Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sonkaleves húsvétkor recept

Sonkaleves húsvétkor recept

Elkészítési idő 90 perc

A Sonkaleves húsvétkor hozzávalói:
40 dkg nyers füstölt sonka (esetleg füstölt csülök vagy tarja)
50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, gomba, zeller, karalábé, vöröskáposzta, kelkáposztacikk, gomba)
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem zöld
1 dl száraz vörös bor
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 evőkanál natúr reszelt torma
1 púpozott teáskanál liszt.


A Sonkaleves húsvétkor elkészítési módja:
A füstölt húst előző nap hideg vízbe áztatjuk. Másnap az áztatólevet leöntjük róla, és 2 liter friss vízben feltesszük főni. Ha felforrt, kis lángon addig főzzük, amíg annyira megpuhul, hogy a villa hegye könnyen beleszalad. Ekkor a főzőléből kivéve a húst éles késsel rostjaira merőlegesen kockákra vagdaljuk. A sonkalébe beletesszük az összes, megtisztított és vékony hasábokra vagdalt vegyes zöldséget, a vöröshagymát és a sonkakockákat. Ha a zöldségek is megfőttek, akkor a lisztet a borral, a tejföllel és a tejszínnel simára keverjük, majd beleszórjuk a finomra metélt petrezselyemzöldet, és a forrásban lévő levest ezzel behabarjuk. Tálaláskor a tányérokba kanálnyi reszelt tormát teszünk, majd a még forró levest erre merjük Nagyon finom, különleges ízű leves. Illik az ünnepi ebédhez.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sonkaleves húsvétkor elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook