Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Kullancscsípésnél ez normális? fórum

Kullancscsípésnél ez normális? (tudásbázis kérdés)


ápr. 25. 13:23
Köszönöm mindenkinek! Voltam orvosnál, allergiás reakció, azt mondta, kaptam rá kenőcsöt. Figyelnem kell egy darabig a csípés helyét.
ápr. 25. 10:13
Nekem nem biztos hogy kullancscsípésem volt, mert elvakartam figyelmetlenül, mindenesetre tenyérnyire nőtt, amellett hogy duzzadt és kemény volt, a közepe egy féltenyérnyi részen lila lett, mint egy véraláfutás, és kicsit ilyen hólyagos kinézete is volt, fájt, viszketett. Elmentem orvoshoz, mert tényleg elég parán nézett ki, kortikoszteroidos krémet és antihisztamint írt fel, ez utóbbit szerintem szedhetsz rá, vény nélkül kapható és kicsit segít talán a duzzadással/viszketéssel. 6 hétre rá ajánlott fel lyme szűrést, arra végül nem mentem. Ja és hetekig tartott, mire elmúlt.
ápr. 25. 08:43
Az első 2 hétben talán ki sem tudják mutatni a lyme fertőzést.
ápr. 25. 08:23
A kokárda később jön elő. Én egyelőre figyelném a csípés helyét. Az orvos sem tud ilyenkor sok mindent csinálni vele.
6. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 25. 08:05

Nézesd meg,,bennem már többször volt,,de elsőre nem maradt ekkora hupli,,csak úgy kb 1 cm piros viszkető.

Persze nem ragálunk erre sem egyformán.

Amit meg a kokárda alakú foltról írnak,,nos az sem mindig állja meg a helyét,,és máshol is kijöhet nem csak a csípés helyén.

ápr. 25. 07:42
Nekem is volt, több is. Mindegyiknél volt piros folt (kb. 1-2 centis), viszketett is. 2 hét után tűnt el. Egyszer volt kokárda, de az 2 hét után jött elő, elkezdett hirtelen belilulni, nőni kb. tenyérnyire. Akkor kaptam antibiotikumot, jártam vissza ellenőrzésekre, szerencsére kikezeltek.
ápr. 24. 21:42
Minden csípés lehet probléma, ha begyulladt, érdemes orvoshoz fordulni.
3. barai (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 24. 21:28
Én elmennék orvoshoz. Tapasztalat...hosszú.
ápr. 24. 21:05

Hát, ha senki sem válaszol, akkor én válaszolok.

A kullancs csípés is csak egy csípés, ugyanúgy mint mondjuk egy szúnyogcsípés, tehát normális, hogy piros és viszket. Bekenheted valami kencével, ami csípésre jó, pár nap múlva el fog tűnni. Érdemes megjegyezni a helyét, de a legtöbb esetben nem okoz gondot. Bennem is már jó párszor volt kullancs, sőt, a gyerekeimben is. Sosem volt eddig gond.

Szóval ne aggódj, csak figyeld!

ápr. 24. 19:49
Tegnap észrevettem egy kullancsot a lábamban, előtte nap erdős részen jártam. Kivettük a kullancsot, a csípés helye duzzadt, kemény, és piros, kb.3 cm területen. Fáj és viszket egyszerre. Nem az a tipikus kokárda alakú a folt. Aggódjak, vagy ez normális?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook