Lézeres szemműtét (beszélgetés)
No, gratulálok! Így maradjon! Remélem lehet még egyszer megcsiszolni a szemem és akkor az enyém is ilyen jó lesz. :)
az egy kaja de remélem elmúlik mert vezetésnél nem igazán jó főleg este
Nekem ma azt mondta a doki h nem kell ilyen időben. Mondjuk én azért feltettem, de ezek szerint nem lett volna baj anélkül sem.
Sziasztok!
Ilyen borús időben hordja valaki a napszemüvegét? Az időkép.hu-n 0 az uv, az orvosok mégis azt javasolják,hogy vegyük fel ilyenkor is. Véleményetek ? Köszi
A tegnapi 3 és fél hónapos kontrollom jól sikerült, már csak pici szemcsézettség volt látható, egyik 100% a másik 120%...
Haze ügyben én sokat tudok mesélni...én megszenvedtem mindent vele..nekem 1-es volt, aztán az új PRK-nál volt 0.5 és 0.25 is, talán úgy néz ki mostmár megszabadulok tőle..De! aki nem üti a vasat, hogy sokkal erősebb szteroidot kapjon, annak nem is nagyon múlik el, ez a tapasztalat...
Ma voltam kontrollon és megkérdeztem a dokit az UV lámpáról. Azt mondta h ha nem bámulok bele 3 órán keresztül akkor nem lesz semmi probléma vele (pl mikor pénztárnál, vagy valahol elsétálok egy mellett).
És képzeljétek 1,0 mindkét szememen a visus 8 naposan :) azt mondta h akkor az 1 hónaposan már menni fog az 1,25 is :)
Hmm, viszont... elfelejtettem megkérdezni hogy mehet-e már bele víz... szerintetek még vigyáznom kéne, vagy már moshatok rendesen arcot/hajat?
nekem a látásom 50%os azon a szememen, a haze mértéke 0.5. Elolvastam a haze értéke 0-4ig lehet, de akinek 2es vagy afeletti, az gyakorlatilag vak és kb. 075ig jól kezelhető, vagy magától felszívódik.
Na akkor vivi együtt vagyunk nekem is van homály csak nekem volt is.
Akkor neked 50% os ?
Ha priviben irsz nekem egy emilcimet, akkor átküldöm a dioptriám alakulását, meg a visusomét, mert kezdettől fogva vezettem excelben. :-))A későbbieket is persze.
Igen, azért idegesítő, mert rontja a vizust :-D A dioptriád alakulására leszek kíváncsi, ha láttál már 110-et is, akkor ez azt sejteti, hogy a műtét után még jó volt az értéked...
Nemcsak. Rontja a visust.Ez a nagyobb baj. Simán lehetne 905os a szemem, erre csak 50%.
Bízzunk benne, még az elején vagy... Nagyjából azt figyeltem meg, hogy akiknek a 4. hónap végére nem múlik el, azokat féléven túl szteroidozzák. Úgyhogy még 2-3 hónapig semmi ok a pánikra, és utána sem biztos, hogy nagy a baj. Csak, ahogy resó írta, idegesítő...
Om kontroll (1,5.hó): Bal szem: 100% (+0.75 dio), jobb szem 50% (-1.0 dio) és 0-0.5 HAZE!!!! Eddig nem volt, most lett! A diom nagysága nem indokolja az 50%os látást ( a jobb szemem 110%os is volt már). Flucon napi 4x lesz ezentúl, haze elmúlik valaha? 2 hete még nem volt ott, akkor 90% volt a látásom.
Sziasztok!
Holnap lesz LASIK szemműtétem. Szurkoljatok, eléggé izgulok. Meg tudtok nyugtatni?:D
Én úgy szoktam megnézni, hogy odatartok valami fehéret, rögtön kiderül, hogy uv-e.. :)
Megértem... azt hiszem, az "idegesítő" jó szó erre az egészre.
hát azért köszi remélem elmúlik.de nagyon idegesítő főleg este mikor vezetek,nem tiszták a fények,a lámpák szóval rossz
"... a 3 és fél hónapos KONTROLLON nekem azt mondta a dokim..."
Azt csak végszükségben teszik, én magam pl. még egyik fórumon se futottam bele újrakapart műtöttbe. Azért tudj róla, hogy a 3 és fél hónapos műtéten nekem azt mondta a dokim, ha nem javul a látásom, akkor az újrakaparás megoldás lehet. Mondta mindezt úgy, hogy nem volt haze a szememen, legalábbis sosem írták a papíromra. Talán csak egyszer, asszem a 4. havin - de ennek utána kéne néznem - de akkor sem mondta a dokinő, hogy homály van a szememen, otthon vettem észre, hogy ráírták a papírra. De a következő 4 és fél havin már megint nem szerepelt semmi.
na kíváncsi leszek hogy mi lesz köszi
ha meg nem akkor újból lekaparják?
A haze nem az égetett szaruhártyával van összefüggésben, tehát semmi köze a visszavastagodásához. Az a réteg, amit lekapartak, a külső szaruhártya azaz hámréteg, elkezd a lekapart terület szélétől befelé újranőni. Ezek a sejtek szaporodnak, a pupillád közepén találkoznak az újranőtt hámsejtek. Ezeknek illik szép rendezetten elhelyezkedni. Ha ezek a hámsejtek csálén nőnek, egymásra torlódnak stb., akkor alakul ki ez a homály. A szteroid egyébként arra is jó a lent említett dolgokon kívül, hogy a túl gyors hámosodást - ami a torlódást előidézheti - megakadályozza. Ha már van egy kis gubanc a rendezettségben, akkor addig "cseszteti" a hámsejtjeidet, amíg szépen el nem rendeződnek. De megismétlem, ha ennek a homálynak a mértéke nem nő tovább, ez olyan kis érték, hogy legrosszabb(!) esetben 3-4 hónap alatt el kell múlnia.
Én is ezt hallottam, h a hazet erős szteroidok elmulasztják. Ha mégse nem :-)) akkor vagy megszokod, vagy jön egy újabb műtét...
Én meg már nem birom kivárni a csüt-t, h mit mondanak a visszaromlásomra...áááááááááááááá (ez most ordítás volt)
Túl óvatos nem lehetsz, én pár hétig napszemüvegben aludtam :-D
Na nem az erős UV-sugárzás miatt, csak féltem, hogy éjjel félálomban megdörzsölöm, vagy belenyúlok. Párszor fel is keltem rá, hogy koppan az ujjam a lencsén, úgyhogy nem bántam meg :-)
Te Luca!
Nálam akkor hogy van a 25% homálynál,
a szemcsepptől rendbe kéne jönni vagy csak duma.
Nem is értem hogy ha egyik helyen több a szaruhártya akkor hogy tudja a szemcsepp ezt korigálni.
További ajánlott fórumok: