Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Párolt lazac gribiche mártással recept

Párolt lazac gribiche mártással recept

Elkészítési idő 40 perc

A Párolt lazac gribiche mártással hozzávalói:
6 személyre

1 L víz
250 ml fehérbor
1 db citrom
1 db zelerszár
1 db vágott vöröshagyma
1 db vágott sárgarépa
1.1/4 kk só
1 tüllzacskó fűszerekkel
3db keménytojás
1/2 kk dijoni mustár
1/4 kk száraz mustár
250 ml oliva olaj
3 ek fehér borecet
1 db aprított fokhagymagerezd
1kk mindegyikből: friss vágott bazsalikom,turbolya,majoranna
2kk fissen vágott petrezselyem
8 kapri bogyó


A Párolt lazac gribiche mártással elkészítési módja:
Egy nagy lapos edényben forraljuk fel a vizet és a bort. Kettévágjuk a citromot. Nyomjuk bele a levet, majd a citromot dobjuk a vízbe a zellerrel, hagymával, s.répával,1kk (5ml) sóval és tűllzacskós füszerkeverékkel együtt. Forraljuk, míg a leve felére apad. Csökkentsük a hőt és pároljuk meg a lazacot lassú tűzön 10-12 percig. Amíg a lazacot készítjük, a tojássárgáját és fehérjét elválasztjuk. A fehérjét félretesszük, a sárgáját robotgépbe rakjuk. Belekeverjük a mustárt és a maradék sót. Lassú sebességgel működtetve a gépet, vékony sugárban néhány evőkanálnyi olajat dolgozunk el. Amikor a mártás már sűrű az olajhoz hasonlóan az ecetet is lassan beledolgozzuk a mártásba. Hozzákeverjük a többi anyagot. A kemény tojásfehérjét julienne csíkokra vágjuk. Tegyük a párolt halat tálra. Rakjunk egy adag mártást a halra, szórjuk meg tojásfehérjével és tálaljuk. (A tűllzacskós fűszerkeverék tartalma: Petrezselyem,babérlevél,szurokfű,turboly és 5 db egész bors. A tüllt kis batyuban összekötjük.) Jó étvágyat! Ünnepi étel.


Kategória: Halas ételek receptjei


A párolt lazac gribiche mártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook