Lehet-e érezni, hogy hamarosan megindul a szülés? (beszélgetés)
Nálam az volt gyanús, hogy fullra végigtakarítottam az egész lakást annak ellenére, hogy nem is kellett volna. :)
Pénteken vittek szülni, de előzőleg azt beszèltük meg az orvosommal, hogy várjuk ki a hétvégét, hètfőn meg feküdjek be.
Szerintem ő tudta, hogy nem húzom ki hètfőig! :)
Alacsony a fájdalomküszöböm, talán ezért viselt meg annyira. Nem is vállaltam másikat, pedig nyúz a párom érte. :)
Sikerült leadnom a túlsúlyt - sok-sok aggódással, sporttal, diétával - pár év alatt. :))) Nem foglalkoztam ezzel túl sokat, inkább örültem a fiamnak. :)
Remélem, hogy minden rendben lesz veled és a babával! Ha hétfőn mész, ne felejts el ide írni, hogy mi lett az eredmény - termèszetesen, csak ha publikus... :)
Drukkolok majd!
Két napja voltam uh-n, de állami volt és ahány orvos annyi félét mond. Hátfőn megyek a sajátomhoz, addig kibírom valahogy :) Nem vagyok aggódós típus egyébként. Csak olyan furán érzem magam. Lehet, hogy csak azért mert egyre nagyobb a pocim és egyre nehezebb. Szeptember 21-re vagyok kiírva.
Sajnálom, hogy ilyen nehezen ment neked :( Sikerült leadni a pluszt?
Nem tudom, hogy mennyire befolyásolja a szülés lefolyását, hogy leszáll-e a has vagy sem, de én nagyon nehezen tágultam, és nagyon lassan jutottam el a szülésig. Beszállításomkor 3 ujjnyira voltam nyitva, és hosszú órákkal később is ennyi volt.
A gyerek be volt fordulva rendesen, mègis nehezen ment. A vajúdás alatt minden erőm elszállt, úgy tolták ki belőlem a gyereket.
A terhesség alatt aktív voltam, de 30 kilót híztam. :S
Ha kellemetlenül érzed magad, esetleg félted a kisbabád egészségét, szerintem kérj vizsgálatot, hogy megnyugodhass! Drukkolok neked! Biztos minden rendben lesz.
Mikorra várod a bébit?
A 35.héten visszatartották. Ctg-n voltam, amire másfél percenként lettek fájásaim. A csúcsai kilógtak a papírról(de szinte semmit nem éreztem) Valamiért az az érzésem, hogy nem kellett volna visszatartani. Nem tudom miért, lehet ösztön, lehet nincs igazam. De azóta valahogy más a hasam. Sokkal többet keményedik, baba feszeng. A lepény 3as, ezért szeretném, hogy kibújjon. Nehogy baj legyen vele bent. :\ És érzem, hogy nagyon nagy, alig van helye. Mindenki meglepődik, hogy hú mekkora pocakom van :)
Na mind1, szóval ezért érdekel, hogy ki mit érzett :)
Nem, később sem fájt. Addig simán elvoltam, míg meg nem vizsgált az orvos. Akkor picit elkezdtem vérezni. Utána egy darabig csak az összehúzódásokat éreztem, majd kaptam valami injekciót - onnan kezdtem el görcsölni. A burokrepesztès után pedig mèg jobban.
Szerintem pihenj sokat, ha még nem érkezett el a szülés ideje!
Én veszélyeztetett terhes voltam, mert 18 évesen balesetem volt, meg a terhesség elejétől fogva keményedett a hasam - sajnos sokat idegeskedtem, és nem tudtam pihenni. (27 évesen szültem.)
Lènyeg, hogy szülès előtt nem tartott napokig az összehúzódás, és akkor már mèrhető időközönként jöttek. Hajnal 4-kor kezdődtek, és nagyjából 7 percenként megkeményedett a hasam, teljesen fájdalmatlanul. Fél 7ig elvoltam így, aztán valamikor fèl 10 körül kerültem kórházba - de ahogy írtam, mèg akkor sem voltak fájásaim.
További ajánlott fórumok:
- Ne szomorkodj, hamarosan jönni fog a pocaklakó! :)
- Kisbabát szeretnék hamarosan
- Kreatív ötleteket várok, hamarosan nyíló kocsma/kávézó/diszkó névválasztásához!
- Ha nem lépek, hamarosan megbolondulok!
- Ha 2 év gyed, 1 év gyes után visszamegyek dolgozni, és újból terhes leszek hamarosan, a gyed mennyi ideig jár az új tv. szerint?
- Valószínűleg hamarosan lesz az eljegyzésem és kiket illik meghívni?