Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Lehet, hogy baj van? fórum

Lehet, hogy baj van? (beszélgetés)

1 2 3
26. Álomvirág1 (válaszként erre: 1. - Drommo)
2010. dec. 10. 09:35

Szerintem maga a tv nagyon sok impulzust ad a gyereknek, és ugye ebben a korban (is) igény az, hogy minél több inger érje őket. Ideális esetben nem a tv az egyetlen ilyen dolog, többet kéne vele foglalkozni, játszani, mesélni neki. Fokozatosan le lehet csökkenteni a tv nézés idejét. Kell találni megfelelő motivációt, ami másra irányítja a figyelmet.

Ha komolyabb a baj, akkor azt az óvónénik és óvodai pszichológus észre fogják venni. De ezeket el is lehet mondani nekik.

25. antus15 (válaszként erre: 11. - Drommo)
2010. dec. 10. 09:35
Az én kisfiamnak is van egy ilyen kis csoporttársa.Nevelési tanácsadóba kell vinni a gyerekek is kiközösítik mert mindenkit bánt.Ezt az egészet a szüleinek köszönheti akik nem tanították meg viselkedni.Az anyukáját veri,káromkodik,harap.Gyakran látom az anyukát sírni az oviban amikor az ovó nénik szembesítik vele,hogy nem így szoktak viselkedni a normális gyerekek.
24. Ivettke85 (válaszként erre: 20. - Drommo)
2010. dec. 10. 09:34

szomoru tény ez sajna.

itt is igy vannak a szülök a kisfiuval.igy jó ahogy van.

hát....

nem az én gyerekem csak féj hogy egy felnött ember nem képes belátni hogy hiba van a gépezetben.

pedig ha segitenének rajta megoldható lenne a probléma.

majd rájönnek mikor iskolás lesz és képtelen lesz bármit is megtanulni!

na majd foghatja a fejét!

gondolt el mekkora hátránnyal indul a gyerek ha nem képes dolgokra koncentrálni.

és a szülőnek mennyi dolga lesz hogy elérje ugyan azt a szintet a gyerekkel.amit más a kisujjából kiráz.

2010. dec. 10. 09:34

szerintem itt szülői nemtörödömség van.

én se szeretnék megszolni, nem ez a cél.

az én lányom is 3éves :)

írni ugyan még nem tud :))))

még azt se döntötte el h melyik kezét szeretné használni, de ez más.

viszont 1,5 évesen 3szavas mondatokban és teljesen tisztán beszélt. na azóta se fejezte még be, csak ha alszik van csend :)

tv-től én soha nem tiltottam , sőt néha örültem volna ha leül 20percre mesét nézni de nem érdekli a mai napig se, ha bekapcsolom is neki max 5 perc és már játszik is, de nmézni nem nézi....

lehet ugy gondolni h a hiszti van és kész, persze, de lehet a háttérben az is h szeretne határokat de nem kap (ismét a szülői hozzáállás)

én is elvinném orvoshoz vagy valamilyen fejlesztőbe, többet kellene játszótérre vinni h a mozgása fejlődjön mert a tv elött üléstől nem fog...

bocsi hosszú lett

22. Drommo (válaszként erre: 18. - Ivettke85)
2010. dec. 10. 09:32
Tudod a gyerek viszonylag későn jött.A nővéremék most 40 évesek.Az előző kisbabát 5 hónapos terhesen elvesztette a nővérem.Egyébként a nővéremnek van egy 20 éves lánya is.Nagyon féltik,ugyanakkor nem vesznek tudomást dolgokról.Félnek ,hogy mi lesz ha kiderül vmi?
21. Drommo (válaszként erre: 19. - Ivettke85)
2010. dec. 10. 09:31
ahogy mondod...
20. Drommo
2010. dec. 10. 09:30
Az még a fő gond ,hogy mintha a nővéremék nem akarnának tudomást venni a problémákról.Hiába mond nekik bármit is az ember,ők támadásnak veszik.Meg majd kinövi meg most ilyen korban van.stb.
19. Ivettke85 (válaszként erre: 17. - Drommo)
2010. dec. 10. 09:30
hát itt.apukát fejbe kellett volna verni a rádióva.:D
2010. dec. 10. 09:29
szerintem beszélned kellene a testvéreddel.addig ugy sem tudsz mit tenni sajna.ha ő nem egyezik bele akkor nincs mit tenni.:(
17. Drommo (válaszként erre: 14. - Ivettke85)
2010. dec. 10. 09:29
Erre egy példa régről.Volt egy állólámpájuk és mellette egy rádió.A gyerek persze szerette nyomogatni.A nővérem nem engedte meg neki.Erre egyszer bemegyek,a gyerek lelkesen kapcsolgat ,apuka ül mellette és bámulja a tévét.Kérdezem a nővéremtől: dehát ezt nem lehet a gyereknek.A válasza: én nem engedem meg neki,de ha az apja megengedi ,akkor csinálja....na itt kezdődnek a gondok.
16. Ivettke85 (válaszként erre: 13. - Drommo)
2010. dec. 10. 09:27
nem pánikbeteg?lehet hogy hülyeséget beszélek de mintha.....
15. Drommo (válaszként erre: 12. - Ivettke85)

Még bölcsibe jár.Ott nincsenek gondok.Mondjuk van 1 kisfiú aki egy kis agresszív gyerek és néha azzal van összezördülése.

Otthon ha vki vmit nem enged meg neki akkor löki el magától és mondja neki ,hogy menj innen,menj innen.Mindegy hogy ki az.Igazából úgy vettem ki ,hogy sok mindenben olyan kis hangulatember.

14. Ivettke85 (válaszként erre: 11. - Drommo)

apukát kicsit helyre kéne pakolni mert ebből még nagy bajok lehetnek.a gyerek nem hülye tudja kire milyen hatással van és ezt ki fogja használni.az esetek 80%-ban az a baj ha két szülő ellent mondd ráadásul ezt a agyerek elött teszik.

Kiegyensulyozott gyerekhez kiegyensulyozott háttér kell.szerintem.

13. Drommo
2010. dec. 10. 09:25
Meg vannak a kicsinek olyan berögzött szokásai.Pl. régebben ha rajzoltunk olyan lehúzhatós táblával,a tollnak mindig ugyanoda a helyre kellett kerülnie.Vagy nem lehet egy szekrényajtó nyitva mert azt be kell zárni.És addig hisztizik amíg be nem zárjuk az ajtókat.
12. Ivettke85 (válaszként erre: 10. - Drommo)
2010. dec. 10. 09:23

elmondom neked nálunk a szomszédban a kisfiu ugyan ilyen.én amióta itt laknak mondom hogy gáz van a gyerekkel.igy hogy részletesebben leirtad már mindjárt más.

ez a gyerek is nem tud beilleszkedni az ovodában állandóan a számitógép elött ül.2 és fél évesen nem tudott beszélni most sem nagyon tud.a mozgásán látható hogy valami nem stimm.

a viselkedáse meg kriminális.nem képes másokkal játszani rendesen.

szerintem itt a baj már nem kicsi.

ORVOS!AZONNAL!

addig amig ki nem derül mi a baj.

