Leszázalékolás utáni ellátás (beszélgetés)
de ameddig nem kapod a nyugdijat - nem egy őrült nagy segitség, de küldenek 10.000 Ft-t, hogy az elbirálásig ne maradjál ellátatlanul.
És ha majd kapod az ellátást, lehet hogy egyszerrre nagyobb összeget kapsz, egyben küldik meg a kimaradt hónapokra járó elmaradt nyugdijat, még nem kapod havonta.
2-3 hónap különben az elbirálás, de ez esetben attól is függ, hogy küldtél-e orvosi szakvéleményt, szükséges - a nyomtatványon felsorolt papirokat, ha özvegy vagy az elhunyt adatait stb.
Meg attól is, hogy az utóbbi 1-2-3 évben a NYUFI-hoz adtál-e már be "Szolgálati idő összeszámítási kérelmet", amiben a kezdetektől addig az időpontig ledolgozott éveidet már össze számolták. Akkor most gyorsabban végeznek.
Ha még ilyen nem történt, akár most is megcsináltathatod.
Ezt a négy oldalt, 2 példányban beadod kitöltve a legközelebbi ügyfélszolgálatra, és akkor már "élesben" gyorsabban fognak tudni számolni.
További ajánlott fórumok:
- Mit takar/mit lehet tudni arról az emberről aki 80%-ban skrizofréniában leszázalékolt?
- Hogyan változtak a kategóriák leszázalékolásnál?
- Tudja valaki, hogy vajon ki lehet az a két leszázalékoló orvos, akit letartóztattak Egerben?
- Ha leszázalékolás után dolgozni kezdek, a havi 20.300 mellett elveszik a 90%-os kártyát is?
- Júniusra várom az első gyermekemet. Leszázalékolt vagyok, de részmunkaidőben dolgozom. Járna betegszabadság az én esetemben?
- Skizofrén vagyok és van más sok egyéb betegségem. Leszázalékolhatnak?