Körtés batyu recept

A Körtés batyu hozzávalói:
25 dkg liszt
25 dkg túró
25 dkg margarin
1 vaníliás pudingpor + a hozzávaló tej, cukor
1 vaníliás cukor
1 konzerv körte


A Körtés batyu elkészítési módja:
Összegyúrjuk a lisztet a túróval és margarinnal. Egy éjszakán át hideg helyen tartjuk. Másnap késfokvastagságúra nyújtjuk. Elkészítjük a pudingot az előírásnak megfelelően és hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A kinyújtott tésztát nagyobb négyszögekre vágjuk és mindegyikre rakunk egy kis pudingot. Erre borítunk magházukkal lefelé félbe vágott körtét. A tésztát négy oldalról ráhajtjuk, középen felül összenyomjuk. Forró sütőben aranysárgára sütjük.

Almával is nagyon finom!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A körtés batyu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook