Kutya vagy nem kutya ? (beszélgetés)
A kutya jófej , nem utálom csak dühít hogy az udvarunk egy ci... telephez hasonlít mert mindent tönkretesz, széttép . A fáinkat leháncsolta, amik ebbe elszáradtak , a muskátlimat ki kaparja . Szinte minden nap van valami amit tönkretesz .
Lehet ezt kutya sulival szerinted kontrollálni ?
De mire számítottatok úgy mégis? Mert ez, hogy összeszedi a kulát és megsétáltatja a legminimálisabb kötelesség egy kutyával szemben.
Többször kihangsúlyozod a drága bútorokat és asztalossal ácsolt kifutót stb. Erre csak azt tudom mondani - ahogy a saját állataimmal kapcsolatban is-, hogy aki ennyire félti a javait, ne tartson állatot, semmilyet. És nem bántásból, én is ismerek olyat, akinek a kültéri rattan bútor épsége előbbre való még a gyerekei kényelménél is, de akkor oda nem való semmi ami ronthatja az idillt.
Mivel a kutya már megvan, és semmiről sem tehet, vigye a párod kutyasuliba, nevelgesse, aztán hátha te is megszereted idővel, mert most süt belőled a harag. Gyerekek szeretik, játszanak vele?
A szart hetvegen összeszedi a kutya utän es estenkent mikor hazajön elviszi setälni, de nagyjäbol ennyi.
Szereti a kutyäjät,ezert is nem hajlando bezärni a neki elkeritett reszbe
Szerintem is ez lenne mindenkinek a legjobb. A pasi nem foglalkozik a kutyával, pár tablettát sem ad be neki, a szart is szana-szethagyja :/
Én szedtem eleget a tesóm meg a pasinak a kutyája után eleget.Roppant lélekemelő elfoglaltság, főleg hogy előre mondtam mindkettőnél, hogy ez lesz.
Nem kell a kutyát bezárni, csak az elkerített részhez kell szoktatni. Elég nagy területe van, semmi baja nem lesz! Ha otthon vagytok és tudtok rá figyelni, akkor egy-egy órára kiengdhetitek, de különben NEM!
Állj a sarkadra! Ne legyél bátortalan!
Ilyen hozzáállással semmi. Még egy tablettát sem képes megvenni és beadni.
Én nem bajlodnek se a kutyaval, se a pasival.
A kutya kapott oltáskor fèregtelenìtèst , de Utána is kène ahogy èn tudom 3 havonta. Azt már nem csinálta a párom . Most mikor vitte második oltásra , nem kapott semmilyen féregtelenítőt .
Az én betegségem után is én voltam az aki a féregtelenítőt megetette a kutyával. Én csak azt szeretném, hogy hagyja abba a rongálást . A párom hozta , ő akart kutyát . Én mondtam neki hogy ez nem egy jó ötlet mert tudtam hogy nekem nincs erre időm és ő csak este jön haza.
Szerintem kutya olyan házba való ahol valaki mindíg vele van. Vagy mert tudja vinni a melóba , vagy mert otthonról dolgozik valaki.
De ok most itt ez a kutya , én nem tudom megnevelni és dominàlni mert túl nagy hozzám ! 50 kg kb most.
Szerintetek mennyi az esèly arra hogy a hètvègi ès az esti időszakban meg tudja annyira nevelni, hogy ne rongáljon ?
Uh, hát nem semmi.
Mostanában nem találunk kóbor kutyát, a legutóbbi egy fészekalja pár hetes kölyök volt, kirakták őket az erdő szélére. Itt aludtak egy éjszakát a padláson, a fiam is fent töltötte azt az éjszakát velük.
Végül az egyik menhelytől, elég messziről kijöttek értük, de úgy nézett rám a nő, mintha én lennék, aki meg akart szabadulni tőlük, pedig két kan kutyám volt akkor is.
Több csodás kutyám is volt menhelyi.
Lényegében most is van egy mentett, ő az, akit a (már megszűnt) bullmasztiff menhely elé rakhattak ki, mert ott üldögélt napokon át, de a környéken senki nem ismerte. A menhely vezetője nem merte a nagytestű öregurak közé beengedni. Kaját azért kapott, aztán végül én fogadtam be. Édes kis pofa. Naponta többször is kapok tőle félénk nyalintást a kezemre, ha sikerül neki "észrevétlenül".
Három éve van nálam, de mostanában kezdett csak a lelke is felengedni. Még nem jön mindig, ha hívom.
Azt sem tudom, hogy a kunkorodó farkincája (puli-pumi keverék, de kicsit nagyobb) hogy a fenébe törhetett el két helyen is.
Általában itt van az asztalom alatt. Reggelente alig várja, hogy felébredjek és kezdődjön a nap. Néha idejön az ágyamhoz és tisztelettudóan megszimmantja, megvagyok-e még.
Nem tudom elképzelni, hogy tőlem elzárva legyen. A komondor is akkor jön be, amikor csak akar.
A Rexet az sem érdekli, ha a saját állatod széttépi a találtat. A lakótelepen volt kettő eset is ilyen .(nyilván több , csak ezekről tudok)
Az egyik bevállalta , hogy külön szobába zárja a talált kiskutyát , míg gazdát nem talál neki, a másik egy cica volt ők nem merték ideiglenesen sem hazavinni, nehogy a kutyájuk kinyírja. A Rexnél persze azt a választ kapták mindketten , hogy a lelkiismeretükre bízzák.
