Lézeres szemműtét (beszélgetés)
Szia!Holnap elővadászom Neked a papírokat és leírom pontosan az értékeket
Ne aggódj, az enyémnél jobb a szemed. :P Nekem az 1 évesen lett az egyik 125 %-os, míg a másik visszaromlott 95 %-ra. :( De a kettő együtt 125 %-os, úgyhogy happy vagyok. Messze jobb, mint előtte volt! :)
"cönci"! :D :D De jót röhögtem, köszi! :) Szitakötőcske vagy? Cuki lehetsz! :)))
Nyonyika, írtad, hogy magasabb volt a cylinderes dioptriád. Megkérdezhetem, mennyiről indultál és hogyan alakultak a vizusaid az eddigi mérések során? Nekem is magasnak mondható, és én az 1 hónaposon is csak 0,6-ot produkáltam, soha nem is volt még ennél több...
Köszi,most megint egész normálisan látok. Hihetetlen ez az ingadozás. Nagyon sokat műkönnyezek is,meg sok vizet iszom,hátha tényleg csak száraz a szemem és szinten kell tartani.
Smink: nem vagyok én sem egy cönci,de néha jó lenne már egy szebb fejet varázsolni magamnak ha elmegyek itthonról. De végül is mindegy ,mert akkora napszemüveget hordok,hogy nem látszik a fél fejem. Repülve is közlekedhetnék,mert úgy nézek ki,mint egy szitakötő :-)
Sziasztok! Nemrég írtam h 11 hónaposan a jobb szememmel kicsit rosszabbul látok. Ma voltam kontrollon OM-ben és a szemem 100%-os (a másik 125%) és ha elém rakott egy negyed D-s lencsét akkor láttam a 125%os sort. Azt mondta h ahhoz képest h milyen nagy volt a kezdő D-m, nem lesz akkora tragédia ha "csak" ilyen lesz a szemem. 2 hónap múlva kell még visszamennem az évesre. Azért most kicsit megnyugodtam:)
De rá ám! De utáltam! :P Szemfestéssel Én megvártam a fél évet a dokinő javaslatára. Előtte 1x festettem ki a pilláimat, hát azt a kínlódást, mire lemostam! Úgy vigyáztam, ne hogy megdörgöljem. Beláttam, nekem nem ér annyit a festék, hogy utána meg kínlódjak. :)
Hogy vannak a szemecskéid?
Én már úgy sminkelnék,azt mikor lehet? :-)
Nektek amúgy rá szokott épülni a szempillátokra a szemcsepp? Állandóan bekövesedik rajta,olyan kellemetlen,és nem szép látvány ha nem veszed észre :-)
Ha valakit érdekel, megkérdeztem az Optik-Medet a PRK utáni korlátozásokról:) "Uszoda, szauna 1 hónapig tilos.
Hajfestés, szemöldökfestés 2 hét után nyugodtan."
Nekem 2 hetet bír ki (igaz én naponta még 5x cseppentek)Tuti nem lehet elég 1 hónapig!!!
Nektek elég a flucon egy hónapra,napi 4x cseppentés mellett?
Az enyémet tuti használja más is,mert 14 napja telt el a kontroll óta és már elfogyott egy,úgy hogy volt bónusz üvegem is :-)
Az én orvosom megmutotte a fiát.
Ha az alapdioptriád -3, -4 fölött van, és nincs, vagy csak kicsi a cylinderes dioptriád, akkor teljesen hozod az átlagformát. Minél nagyobb az alapdioptriád, annál lassabban megy az agynak a közellátást megtanulni.
Ma van két és fél hete, hogy műtöttek, de valahogy úgy érzem, mintha már 1000 éve lett volna. Szeretném megkérdezni a tapasztalataitokat, milyen volt a szemetek ennyi idő után. Az utcán úgy érzem egész szépen látok, viszont egész nap a gép előtt... hát... korántsem az igazi. Ez normális? Sokszor tiszta homály minden. Szerintetek mikorra "áll be" látásélesség?
Én is drukkolok, majd írd meg, hogy mi volt!
Hát ezek nem jó hírek! :( Várom a fejleményeket, hogy mit mondanak a kontrollon. Szia
Ancsi,Capuccino! Köszi,kedvesek vagytok! Mostanában biztos,hogy nem lesz lehetőségem elmenni optikába bemérteni a szemem,de igazából nincs is rá szükségem,mert iszonyat pocsékul látok. Megint ugyan úgy érzem magam,mint szemüveg nélkül műtét előtt. Kettővel csak-csak,de külön-külön kriminális. Most szerintem feléig sem jutnék a táblának. :-( A műkönnyet is mostmár óránként csepegtetem.Megvárom a 18-at akkor megyek kontrollra,és akkor megkérem ezt a doktornőt,hogy legyen szíves maximális információt és felvilágosítást adni,ne csak annyit,hogy messze még a vége. Úgyis viszem a fiaimat hozzá látásvizsgálatra,hátha így,hogy pénzt is hagyok ott,majd bőbeszédűbb lesz :-)
Hát igen, visszaromlott kb felesre sztem. De nem tudom biztosra, szerdán megyek kontrollra OM-be, akkor majd okosabb leszek:) Ha 2 szemmel nézek, észre se veszem h nem tökéletes, szóval remélem annyira nem vészes:)
köszi, h. leírtátok:)
figyi, mit értesz a kis homály alatt? Valami látáshiba, vagy simán csak kicsit visszaromlott, mondjuk egy -0.5-re?
köszönöm;)
:)) Az Én szemcsikém több, mint egy éve a fiókban pihen. Még nem próbáltam azóta, nem merem. :P
Nekem -4.5 és -1.5 -esek voltak a szemeim. A műtét egyáltalán nem fájt, sőt még kellemetlennek sem lehet mondani. Mintha kívűlről néztem volna végig, hiszen ott voltam, ám mégsem éreztem semmit. Na Én pont a vákumgyűrű miatt nem mertem az IL-re menni, inkább a PRK-t választottam. :) 3 nap teljes fényérzékenység, nem tudtam nyitva tartani a szemem. Pont hó volt, tök jól vakított. :P Fájni igazándiból nekem nem fájt, a 2. nap estéjén vettem be az első Cataflamot, addig nem. Reggelre ki is ütött. :) De megérte, nem bántam meg!
Ma csak a szemem elé tartottam a régi szemüvegem, hát megdöbbentően erős.. Nem is értettem régen, mikor mindenki hüledezett, hiszen én tökéletesen láttam vele.. De szerencsére ez már nem így van :)
Ne hagyd magad lebeszélni! Engem is Optikmednél műtöttek 10 hónapja, most lett egy kis homály a jobb szememen, de eddig tökéletes volt. Engem ez se zavar, mert elég nagy volt a kiinduló D, ugyh ahhoz képest, ez is tökéletes. A jobb -6.00, a bal -1,75 D és -0,25 cylinder. Előtte k.lencsés voltam, igaz csak 5 évig. PRK-m volt, a műtét nem fájt, utána volt egy kicsit rossz 3 napig, de túl lehet élni.
Nyugodtan vágj bele én azt mondom, sztem nem fogod megbánni. (igazából én, ha visszaromlik se fogom megbánni...)
Hajrá!!!:)
Nekem -2,25 -1,25 cylinder, és -1,5 -1,5 cylinder (állítólag ezt össze kell adni) A műtét maga nekem elég kellemetlen volt, főleg mivel az intralasik technikánál egy vákum gyűrűt helyeznek a szemre, ami aztán nyomást fejt ki, hogy rögzítse a szemgolyót lebenykészítés közben. Ezt én elég nehezen viseltem, de azért nem mondanám, hogy fájt. A műtét után nyitva sem tudtam tartani a szemem, olyan volt, mintha egész nap megállás nélkül vakuval fényképeztek volna.. De már 2-3 óra elteltével minden rendben volt.
Nektek mennyiről műtötték? mennyi volt a kiinduló dioptria? és nagyon fájt utána?
:)Meg pár hónapig a szemcseppek + műkönnyek ára, de ez már igazán belefér, hiszen a szem, a lélek tükre! :)
Én is ajánlom, jobban látok, mint szemüveggel! :)
És ha az árát nézzük, 6 év alatt te már akkor a lencse árából megműthetted volna magad egy párszor :) Ha most bevállalod, ez lesz az utolsó összeg, amit a szemedre költesz! :)
Szia! Ne hagyd magad lebeszélni!!! :) Pláne ha hat éve nem romlott a szemed. :) Nagyon jó érzés mindenféle segédeszköz nélkül nézni a világba, ami kitisztul előtted! :)
Ez jó ötlet! Menj el megnézetni, aztán írj, mit mondtak. De tényleg ne mondd meg ott, hogy műtötték! :) Írj, hogy mit mondtak. :) Én szorítok, hogy rendbe jöjjenek a szemecskéid. :)
További ajánlott fórumok: