűk nem folytak össze masszává, szóval biztató így 7 és fél hónap után :-)
8. havi kontroll: mindkét szem vízusa 0,7, kettő együtt 0,8. :(
Állítólag haze kezdett felszívódni. Kettős meg többeslátás viszont nem akar megszűnni. Olvasom itt lejjebb, hogy milyen mellékhatásokat soroltak fel, semmilyen dioptriával nem korrigálható visszamaradt hiba, stb... én ilyenre nem emlékszem, bár igazávól csak átfutottam a papírokat, írtam alá, aztán feküdtem a lézer alá, olyan izgatott voltam. :)
Valami lehet benne, hogy akinek műtét után azonnal nem tökéletes az később se lesz az, nekem rögtön az elején volt kettőslátás, azóta se szűnt meg.
Viszont már csak napi 3szor kell cseppentenem Tobradexet.
Luca, a te szemed hogy van?
Köszi a segítséget.
Nekem -4 a jöbb a bal meg -4,5 volt.
Remélem kihozták nullára.
Akkor nincs más csak várni.
áááááááááááááá
De azért lehet számítógépet használni nem?
Vagy azzal is csínján kell bánni?
Felmérgeltem magam és felhívtam az optikus komám és elmagyarázta hogy miért van ez tudtátok hogy a könny is fél dioptriának számít ha van.
Ezért kell műkönny.
Akkor ez biztató és neked mekkora volt a dioptriád?
Nekem 10 napos a szemem akkor ezek szerint nagyon gyorsan akarom a gyógyulást ugye?
Azt senki se tudja megmondani lesz-e változás és merre. :-)
Az jó, ha kint már jól látsz, én kint is szarul.
Örülj neki, ha nem tudod elképzelni milyen a kettőslátás, meg a szellemkép. Nemtom hogy írjam le. Van egy szemteszt: Na ezen a jobbal éles fehér sz alap, éles fekete, kontúrosak a betűk. A balnál meg nem éles a fehér háttér, inkább sárgás és a betűk olyanok mintha aposztrof lenne felettük, mint a héber betűknél, meg ugrálnak a betűk, nem tudom kivenni a formájukat. Nyilván a legfelső soroknál még igen, bár azok se élesek, de a kicsiknél már nem. :-((
a jobb szemnél a you can see perfectly-ig megy, a balnál a you can drive-ig,de isten mentsen mindenkit az utakon, ha ezzel a ballal vezetnék. :-))
Hát nem tudom olyan mint eddig semmit nem változik.,nem értem miért.
Azt mondták hogy napról napra jobb lesz,de nekem minden nap ugyan olyan,semmi nem változik.
Én azt vettem észre akinek rögtön a műtét után jól lát annak jó lesz a szeme, aki nem lát olyan jól az szerintem olyan marad amilyen nem?
Mit jelent nálad a kettős látás vivi1975?
Olyan neked mint ha kancsítanál?
nem tudom elképzelni,nekem kint jól látok de bent vagy olvasni,az homályos.szerintetek ez változni fog,vagy így marad valaki meg tudja mondani? engem rohadtul idegesít,és csak 7 én kell mennem kontrollra.
Ajjaj, ez nem túl jó! :-(
Bal szememre nekem is -0.25 sph és -0.25 cylinder jött ki, h ennyi maradt vissza, tök homály minden és a negyed cylinder nem indokolja a kettőslátást. A negyed szférikus sem. Én abban bízok, h az indoka az, h még csak 2 hetes vagyok...Ha félév múlva is így marad...Hát nemtom. :-(((
Sajnos ezek le voltak írva a műtéti kockázatok között (pl. kettőslátás, később semmilyen dioptriával nem lesz korrigálható a látás...stb). Nekem azt mondják még türelem, hisz csak 2 hetes vagyok, de Luca meg 1 éves? 6 hónapos? Neki meg látod pszichés...
Resó! a te szemed javulgat?
Akkor én azért megkeresnék egy ügyvédet.
Akkor ezek szerint nem is tudják mitől van!
Ez nagyon jó,akkor azt se tudják mi is lesz vele!
És előtte mekkora dioptriájú volt a szemed?
A legdiszkrétebb klinika: nem csak az adataimat tárolják bizalmasan, de a tájékoztatással is csínnyán bánnak.
3 hónapja azt mondták, biztosan pszichés eredetű (nem tudom, melyik agyféltekém felelős a pszichémért, mert a bal szemem pl. egész jó)
Hát akkor neked nem nagyon érte meg ez az egész.
És ez mitől van,nem mondták?
Érzékelem a külvilágot, és a műtét óta a testi fogyatékosságomat kompenzálandóan kifogástalan lett a hallásom :-)
A jobb szemem -, hogy úgy mondjam - még nem az igazi...
Hát szerintem akkor ott se stimmel valami,ha még mindig kettős a látásod nem?
Vagy a doki mondott valamit ez ügyben?
Viszont most 2x is átjött! :-PPP
Én meg ma mind2 szememen 2tős látással bírok. A mai nap a 2tes szám jegyében telik. :-DDDD
Rendben! Találkozzunk Nyonyi apósánál! :-D
Ajnácska, azért a gatyónál bevetettem egy kis pszichológiai trükköt, úgyhogy az a gatya igazából még nem kelt el, de ezt most nem fejtem ki bővebben :-D
(Szarakodik a netem, hiába töltenék fel újabb dolgokat, folyton megszakadok. Ezzel az üzenettel is próbálkozom már percek óta...)
További ajánlott fórumok:
- Van valaki, aki megbánta a lézeres szemműtétet? Miért?
- Lézeres szemműtét. Mennyiért és mennyire eredményes?
- Sasszem lézeres szemműtét
- Melyik lézeres szemműtét a legjobb?
- Lézeres látásjavító szemműtét után lehet hagyományos módon szülni?
- Lézeres szemműtét után vagyok, az eredményeim szerint romlott a szemem. Mit lehet tenni?