A pénz miatt. Mindegyik magának akarja a kutya ürügyén. Hány olyan posztot olvastam, hogy kaja nem kell amit felajanlottak volna a kutyáknak. Nekik csak pénz kell.
Ugyanezért nem adják ki őket, vagy csak nagyon keveset. Ha nincs tele a menhely " csak" félig nem tudnának a közösségi oldalon " sírni" hogy tele vannak és jóval kevesebb pénzt tudnának begyűjteni az emberektől.
A kutya a gazdája közelében érzi jól magát. Valószínűleg a bánatát űzi el a rongálassal.
Kölyökkorában 2 hetente kellett volna féregteleníteni minden oltáskor. Ha van benne, addig 2 hetente adni neki amíg el nem pusztulnak belőle!
Bolhamentesíteni is kellene, ha férges jó eséllyel bolhás is, az a köztigazda.
Ez így nem élet egy kutyának. Szegény cicák is megszenvedhették , hogy kinti macsekok lettek. Ha ennyire nem szeretitek az állatokat minek nektek? Egy ilyen kérés után nálam a pasi azonnal repülne az tuti! Az állat családtag!
Ha talált kutyát akarsz elhelyezni, nem kapsz infót arról, hova viheted. Neked kell megharcolni és valahova bekönyörögni a kutyát. Vagy a kerítéshez kötöd... mert akkor beviszik, de "az a lelkiismeretlen" a legenyhébb, amit ismeretlenül rád kiabálnak.
A Rex talán az egyetlen, ahol van karantén is a frissen bekerült kutyáknak. Nemhiába állatorvos alapította.
Komolyan mondod? :O Ezt nem tudtam. Szerintem azért innen visznek kutyát, mert itt sokkal olcsóbb. Szegényke, még jó, hogy legalább enni kap. Megszakad a szívem értük, fel nem foghatom minek egy olyannak kutya, aki láncra veri, és egy percet soha nem tölt vele.
Azt hogy érted, hogy a menhelyek egymás ellen dolgoznak? Én velük kapcsolatban azt tartom problémának, hogy olyan feltételeket támasztanak, hogy senkinek nem adnak ki kutyát, pedig sokan szeretnének. Én is azért vettem végül tenyésztőtől, mert az örökbefogadás nem sikerült. Pedig itt nálunk mindene meglett volna a kutyának, és felelős gazdák vagyunk.
Érdekes dolog ez.
Azt hittem, Németországból azért jönnek ide kölykökért, mert ott olcsó az ivartalanítás.
Holott éppen hogy nem lehet csak úgy ivartalaníttatni, mert az az állat megcsonkításának minősül.
Sajnos tudok én is olyan kutyákat, hogy talán beoltva sem volt soha, és napi öröme a tál meleg kaja.
Azt megkapja, mert én főzőm neki. Annak sajnos nem tudok vinni, amelyiket állítólag szeretik - de kölyökkora óta nehéz láncon van, talán életében sem játszott soha.
A menhelyek pedig egymástól függetlenül léteznek, és egymás ellen dolgoznak, még nem tudtam megfejteni, miért. Központi vezetés mellett, hálózatban kellene létezniük.
Itt a pároddal van a gond, nem a kutyával.
A kutya ezeket (a kakilást kivéve) kinövi, de gondolom, nem akarsz addig se agyvérzést kapni.
Esetleg nem az a baj, hogy olyan hely lett neki elkerítve, ahol unatkozik? (Nem lát ki az utcára, nem mentek be hozzá játszani, stb.)
Normális körülméynek között nem kapjuk el.
Hozzám is került 7 hónaposan kutya, majdnem elmászott a széklete a sok féregtől, de hamar megszüntettem a problémát. Bár akkor sajnáltam, hogy nincs itthon valami lángszóró-féle, azt a pár kupacot szét kellett volna perzselni azonnal.
Ez is jó.
Ismertem olyan menhelyet, amely a bullmasztiff fajtamentés keretében működött. Néhány kutyán öregkorában plasztikai műtétet kellett végezni, mert túl sok bőr volt a képén, és a szemére csúszott, vagy a füleikkel, a szemükkel volt baj. (Láttam fotókat.) Könnyen utolérik őket ízületi betegségek, nyilván ezt megelőzni a kint tartás nem segít.
Én sem tartanám első kutyának.
De semmilyen kutyát nem tartanék magamtól távol.
A macskáktól is lehet az ember bélférges, nem csak kutyától.
Úgy összességében többet kellene ott annál a háznál törődni az állatokkal.
További ajánlott fórumok:
- Kinek adnátok a kajátokból inkább? (Csak egy választás van.) Egy csöves bácsinak vagy egy kóbor kutyának/macskának?
- Miért lett "divat", hogy a kutyát vagy macskát gyermekeinknek szólítsuk?
- Milyen kutyád van, vagy milyet szeretnél ha lehetne?
- Lehet, hogy alkalmatlan vagyok egy kölyökkutya tartására? Mi ilyenkor a megoldás?
- Lehet valahonnan szerezni fajtiszta(vagy nem) pici méretű kutyát?
- Mutasd a kutyád, megmondon ki vagy