Középiskolás vagyok, de rossz szakot választottam és katona szeretnék lenni! (beszélgetés)
Ezek aránylag igazak.Csak ne felejtsd el hogy ez bruttó!!!A bruttó 90 az nettó 70 kb.
Most még nem érdekel,de ha családod lesz ez is érdekelni fog hidd el:)
Utánanéztem még kb 10-15 perce a fizetésnek hát kicsit meglepődtem
A szerződéses legénységi állomány legalacsonyabb bruttó illetménye – illetménypótlék nélkül:
Szerződéses honvéd bruttó illetménye 90 141 Ft
Szerződéses őrvezető bruttó illetménye 95 795 Ft
Szerződéses tizedes bruttó illetménye 101 453 Ft
Szerződéses szakaszvezető bruttó illetménye 110 998 Ft
Jó most nem tudom mennyire igaz ez az oldal de lécci ne irja le más az anyagiakat mert azt nem szeretm sok ember ebből itéli meg a másikat amit nem igazán kellen
Tisztában vagyok vele! De nem kell katonai középiskola, illetve nem kötelező a katona tiszti főiskola.
Egy általános érettségivel is jelentkezhet szerződéses katonának, aztán ha őgy alakul, akkor majd elvégzi a fősulit. A kiképzés pedig minden katonának kötelező.
Főiskola azoknak kell akik olyan beosztást végeznek, amihez kell. Egy sima bakának nem kell. Gondolom katonáéknál is fel van osztva a meló. Ha pl. egészségügyi érettségije lenne, lehetne ilyen katona, stb. A kiképzés úgyis aszerint van, hogy mit kell csinálnia.
Egy magyar katonának a szolgálati ideje alatt végig tanulnia kell! Továbbképzések, gyakorlatok...
Alapképzésének is kell lennie, nem elég a 8 ált. még egy szakmája kell legyen ahhoz, hogy legalább a szerződésesek közé felvételezhessen.
Mint az előbb írta vki hogy ez erősen alakulat és hely függő.
Tehát párom 24 órás szolgálatot ad(és vele együtt a szerződésesek is)ami után általában(de nem mindig)72 óra szabad.Őrszolgálatot látnak el reptéren.
De ha már őszinte akarok lenni leírom az anyagiakat is.
tehát:12 éve hivatásos katona,főtörzsőrmester.Adójóváírással együtt a fizetése 110-115 közt mozog+havi 9000 meleg étkezési jegy+útiköltségpénz(9ft/km)
Tehát ebből lehet következtetni hogy szerződésesként mennyit fogsz keresni az első időkben.
Zulu1:önérzetes ember is lehet jó katona.És nem hiszem hogy még 1 embert találsz akinek akkora szája van és úgy visszaszól mint a drágám:)))Még is bírja jó ideje:)))
hát teljesen máshogy képzeltem el mint ahogy elmesélted elmondtad de nagyon szépen köszönöm :)
most igy egy kicsit elgondolkodom hogy ez legyek-e
azért hiába leszek lassan 19 de valahogy a család barátnő még mindig fontosabb :))
Igen így van. A hivatásosoknak meg egy válaszuk lehet: Parancs! Értettem!
Vagy leszerelsz.
A szerződéseseket nem nagyon szokták megkérdezni, hogy jó-e neki, ha mint Bp-i lakost, elteszik Szombathelyre. Ha nem felel meg, akkor ki lehet lépni.
Nem mindenütt van olyan hogy ügyeletet kell adnod. Csak a napi munkaidő van, ami általában nem 8,5 óra, mert jön a parancs, és maradsz még néhány órát, míg nem végzel a rád kiszabott munkával.
De még egyszer mondom, szerintem nem neked való ez a munkakör. Te nem tudod tartani a szád, te visszaválaszolsz, neked van önérzeted. Az ilyen ember el fog vérezni az első héten!
A Honvéd tiszthelyettes I. szakképesítés/ nappali képzés esetén a jelentkezés feltételei:
*
Magyar állampolgárság;
*
18-22 év közötti életkor;
*
Büntetlen előélet;
*
Középiskolai érettségi bizonyítvány, vagy annak a folyó tanévben való megszerzése;
*
„B” kategóriás gépjárművezetői engedély előny (a tanév végén a szakmai vizsga megkezdésének feltétele);
*
Pályaalkalmassági (egészségügyi alkalmasság) és szakmai alkalmasság
A jelentkezés a lakóhely szerinti illetékes toborzó irodában történik ( [link]
A 2010-2011-es tanévben induló szakok:
Honvéd tiszthelyettes I. :
*
parancsnoki ágazat, légvédelmi rakéta és tüzér
*
híradó ágazat, rádióállomás-üzemeltető
*
repülésbiztosító ágazat, rádiórendszer-üzemeltető
*
műszerész ágazat, lokátor-műszerész
*
sárkány-hajtómű ágazat, repülőgép sárkány-hajtómű szerelő
Ő Kecskeméten van a repülőtéren.Külszolgálatra nem megy(nem akar és én sem szeretném)különbözö gyakorlatok vannak kb.minden negyedévben 1.
Szolgátokat adnak ami annyit takar hogy 24 órát van távol,72 itthon.
További ajánlott fórumok:
- Nyíregyházán nőgyógyászt kit javasoltok? Ti kit választottatok, választanátok?
- Mesélnétek egy kicsit arról, hogy hogyan választottatok nevet a gyermeketeknek (esetleg, ha egyikőtöknek sem voltak előtte kedvencei)?
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- A párom az anyját választotta
- Megtaláltam az iwiw-en a középiskolai szerelmem, de már férjnél vagyok!
- 20 éves vagyok érettségi után mentem dolgozni, de most vissza szeretnék menni a suliba, elvégezni egy technikusi szakot....