Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Lángoshoz fokhagyma krémet hogy csinálnátok? fórum

Lángoshoz fokhagyma krémet hogy csinálnátok? (tudásbázis kérdés)


2010. aug. 6. 11:17
Hála érte a recept írónak.:)
2010. aug. 6. 11:02
Ez babianyu szuper recept!!! :D
2010. aug. 6. 10:38

Viszont hamár receptek...ezt nézzétek meg...:)

[link]

20. k_nm
2010. aug. 6. 10:36
a legjobb szerintem! én kipróbáltam már a másikat is...de ez a legfinomabb számomra :-))))
19. 0d717b184a (válaszként erre: 16. - K_nm)
2010. aug. 6. 10:35

én is ilyesmit szoktam csinálni

szeretem a krumplis lángit:)

2010. aug. 6. 10:33
A fokhagymár össze kell nyomni és olajat önteni rá.
17. k_nm
2010. aug. 6. 10:32
lassú voltam :-(
16. k_nm
2010. aug. 6. 10:31

1 kg liszt,

25 dkg burgonya,

2.5 dkg friss élesztő,

1 csapott tk só,

fél liter tej

olaj a sütéshez

Nekem ez vált be. Krumplit megfözöd, áttöröd, liszt, kovász, összegyúrod, kelni hagyod meleg helyen. Lisztezett deszkán durván két ujjnyira kinyújtjuk és kuszaggatjuk 8én kompótostállal szoktam). aztán még a kezünkkel óvatosan megnyújtogatjuk és forró olajban kisütjük. Anyukám úgy tanította, hogy elöször a lisztes felét rakod bele az olajba...és egész gyorsan készen van ;-)

A tejbe az élesztö mellé egy csipet cukor is kell!!!

Én a fokagymás trutymóval szoktam az egész lángossütést kezdeni. Bevallom én bazsalikomos olívaolajba szoktam belenyomni a fokhagymát, ezt be a hütöbe, had gondolkodjon ott, amíg a tésztával agyusztálok...

2010. aug. 6. 10:19
Hozzá becsinált leves lesz.Ha nincs még ötletetek mit is főzzetek ma.;)
14. 0d717b184a (válaszként erre: 6. - Napsugárkák)
2010. aug. 6. 10:18

én sem kenném rá

fini házi lángira

de én is úgy csinálom ahogyan te

2010. aug. 6. 10:17

ez lemaradt:

# Az élesztőt feloldjuk a langyosra felmelegített tejben, s hozzáadjuk a kis cukrot.

# Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, s hozzákeverjük a sót.

# A lisztbe egy kis mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, s egy kicsi lisztet kavarunk hozzá, s hagyjuk pihenni 10 percet meleg helyen, egy ruhával letakarva.

# Ezután hozzáadjuk a tejfölt, és a kefírt, és összedolgozzuk a tésztát. Túl sokáig nem kell dagasztani, elég hamar elválik a kéztől. Ha kicsit lágy, egy kis lisztet adhatunk hozzá, de vigyázzunk, a lángostészta ne legyen kemény.

# Amikor kész, hagyjuk pihenni 20-30 percet. Ennek a tésztának nem szükséges sokáig kelnie.

# Készítsünk elő egy serpenyőt, s öntsünk bele olajat. Az a jó, ha bőven öntünk bele, mert akkor a lángos nem szívja magába. Forrósítsuk fel az olajat. /Egy kis próbatésztával ellenőrizhetjük a megfelelő hőmérsékletet./

# A tésztából tépkedjünk le sárgabaracknyi golyókat, s egy kicsit húzogassuk szét lángos alakúra, de még ne a teljes méretre. Amíg az olaj melegszik, ezek még kelnek egy kicsit /kb 5 perc/.

# Fogjunk a kezünkbe egyet közülük, s kezdjük laza mozdulatokkal körkörösen széthúzni a megfelelő méretűre, s tegyük bele az olajba.

# Süssük mindkét oldalán kb. 1-1 percig, s amikor megfelelőek, szedjük ki papírtörlvel kibélelt tálba állítva. Amint a következőt is beraktuk az olajba, sózzuk meg a már kivett kész lángost mindkét oldalán ízlés szerint.

# Tálaljuk fokhagymával, tejföllel, sajttal, ki hogy szeret

12. zebracsikó (válaszként erre: 9. - 31b7b5919f)
2010. aug. 6. 10:17
köszi :)
11. 448f1a930a (válaszként erre: 6. - Napsugárkák)
2010. aug. 6. 10:17
Csatlakozom a véleményedhez!
2010. aug. 6. 10:17

Ez szerintem tuti:)

csak a fokhagyma krémet nem tudtam hogy kell rá.De kipróbálom a snidlingeset meg a vizeset is.Valamelyik csak sikerül.

9. 31b7b5919f (válaszként erre: 5. - Zebracsikó)
2010. aug. 6. 10:15

Találtam egy nagyon egyszerűt:


* 50 dkg finomliszt

* 1,5 dl tej

* 2 dl kefír

* 2 ek tejföl

* 2,5 dkg friss élesztő

* fél marék só

* 1/4 mk cukor

2010. aug. 6. 10:14
szívesen vennék egy kipróbált lángosreceptet!
7. 31b7b5919f (válaszként erre: 4. - Mia87)
2010. aug. 6. 10:14

úh ez jól hangzik.:)

Na ki is próbálom.köszi:)

2010. aug. 6. 10:14
Én a nagyon apróra lereszelt fokhagymát csak sima vízbe vagy olajba szoktam tenni.A bolti fokhagyma krém szerintem bűn a finom házi lángoson.:-)
5. zebracsikó (válaszként erre: 2. - 31b7b5919f)
2010. aug. 6. 10:14

huhúúú, ezek nálam is vannak :)


még sosem sütöttem lángost, de most megpróbálkoznék vele

2010. aug. 6. 10:13
Szia! én úgy szoktam hogy veszek fokhagyma krémet, tejfölbe teszek bele egy kis kanálnyit és szárított snidlinget szórok bele... Isteni... :)
2010. aug. 6. 10:13
víz,só,fokhagyma,olaj -azt hiszem, a strandon így csinálják a fokhagymás kencét
2010. aug. 6. 10:12

Sziasztok!

Jöhetnek lángos receptek is.:)

Van itthon liszt,kefír,tejföl,tojás,élesztő.Kell mg valami szerintetek?

Köszi

2010. aug. 6. 10:11
Lángoshoz fokhagyma krémet hogy csinálnátok?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook