Külföldön élők, nálatok mennyivel nőtt a rezsi? (tudásbázis)
de, sajnos nagyon is igaz, ez egy elhibázott politika, amivel próbálták a korábbi elhibázott lépéseiket (választási pénzkiöntés) ellensúlyozni, mert itthon az lódította meg az inflációt
nos, megyek, mert épp azt kell számolgatnom, mennyit spóroltatok meg, ti magyar háztartások, holnap meghallgathatjátok :-)
Ok. Tehát minden baj oka az ársapka. Bár most legalább bekerült egy "is" a mondatba. Nyúlván ebből semmi nem igaz,de az eredeti kérdés sajnos nem ez volt.
Külföldre áremelkedésekre lettem volna kíváncsi. Tudom.. biztos ott is az ársapka..
ha a konkurencia nem emelne, ő sem merne emelni, vagy nem annyit...
a konkurencia az ársapka miatt (is) emel. a költségek is emelkedek, de nem annyit, amit írtok (50-100%)
ehhhh, csak véletlen sikerült.
a tudásom egy nulla.
olyan ez mint a lányoknál, vagy sikerül, vagy nem..-)))
:-)
és vajon miért nem?
az áruházláncok hónapok óta beszerzési ár alatt kell hogy értékesítsék ezeket
egyrészt a veszteségeiket szétterítik a többi terméken (nagyobb árrést alkalmaznak), másrészt korlátozott mennyiségben rendelnek, hogy kisebb legyen a veszteségük
:DDD
Tehát az ársapka miatt emel a kistermelő. Értem. Az fel sem merült, hogy a költségei neki is növekedtek? Takarmány, energia, esetleges munkabér az idénymunkásnak, az aszályról már ne is beszéljünk.
nem én, pláne nem vennék ilyesmit piacon
két lehetőség van: vagy a kofa is a tescoban veszi meg, vagy ha kistermelői, akkor sem hülye és a tescos árakhoz igazítja, tehát így is úgyis megfizeted az ársapkát
A piacon itt kicsit más a helyzet, mert lehet alkudozni is. Nem sokkal zárás előtt pedig leviszik az árakat, mert piac 2-naponta van, és nem akarja haza vinni az árúit. Én ide járok leggyakrabban.
Köszi!
A hivatalos infláció itt Magyarországon nem reális (15%). Remélem az usa adat pontosabb.
Itt az élelmiszerre is röhejes 30% inflációt írnak, holott szinte minden 50-80%-al nőtt.
Úgy néz ki az energia, gáz villany stb, kb. 24%-al ment fejebb.
Oka, részben az Ukrán háború miatti embargó.
Pontosabb táblázat.
Azt külön nem tudom, hanem az általános infláció 8,6 %.
USA.
Nálatok mennyivel nőtt a rezsi?
Itt ugye drasztikusan fog, ha valaki átlag felett fogyaszt.
További ajánlott fórumok:
- Gyerekeink külföldön dolgoznak..lesz-e visszafelé is út? Ki és hogy érzi?
- Nálatok kb. mennyi a rezsi havonta?
- Mennyivel olcsóbbak a műkörmös, manikűrös eszközök külföldön? (Pl. USA)
- Albérletben lakunk (32 m2), a tulaj szerint sok a rezsi. Megírnátok, hogy nálatok mekkora lakásban, hány fővel, mennyi a fogyasztásotok?
- Ha 20-as mobilt hívok, ami most külföldön van akkor mennyivel többet kell fizetni a hívásért?
- Dryvit szigetelés mennyivel csökkent(het)i a rezsit?