Kritikusan vagy elfogadóan tekintesz a világra? (beszélgetés)
Igen.
Nagyon jó a megjegyzésed.
----
Itt élsz - itt élj okosan!
"2) Ha elfogadóan tekintesz a világra, akkor azt gondolod magadban, hogy OK, a világ így van, bár sok minden hülyeség vesz körül, de én ahhoz alkalmazkodva röhögve élem az életem."
Mindenki sütögesse a maga pecsenyéjét! ;)
Ha nem érted a kvantum fizikát, akkor az is egy hülyeség, nem?
---
Amit nem értesz, azt miért véleményezed?
Ha az ember a kis miliőjében kritikus, az okozhat némi feszültséget. A világ dolgai kevésbé érintik meg, esetleg futólag, ami nem oszt, nem szoroz.
A világ dolgaitól még a politikusok sem lesznek feszültek, pedig nekik okuk lenne rá. :D
Ez hülyeség. Semmi sem csak fekete vagy fehér.
Szóval marhaságot kérdezel.
Már volt 75 hozzászólás és még mindig nem ment át az, amire a fórum kiírásakor gondoltam.
----
Akkor még egyszer nekifutok, mert fontosnak tartom.
1) Ha kritikusan tekintesz a világra, akkor az feszültséget okoz benned folyamatosan, mert minden bizonnyal sok-sok olyan dolog van a környezetedben, ami szerinted nem úgy kellene, hogy legyen. És ezeken természetesen nem tudsz változtatni, tehát marad a FESZÜLTSÉG.
2) Ha elfogadóan tekintesz a világra, akkor azt gondolod magadban, hogy OK, a világ így van, bár sok minden hülyeség vesz körül, de én ahhoz alkalmazkodva röhögve élem az életem.
Na, ez az a mondok valamit, de semmit.
Ez is egy hozzászólás.
Ha kritikusan tekintesz a világra, az épp olyan, mintha valakire haragszol.
Mindkettő CSAK NEKED ÁRT...
Érted?
Szívesen olvastam okos hozzászólásodat.
Sok mindenben igazad van, de lehet, hogy nem egyformán értelmezzük a fogalmakat.
Majd folytatom.
Kritikusan ÉS elfogadóan. Azt gondolom, nem lehet csak az egyik, vagy csak a másik. Ha nem lennék kritikus, akkor védtelen lennék minden veszéllyel szemben, ugyanakkor pozitív ítéletet sem mondhatnék az engem körülvevő jó dolgokról. Nem tudnám eldönteni, mi legyen a következő lépés, nem tudnék semmit, nem tanulnék semmit, nem lenne jövőképem. Még egy fél éves csecsemőnek is van kritikai érzéke, amivel védi magát.
Ha viszont nem lennék elfogadó, akkor a leki békémet nem találnám meg, nem tudnék egyetértésben élni az élettel ami gyakran sok gondot okoz nekem, nem csak örömöt; ha nem lennék elfogadó, akkor nem tudnám úgymond karon fogni a kritikámat, azért, hogy a céljaimat elérjem abban a világban ami reális, mert akkor vagy folymaatosan küzdenék, dacolnák, ellen-mennék, vagy pedig egy fantáziavilágot gyártanék magamnak.
Viszont aki kizárólag csak elfogadó, és szemernyit sem kritikus, az élhet ugyan konfliktusmentes és hosszú életet, de értékítélet híján a szellemi képességei hanyatlanak, az élete pedig szürke és sima lesz, hiszen nincsen kritikai érzéke, amivel megítlhetné az elé gördített akadályokat - így - "jobb híján" - csak elfogadná a helyzetet anélkül, hogy kilépne belőle valami újabb, izgalmasabb felé.
Az nem jó.
Tudod miért?
Mert
1) ... tökre senkit nem érdekel, hogy te kritikusan tekintesz a világra.
2) ...semmi sem változik attól, hogy te kritikusan tekintesz a világra.
Te pedig sokat idegeskedsz amiatt, hogy milyen a világ, és ez a nézőpontod csak neked árt a feszültség miatt.
Is-is.
Sajnos (vagy nem), nem tudom kikapcsolni sem az eszemet, sem a szememet, és ez azt jelenti, hogy sokszor minden okom megvan arra, hogy kritikusan lássam a dolgokat.
Mindinkább hajlandó vagyok ugyanakkor elfogadni, amit látok, hallok, tapasztalok; úgy, ahogy vannak, akkor is, ha helyteleníthetőek.
(Valószínű, hogy ez már a korral jár.)
egyre dühösebben, kritikusabban.
A sok vízagyú nem is gondol bele, hogy évtizedek óta csak átverik. Emelnek 28% nyugdíjt, majd bejelentik a benzin és gázolja, a gáz emelését és sok mást. Azt nem teszik hozzá, hogy mindez mindenre kihat. Majd csodálkozik a piacon, hogy az egekben az árak....
További ajánlott fórumok:
- Akik 4 kg feletti kisbabát hoztak a világra, meséljetek
- Oxigénhiányosan jött a világra a babám?
- Vivien királykisasszony világra jövetele!
- Horoszkóp - ha ismered a hátterét, akkor máshogy tekintesz rá
- Ha az első baba császárral jött a világra, akkor a második is császár lesz?
- Az élet tökjó dolog, ha csak játékként tekintesz rá....