11. Drommo (válaszként erre: 8. - 90b84d226e)
2010. dec. 10. 09:22
Nem hiszem ,hogy a védőnővel még tartaná a kapcsolatot.A gyerekorvos se látja túl gyakran(ami persze nem baj).Hisztisnek az biztos ,hogy hisztis a gyerek....jézus miket tud művelni.Az a fő gond ,hogy az anyja szigorúbb az apja viszont elmajmolja.A múltkos is neki állt az anyját ütögetni,a nővérem szólt a férjének ,hogy jöjjön .Erre az apuka letérdel a gyerek elé,és szinte bocsánatkérően kérdezi a gyerektől ,hogy hát mi történt..Mert a sógórom szerint a 3 éves gyerek még nem tudja ,hogy rossz ha megüt vkit...
10. Drommo (válaszként erre: 5. - Ivettke85)
2010. dec. 10. 09:19
Igen pontosan erről van szó.A gyerek otthon állandóan tv-t nézi...Próbálok én is vele foglalkozni amikor megyek ,de megy a mese és nem hajlandó semmire,nem érdekli semmi.Ha netán az anyja kikapcsolja a mesét mert jön a híradó,teljesen ki van kelve magából a gyerek.Az a fő baj szerintem ,hogy a nővéremék nem foglalkoznak rendesen a gyerekkel.Bekapcsolják neki a tévét ,hogy azzal legalább lekössék.:((A gyerek 3 éves,nem szobatiszta.Mondani már mond sok mindent,csak éppen 80%ban nem lehet belőle érteni semmit.A járása néha-néha még bizonytalan.Én elhiszem ,hogy a gyerek szereti a mesét,de hogy ne reagáljon semmire, nekem ez nem tetszik.
2010. dec. 10. 09:16

én ugy gondolom hogy ebben a korban a lefogékonyabbak a gyerekek.ezt ki kell használni ameddig csak lehet.én az én lányomból kiindulva ha játékosan oldunk meg egy feladatot azt nagyon élvezi.játszunk és közben tanulgatunk.

már le tudja irni a nevét meg hogy apa anya.

és olyan büszke vagyok:D

8. 90b84d226e (válaszként erre: 4. - Drommo)
2010. dec. 10. 09:13

A tv-zés nálunk is így megy. :) Olyankor kikapcsolnak. ;)

Anyuka tartja a kapcsolatot a védőnővel, gyerekorvossal. Ha gond lenne kiderült volna már eddig. Lehet, hogy csak hisztis.

7. 9d6cbcbded (válaszként erre: 4. - Drommo)

ez lehet teljesen normälis is ebben a korban...ha mondjuk autizmusra gyanakszol, az mäs dolgokban jonne ki...pl.folyamatos visitas, csak egy dologra koncentralas (hangyak a tv-ben),stb.

nekem autista a testverem, innen tudom...amugy lehet erte vmilyen trauma es attol ilyen, de a hisztivel nem kell foglakozni...az van es kesz$:)

6. 1617f44160 (válaszként erre: 5. - Ivettke85)
valóban a kontrol nélküli tévénézés nem jó egy 3 éves gyereknek.
2010. dec. 10. 09:12

valószinüleg.a gyerekeknek vannak fura szokásaik.most jött el ez a mesenézési kor amugy meg minden csak nevelés kérdése.ha az anyukája leülne vele játszani akkor nem a mesét nézné .félre ne érts nem megszólni akarok senkit csak ha lekötöd a gyerek figyelmét akkor nem fogja magát unni és a tv-t nézni.

nekem is 3 éves a lányom....

2010. dec. 10. 09:09
Az nem tetszik nekem főként egy 3 éves gyerektől ,hogy ül a tv előtt egy kicsi hintaszékben,mereven bámulja a mesét és ha bárki megy ,szól neki ,egyszerűen nem reagál rá.Mintha ott se lennél.Hiába szólsz neki,semmi.Vagy nagy nehezen rád néz,de egyből fordul is vissza egy szó nélkül.Hisztikitörései vannak.Ha iszik egyből elkezdi a ruháját gyűrni.nem tudom,lehet ,hogy tényleg én reagálom túl.
3. b63607ce2a (válaszként erre: 1. - Drommo)
2010. dec. 10. 09:07
mi is az pontosan?
2. Ivettke85 (válaszként erre: 1. - Drommo)
2010. dec. 10. 09:06
mik azok az aggasztó dolgok?
2010. dec. 10. 09:04
Az unokaöcsém 3 éves.Számomra vannak a viselkedésében aggasztó dolgok de lehet ,hogy csak túlreagálom.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook