Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Leves reszelt zöldségekből recept

Leves reszelt zöldségekből recept

Elkészítési idő 40 perc

A Leves reszelt zöldségekből hozzávalói:
2 szál sárgarépa,(vagy 2 szál petrezselyem, vagy 1-1 kisebb fej karalábé és zeller,esetleg ezek külön-külön vagy együtt)
2 dl
főzőtejszín
1 evőkanál ételízesítő
2 db
leveskocka
őrölt fekete bors
fél dl
étolaj
1 csokor petrezselyemzöld
A tálaláshoz: pirított zsemlekocka.


A Leves reszelt zöldségekből elkészítési módja:
A zöldségféléket megtisztítjuk, lereszeléjük és a felforrósított olajon állandóan kevergetve átpároljuk. Közben ízesítjük az ételízesítővel és ízlés szerint őrölt fekete borssal, majd a leveskockákból készített lével felöntjük. Ha félig megpuhultak a zöldségfélék, akkor felengedjük tejszínnel, felforraljuk és készre főzzük.Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és forrón tálaljuk. Pirított zsemlekockákat adunk mellé.

Készíthető vegyesen is, pl. sárgarépa, zeller, vagy bármilyen variációban. Húsos karajcsontból főzött csontlével nagyon finom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A leves reszelt zöldségekből elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook