Központi porszívó (beszélgetés)
Az addigi bosch porszívómnál. Attól-gondolom-hogy sokkal erősebb motor van benne, nagyobb a teljesítménye-gondolom ezért. Ja..de nem akarok én itt vitázni. Nekem van, örülök neki, mert nagyon bevált. Mi új házat építettünk , igy menet közben már úgy lett kialakítva a falakban a helye, hogy lesz. Egy kész házba már nem erőltetném én se, ha nem úgy lett kialakítva.
De a fórumnyitó azt kérdezte kinek van, és mi a vélemény. Gondolom az tud vélemény alkotni, aki ilyet használ. Viszont győzködni nem akarok. Én tudom, hogy nagyon szeretem, hogy van. Ennyi.
Minél tisztít jobban? És főleg: Mitől?
Attól hogy központi?
Most visszaolvastam..Miért drága az üzemeltetés???
Még porzsák sem kell bele. A vizes porszívó szerintem nem mindig vizesen üzemel, azt kevésbé használnám ki. Egy van a családban(anyós) Ha kell, elkérem, de ritkán kell. A szőnyegeket olykor kitisztíttatom. Az ülőgarnitúra tisztítható mosógépben-mármint a huzat. Ahol kerámiapadló van, úgyis felmosok, a hálószobákban svédpadló(tölgyfa) azt is felmosom, a szőnyegek ott kicsik, kimoshatók.
sZIA,
Nálunk az van, én nagyon szeretem. Jó erősen szív, kényelmes, nem itt zúg és nem itt porol.(hanem a garázsban:)
Ok, értem én.
Mi már megvitattuk, majd a fórum kiírója dönt, hogy mit szeretne. Nekem nem szimpi a barátnőméknél a központi, úgy érzem, hogy alaposabban tudok a vizessel takarítani.
A vizes porszívónál a csőből a por a víz felszínére száll. A levegő áramlása felkavarja a tartályban lévő vizet, és így jut be a vízbe a por. Nem kering egyáltalán a térben, mivel a cső bemenete és a víz szintje közt nincs hézag, csakis a vízbe tud a por belefújódni.
Ha azt mondod, amit a porszívó a szőnyegen, vagy a padlón felkavar, akkor mi van a seprűvel, amivel a központi porszívóhoz húzod a port?
Ez esetben lehet létjogosultsága.
A jobb porleválasztással rendelkező porszívó (pl. vizes) sem biztos hogy elég jó megoldás, mivel a problémát valszeg nem annyira a porszivóból visszajövő por, hanem a porszivó által felkavart por okozza. No központinál ilyen nincs. Erre az egy dologra jó.
Miért kell szobánként egy porszívó? Nem elég emeletenként? Egyszerre úgyis csak egy szobát porszívózol, és egy 3 cm-es küszöbön át lehet húzni azt a 2-3 kilós porszívót. Vannak már magas porszívók, nem kell a földig hajolni értük.
Nekem nem igazán jött be, mert a szőnyeget pld. hogy takarítod?
A hagyományos porszivók szűrői igen jó hatásfokkal működnek, bár van némi visszafújás, gyakorlatban ez nem jelent problémát, mivel a porkoncentrációt nem növeli jelentősen.
Az ezzel kapcsolatos állítások inkább csak marketing fogások.
Nincs központi porszívóm de az üzemeltetési, javítási költségek nagyjából arányosak lehetnek a gép árával. Az alapgép árából (150 - 300 ezer Ft)legalább 10 db jó porszívó vásárolható.
Azért annyira nem csöndes!
Attól függ, hogy milyen messze vagy a "gépház". Pld. a konyha melletti helyiségben van, és tisztára olyan hangja van, mint amikor a másik szobában, csukott ajtó mellett porszívózol.
További ajánlott fórumok:
- Milyen porszívót érdemes venni?
- Száraz nedves porszívót vagy gőztisztítót érdemes venni?
- Lezáródott a központi záram, a kulcs az autóban! Segítsetek!
- Milyen porszívód van? Ha most vennél, milyet választanál?
- Központi porszívó: érdemes áldozni rá a pénzt? Segítsetek a döntésben! Köszi.
- Van valakinek központi porszívója?