Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Én heti 1x, max. 2x megyek vásárolni, mindig megkérdezem 64 éves szomszédomat, hogy hozzak-e valamit. Általában 1 kg kenyeret kér, néha tejet. De mondja, hogy azért ő lemegy ám, mert kellenek apróságok is. Hiába kérem, hogy írja fel, hiszen úgyis ugyanabban a boltban vennem, amiben ő, a legközelebbi Sparban.
Segíteni csak azon lehet, aki hagyja :(
Eddig is csak délelőtt voltam bevásárolni
Eddig is csak a bevásárlással összekötött eü. séta-gyaloglás miatt mentem ki.
Ezután majd lemegyek akkor is, ha a 65 évnél fiatalabb!!!! szomszéd csaj megkér, hogy szaladjak már le, mert engem beengednek a boltba, gyógyszertárba, de őt nem.
És rögtön kisímult a lelkem:
- az életerős fiatalabb korosztállyal nem kell megküzdenem az üzletben, amikor nyomulnak
- nem néznek ki, hogy lassabb ütemben húzom magam után a banyatankot, mint ahogy ő életerősen keresztül törtet a tömegen
De remélem: hogy 9 után is kapok még péksüteményt, friss kenyeret, akciós húst, zöldségfélét, és nyitástól 9-ig nem vásárolják fel az összes készletet a fiatalabbak!!
Egy észrevételem van. Aki otthon lehet hétköznap, akkor azoknak szombaton megtiltanám a vásárlást.
Azok az emberek, akik hétköznap dolgoznak, szombaton, hogy tegyék meg, ha délig csak a védettek mehetnek vásárolni, nincs ez sem átgondolva. Angliában 7 és 10 óra között mehetnek az idősebbek. Korrektebb.
A törvény mellékletének 3. és 5. §-ában tételesen felsorolja, hogy melyek azok a kivételek, amikor a 65 év felettiek is elhagyhatják az otthonaikat a nap más időpontjában. Gyakorlatilag még a szabadidős sport, vagy egyéb egészségügyi tevékenység céljából történő közlekedést is felsorolja. Kitétel, hogy minimum 1,5 méter távolságot tartsanak egymástól. Pl. gyaloglás, futás, séta, bármi...
És akkor már azt mondom, hogy ezzel inkább 9-12 óra közötti bevásárlási lehetőség tiltása a fiatalabbak részére, inkább inkább hátráltatás nekik, mint védelem az időseknek.
Az összes idost ellátni nincs keret, és próbálnak egy olyan idősavot létrehozni, amikor a legkisebb esely van arra, hogy legveszelyeztetebbek megfertozodjenek bevásárlás közben. Gondolom én...
Aztán lehet, hogy csak a bosszantas a cél :P