Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Lencsés egytál recept

Lencsés egytál recept

Elkészítési idő 60 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Lencsés egytál hozzávalói:
30 dkg füstölt sertéscsülök
2 pár virsli
25 dkg lencse
25 dkg rizs,
10 dkg finomfőzelék keverék (zöldborsó, sárgarépa)
2 ek. étolaj,
1 ek. liba vagy kacsazsír,
1 db nagyobb vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 ek. darált sózott paprika (lehet csípős is)
Ízlés szerint fűszerek:
patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, fűszerpaprika


Lencsés egytál

A Lencsés egytál elkészítési módja:
A lencsét előző este beáztatjuk. Először a füstölt csülköt kb. 2 óra alatt megfőzzük. Közben a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. A zsiradékokon megdinszteljük a hagymákat, majd hozzáadjuk a beáztatott lencsét, fűszerezzük és kb. 2 dl főzőlevet a füstölt csülökről. Kis lángon fedő alatt főzzük kb. 25 percig. Ezután mehet bele a rizs és a finomfőzelék keverék, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel (vagy a füstöt csülök főzőlevével). Beleszeleteljük a virsliket és a megfőzött feldarabolt csülköt is. Majd egészen kis lángon főzzük fedő alatt kb. 20 percig, mire elkészül. Néha meg kell kevergetni, mert hamar leég az alja. Igazán laktató és nagyon finom egytálételt kapunk.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei


A lencsés egytál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook